Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor forduljak szakemberhez...

Mikor forduljak szakemberhez a kisfiammal (játszik a kukijával)?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5 éves, nagycsoportos óvodás.

Az oviban ma jelezte az óvónő, hogy a kisfiam alvásidőben “érdekesen viselkedik”, hasra fordul és a nadrágjában nyúlkál, hangokat hallat közben.

Amit tudni kell, hogy hamarosan testvére születik.

Mi itthon konkrét önkielégítést nem vettünk észre, csak azt már egy jó ideje, hogy néha odanyúl a kukijához.

Vagy például mikor ül a wc-n, akkor is gyűrögeti.

Nagyon kétségbe estem, nem valami komoly szorongás okozza e.

Szerintetek mikor forduljak szakemberhez?

Volt valaki hasonló helyzetben?

2023. okt. 2. 17:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Onanizálásnak hívják.

Teljesen normális. Olvass utána és az óvónő is tájékozódjon, mielőtt hülyeségeket beszél. Nagyon sok kisgyerek csinálja...

2023. okt. 2. 17:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális. Meg kell vele beszélni szépen, hogy ezt csak otthon szabad a szobájában, amikor egyedül van. Fontos, hogy ne szégyenítsétek meg, mert azzal fogtok szorongást okozni neki.
2023. okt. 2. 17:15
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Na most azonnal STOP, szállj le a gyerekről!

Normális dolog, majdnem minden gyerek csinálja és ezt az óvónőnek is tudnia kellene, ha nem most lett az.

Összevissza annyi, hogy fokozatosan tanítani kell, hogy olyankor "kukizzon", ha egyedül van.

2023. okt. 2. 17:17
 4/11 anonim válasza:
8%
Keress rá! Anti-masturbation cross
2023. okt. 2. 17:43
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

gratulálok az óvónőnek.. ha ennyit nem tud, amit az anyukák nagy része, akiknek csak pár gyerek megy át a kezük közt, neki meg akár több száz, akkor adja vissza a diplomáját...

más lenne, ha azt mondta volna, hogy beszéljétek meg vele, hogy csak otthon csinálja...

2023. okt. 2. 18:51
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az óvónéni üljön vissza az iskolapadba, mert ezt a legelső félévek valamelyikében tanulnia kellett (pszichológiából vagy fejlődéslélektanból).

Én tanító vagyok, de ezeket nekem is tudnom kell, hiába az eggyel nagyobbak korosztályával foglalkozom napi szinten.

Valóban meg kell szépen beszélni a gyerekkel, hogy ez normális, nem baj, de másokra nem tartozik, magánügy. Semmiképpen se mondjatok olyat, hogy ez csúnya dolog, vagy hasonló, mert az nem lesz rá pozitív hatással.

2023. okt. 2. 19:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Minden értelmes felnőtt, pláne akinek már gyereke is van, tudja, hogy a kisgyerekek is végeznek önkielégítést.

Ha ezek után egy óvónőnek ez újdonság, akkor ő képzettsége ellenére annyit se tud a kisgyerekekről, amennyi egy átlag szülőtől elvárható.

2023. okt. 2. 22:30
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kislányom 2 éves és néha dörzsöli a nunciját,első gyerek mégis tudtam hogy ez egy normális dolog. Óvónő hülye ehhez, fiad tök normális.
2023. okt. 2. 23:44
 9/11 anonim ***** válasza:
67%

Az ovono biztos, nem mondott ilyet, max valami dajka, de meg ok is tudjak, hogy normalis.

Te meg vagy irto buta vagy, hogy nem tudod, vagy troll.

2023. okt. 2. 23:52
 10/11 anonim ***** válasza:
26%

Utolsó, te normàlis vagy? Mièrt lenne irtó buta a kérdező?

Nem azt írta, hogy ötlete sincs mit csinál a gyereke, hanem, hogy fèl, hogy szorongàs miatt nyúl magàhoz, nyugtatja magàt… nem maszturbálàs miatt akarja orvoshoz vinni, lelki eredetű problémától tart.. miért kell ennyire parasztnak lenni másokkal?

2023. okt. 3. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!