6 éves fiamnál hogy lehetne elérni azt hogy játsszon egyedül, illetve hogy lehetne növelni az önbizalmát?
Ami nálunk bevált egyedül játszáshoz: házimunkák idejéig kellett egyedül játszania. "Játssz szépen, kipakolom a mosogatógépet és aztán jatszom veled." Jó átmenet volt a teregetés, tiszta ruha leszedés, mert akkor vele egy szobában voltam, ezért tudott segítséget kérni, de nem hagytam ott a ruhákat, amíg nem végeztem.
Az önbizalommal kapcsolatban: mérd fel valamelyest a képességeit és ahhoz képest egy kicsit nehezebb feladatot adjál. Ez lehet mondjuk a terítésben segítség, önállósodás (egyedül törölközzön meg), oviba/suliba táska összepakolása. De ügyeskedhet foglalkoztatókönyvekkel is (ezzel talán egyedül is ellesz): egyszerű labirintus, különbségkeresés, árnyékpárosítós. A Pepcoban van nagyon vastag foglalkoztatófüzet, jó áron.
Egész nap? Nem jàr oviba/iskolába?
Az, hogy ovi, suli után igénye lenne az anyjával játszani teljesen természetes. Ebben a korban màr a szabályjátékok dominálnak pl társasjáték, kártyajáték, stb. Ezeket nem lehet egyedül játszani. 😀
Örülj neki,hogy nem a gép előtt ül! Használjátok ki ezt az értékes időt, amíg még igénye van a társaságodra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!