Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Otthonhagynátok így betegen?

Otthonhagynátok így betegen?

Figyelt kérdés

Kisfiam 17 hónapos. Náthás. Folyik az orra, be van rekedve, néha picit köhécsel, piros a torka (de nem fáj neki), láza nincs, a kedve is jó, közérzete is.

Holnapra jegyünk van válogatott meccsre. A férjem már régóta tervezi, hogy megyünk. Ez egy ritka alkalom, szóval nem egy mozi, hogy majd jövő héten elmegyünk.

Barátnőm vigyázna a kicsire, máskor is vigyázott már rá. De nem így taknyosan.

Ti otthonhagynátok így a gyereket?

2023. okt. 13. 14:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

17,20 stb.

Igen, azt kérdezték, ki mit csinálna, én ezt.

A munkahely meg a meccs azért a muszáj más szintjén áll.

De ezekkel a tünetekkel munkából is leginkább otthon maradnék velük, mert nekem ez sok tünet: takony, köhögés, torokfájás, rekedtség = órrától a legcsővéig beteg. Nyilván számít az időbeliseg, de ha ez épp a betegség felemelő szakasza, akkor abból még bármi lehet.

Két köhintéssel nyilván senki sem zárja el semmitől magát vagy q gyerekét, de ez a szülő típus meg a másik véglet, aki szerint a taknyos-köhögő gyerek nem fertőz mert csak "meg van fazva". Ugyanezek szerint a hányó-fosó gyerek csak egy picit túlette magát.

Tudom hogy ez hatalmas mítosz idehaza, hogy a hideg kórokozók nélküli betegségeket okoz, de nem így van. Azt is tudom, hogy reménytelen azokat győzködni akiknek ez a meggyőződésük.

Ezt nem a Kérdező ellen írom, amit ő leírt, az a helyzet egy határeset, így is, úgy is lehet dönteni.

2023. okt. 14. 10:49
 22/23 anonim ***** válasza:

A kedvükről meg azt a tapasztalatom, hogy nagyon esekeny amikor mennek bele egy betegségbe. Azért mert úgy tologatja a szőnyegen az autót, ahogy szokta, attól még szétcsúszhat az első alkalmazkodási kihívásnál.

És egy ilyen pici gyereknél azért nem olyan könnyű megítélni hogy van. Nem tud fájdalmat lokalizált, és egy pontig tűr, a játék eltéreli a figyelmét, aztán mégis kiderül hogy szarul van.

Főleg délután, este.

De ezek akut betegségre igazak ha már gyógyulóban van, akkor persze nem vsz hogy hirtelen rosszabbodik.

2023. okt. 14. 10:59
 23/23 anonim ***** válasza:
50%
Persze,hogy otthonhagynám pár órára. Én a nagyszülöknél teljesen nyugodt szívvel hagyom,ha beteg,mert olyankor nyugodtabb is. 7 éves a gyerekem, ha beteg,10ből 5x elkapjuk,5x meg nem,teljesen lutri. De egy kis náthába senki nem halt még bele.
2023. okt. 17. 09:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!