Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lassan 6 éves gyerekkel non...

Lassan 6 éves gyerekkel non stop játék rendben van?

Figyelt kérdés

Fiam folyamatosan igényli, egyedül nem szokott játszani, nem akar nincs kedve. Én meg lassan kezdek kimerülni. Ha mondom hogy most mást csinálok nem érek rá akkor az jön le neki belőle hogy én sose játszok vele.

Testvére is van egy évvel fiatalabb de nem mindig játszanak együtt, ami nem lenne baj, csak ilyenkor mi jövünk képbe, és ha nemet mondunk akkor velem sose játszik senki.

2023. márc. 5. 09:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%

Nekem a lanyom mar 4 eves koratol nem nagyon igenyelt engem.en akartam vele babazni,meg hasonlokat de elzavart,hogy elrontom a jatekot.en meg ez miatt ereztem rossznak magam,hogy biztos nem szeret mert elzavar,es tuti en csinalok rosszul valamit.

Most 10 eves lesz,es most szeret velem sokat kartyazni,tarsasozni.behozza amit kiskoraban nem engedett.

A tesom fia hat eves.no o allandoan odaulteti az anyjat,hogy jatszon vele,egy percig sem birja ki egyedul.sőt ha senki nem er ra vele foglalkozni,kepesek fizetni babysitternek,hogy foglalja le a 6 eves gyereket(otthon vannak,egyutt laknak a nagyszulokkel,ezek pl olyan alkalmak amikor vendegeket varnak es sutnek foznek,meg ilyenek)no az mar szerintem nem normalis,hogy ezert fizessenek valakinek,hogy amig ok a konyhaban vannak,a masik szobaban foglaljak le a 6 eves gyereket,mert annyira nincs el egyedul.

2023. márc. 5. 09:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Öt évesem van, állandóan velünk szeretne játszani, ha nem tudunk épp, ő is úgy érzi, sosem érünk rá.
2023. márc. 5. 09:15
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Rengetegen vannsk ilyenek akik nem tudnak ellenni 5 percet sem egyedül mert az anyjuk sggében lógva tudnak csak ellenni, folyton szórakoztatni kell őket.
2023. márc. 5. 09:29
 4/11 anonim ***** válasza:
60%

Barátnőméknél is ez volt, aztán megengedték a gyereknek, hogy néha játszon mobilos játékokkal és úgy volt egy kis szünet. Nem tudom érte elítélni őszintén szólva.

Bezzegazénidőmbe': velünk nagyon keveset játszottak a szüleink, sokat dolgoztak, ha otthon voltak a házi munkát csinálták, minket rendeztek, aludtak. Nem ezt tartom követendőnek, de azért ez a másik véglet hogy semennyit nincsenek el önálló játékkal 6 évesen.

2023. márc. 5. 09:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Két gyerekem közül az egyik elzavar, hogy mindent csak elrontok, a másik meg nem tud egyedül játszani és mindig igényli valaki társaságát, ha szerencséje van, akkor a nővére engedi neki hogy csatlakozzon, ha nincs akkor kéri hogy mi játszunk vele. Ő összességében is sokkal bújosabb, gyámoltalanabb személyiség, míg a másik gyerek kíváncsi, önálló és nagyon bátor volt mindig is.
2023. márc. 5. 10:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "sose játszol velem" egy játszma, eltanulta a felnőttektől. A gyerekek nagyon sok ilyesmire ráéreznek ám. Máris manipulál, pedig milyen kicsi.

Ha ezt mondja, érdemes rámutatni, hogy ez nem igaz, mert ma már ezt es ezt játszottunk, de most elég volt, mást csinálok, találj ki magadnak valamit. Egy kis unatkozás csodát tesz am a kreativitással. Ha sose hagynád unatkozni, sose szorulna rá, hogy kitalálja, mit csinaljon unaloműzőnek, mert mindig a segge alá van téve a szórakoztatás meg a program.

2023. márc. 5. 13:07
 7/11 anonim ***** válasza:
86%
Meg kéne tanítani hogy ne folyton mások szolgálják ki őmeltósága szórakoztatását. Üljön le a seggére, találjon ki valamit, semmi baja nem lesz ha előtte szenved 15 percet hogy de ő unatkozik. Ha unatkozik, majd kitalál valami szórakozást.
2023. márc. 5. 13:09
 8/11 anonim ***** válasza:
88%
Ha engedsz az érzelmi zsarolásnak örökké ezt fogja csinálni. Ha ezt mondja, mond neki,hogy egész eddig játszottunk, de most más dolgom van. Nem az ő szórakoztató személyzete vagy, hanem az anyja. Majd iskolában is helyette fogod írni a leckét, mert "nekem senki nem segít ". 2,5 évesem is elvan egyedül, ha ott vagyok körülötte. Nyilván nem órákat, de 20-30 percet simán. Szokjon csak hozzá, hogy egyedül is el kell játszania. Igaz korábban kellett volna elkezdeni szoktatni, de már mindegy.
2023. márc. 5. 13:26
 9/11 Derjaderja ***** válasza:
66%

Én a 6-8-cal értek egyet, én 1 éves kor felett már igyekeztem őket az időszakos önálló játék irányába terelni.

Mi amúgy sokat játsszunk velük, de nem folyamatosan.

A lanyom 4 éves, tegnap pl elaludtam a kicsivel altatásnàl és kb másfél óra múlva jött oda, hogy most már kelljen fel. Ő máskor is 1-2 órát simán elvan. Főleg ha volt előtte vmi közös, akkor szereti is pl egyedül újrajátszani az élményeket.

Amúgy ez biztos mázli is, ahogy az egyik gyerek 1 évesen, a másik 3 évesen beszèl, vagy ugyanaz a lányom pl másfél éves korig csak velem aludt, rengeteget ébredt stb.

De a 6 éves már szerintem tényleg túlzás hogy a szülők vérét szívja nonstop.

Esetleg kisebb lépésekkel pl üljön oda amíg főz anya, de kapjon vmi önálló színező vagy megcsinálós feladatot (a lányom az ilyen matricás foglalkoztatott vagy rejtvény füzeteket pl okos óvis is kezdi szeretni) v puzzle-t?

Vagy egy órát beállítási, hogy 15 perc múlva csörög, addig anya pihen?

Maradhat a közelben csak picit legyen el egyedül (fizikálisan én nem szoktam őket izolálni, ha maguktól nem teszik).

Vagy elkezdenu vele pl egy városèpítést és egy idő után menni tovább, tenni-venni?

2023. márc. 5. 14:13
 10/11 Derjaderja ***** válasza:
62%
"Most már keljek fel"
2023. márc. 5. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!