Anyukák, nektek is ilyen nehéz a gyereknevelés és a mindennapi rutin? Egy mokuskerekben erzem magam, amibol nem tudok kitorni.Kazasztrofa az elet veluk. Nagyon szeretem oket, de nagyon nagyon nehez.
Nagyon szeretem a munkam egyebkent.
A gyerekekkel nagyon nehez, egesz nap porognek, rohangalnak, ugralnak, birkoznak. Függönyt leszakitjak, szetszedik a lakast. 1percre nem tudnak megulni.Nagy 5eves pici 2,5.Semmi masrol nem szol az eletem mellettük, minthogy ezt ne csinald, azt ne csinald, persze baleset is mindig van belole.
Nagyon sokat foglalkozok veluk magamra 1 percem nincs, de ugy erzem 2 percre nem tudnak ellenni normalisan, ez tenyleg igy van.
Az ovodaban nagyon elegedettek a naggyal, nincs vele gond.
Elegge el vagyok keseredve, ugy erzem evek ota semmi eletem nincs, egy kvt nem tudok nyugalomban meginni, a ferjem is megjegyezte a minap, hogy nem gondolta hogy ennyire nehez lesz.
"Tudom most majd jönnek a nem szereti a gyerekét, "lustanya""
Azt azok kapják, akik a még nagyon pici, nem oviskorú "nagyot" bölcsibe vágják, hogy egyedül lehessenek a kisebbel. ;)
Egy 5 éves nagy valószínűséggel már nagycsoportos, vagy minimum középső csoportos, nemsokára iskolás lesz: neki óvodában lenne a helye egész nap, ha csak nincs vele valamilyen gond, mert előnyére válna így iskola előtt, ha rendesen beszokhatna, nem csak félnaposként tolná.
Az ovis nagyot már bőven meg lehet tanítani, hogy pl. játék után pakolja el a játékokat. Nem kell nagy dologra gondolni: legyen egy szép doboz, ahova vissza tudja rakni. Rá kell őket szoktatni a rendre és egy kis önállóságra. Persze, ezzel nincs megoldva a házimunka, de nem kell mindenben kiszolgálni őket.
A mókuskerék sajnos nehezebb dolog, főleg ha nincs segítség. Azon kettesben program a férjjel segíthetne. Vagy időnként a férj is bevállalhatna egy fél napot, amíg te beülsz egy barátnővel vagy valakivel meginni valamit, kicsit beszélgetni, nem szülői szerepben lenni.
Itt az óvónők nem nagyon preferaljak, hogy a picikkel otthon lévő anyukak gyerekei egesz napra maradjanak, plusz nem alszik délután.
De amugy is sokat betegek szinte mindig itthon van a nagy is, alig jar oviba.
Szerintem nagyon megterhelő így, hogy fél napra viszed oviba a nagyot, pláne hogy még dolgozol is délután. A férjed mennyiben vesz részt az otthoni dolgokban?
Amit tudsz, egyszerűsíts a háztartásban. Redőny nincs? Ha van, én egyszerűen megválnék a függönyöktől. Amire nincs szükség gyakran, az legyen úgy elzárva, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá. A többi legyen magas polcon. Játékokból legyen csak 2-3 ládányi, a többit tedd félre és 2 hetente cserélgesd, hogy mi van elöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!