Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet megnevelni, vagy...

Hogyan lehet megnevelni, vagy egyáltalán szófogadásra bírni egy hisztis, akaratos, szófogadatlan 15-16 hónapos gyerkőcöt?!

Figyelt kérdés
Sehogy sem boldogulunk vele. :( Sosem volt elkapatva vagy elkényeztetve, mindig megszabtuk neki a határokat, de egyszerűen semmibe veszi azokat és mindent amit mondunk. Nem akarok egész nap kiabálni vele, vagy csak azt hajtogatni hogy ezt nem szabad meg azt ne csináld. De kénytelen vagyok mert nem hallgat rám. Nem tudom elterelni sem a figyelmét, egyszerűen átvette az irányítást! :( Sosem hittem volna mert nem vagyok az a gyenge típus, a pátyolgatós," hagyjuk szegénykét had csinálja fajta"... már nagyon kikészített, naphosszat csak hisztizik , ordít ha rászólok, hiába magyaráznék neki, rám se néz. Ha kiviszem onnan üvölt, ha ráütnék a kis kezére végső kétségbeesésemben akkor vagy csak sír és folytatja, vagy szinte fel sem tűnik neki :(
2010. okt. 18. 08:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne üss rá, ne üvölts, mivel ő nem tehet semmiről. Ebben a korbn ez a dolga, próbálgatja önmagát és az általad felállitott határokat, mint MINDEN gyerek.

Ilyenkor elmondod neki, hogy ezt nem szabad, majd el kell terelni a figyelmét, kiragadni abból a helyzetből. És következetesen, mindig. Igy hamar megtanulja, mit szabad és mit nem és mégis nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek marad, nem olyan, aki retteg tőled...

2010. okt. 18. 08:51
 2/6 anonim ***** válasza:
15-16 hónapos? Ebben a korban ez simán lehet természetes, le kell kezelni, türelmesnek lenni, ez a korszak fogja kikövezni az utat a szófogadás, engedelmesség felé, ha jól kezeled. Sokszor hatásos, ha nem foglalkozol vele, hagyod "őrlődni", nem pattansz oda mellé mindenért, ha egyébként tudod, hogy ez csak hiszti. Ő, maga fog rájönni, hogy ez így nem járható út.
2010. okt. 18. 08:55
 3/6 anonim ***** válasza:
nálunk is vannak ilyen pillanatok. Én leülök a játszószőnyegére, és várom, hogy odajöjjön. Van amikor vergődik tovább, ilyenkor csak azt mondogatom neki, hogy "látod, a vergődés helyett játszhatnánk is.." nem mindig hatásos, de általában beválik.
2010. okt. 18. 12:58
 4/6 anonim ***** válasza:

hát megütni, kiabálni sztem nem tanácsos. nem célravezető, másrészt meg csak azt tanulja meg, hogy ő is agresszív legyen.

a másik: ahelyett hogy mit nem szabad, mondd neki mit tegyen inkább.csak egy példa: ne ízt mondd, hogy pl. ne dobd le azt a micsodát a földre mert elbotlunk benne, hanem azt, hogy légyszi tedd az asztalra, nehogy elbotoljunk benne. stb. remélem érthető a megközelítés. egy ekkora gyerek sokmindent szeretne, mit nem szabad, ez természetes, ha mindent megtiltunk, mondván, nem szabad, iszonyú frusztráció, képzled magad a helyébe, ezt se lehet azt se lehet, nyilván elkezd őrjöngeni meg aszociálisan viselkedni. ha rendesen viselkedik, dicsérd agyba főbe, puszilgasd, ha vmit nem szabad, ajánlj helyette alternatívát, ha hisztizik, vagy vidd el a hyleszníről, és kezdjetek másba, vagy ne vedd figyelembe, és majd abbahagyja. de mindig mondd el neki, mit miért nem szabad! tömören, az ő nyelvén, de mondd el. és mindent 800x kell elmondani, mielőtt beépül. valamint: gondold át, hogy mit nem szabad tényleg, ne tilts meg vmit csak azért mert az nem szokás vagy te nem szeretnéd, ha nem ön- és közveszélyes, vagy nem alalpoz meg később irossz szokást, akkor ha egy mód van rá, ne tiltsd meg az adott dolgot. és: lehet, hogy uhatkozik otthon, az is gyakran kiváltja a rosszalkodást. bízd meg apró feladatokkal, találj ki jópofa játékokat.

az én kislányom nagyon hisztis, nyűgös darab, ha itthon vagyunk, odakinn semmi baja. csak hát ugye ebben az időben nem lehet ám játszóra menni naphosszat. tengnap már kínomban alagutat építettem neki puffokból meg takaróból, aztn lejtőt, azon gurigázott, majd pedig megtöltöttem egy lavórt vízzel, és műanyag játékokat úsztattunk benne fél órán keresztül (nálunk ez nagy szó).

egyén ötletem nincs. :))

2010. okt. 18. 13:23
 5/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszi a segítő válaszokat! :) Próbálkozunk, kísérletezünk..eddig igaz nem sok sikerrel, de még nem adom fel :)
2010. okt. 19. 06:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Húúú 13:23, le a kalappal, nagyon jó dolgokat írtál, ebből én is megfogadok ezt-azt! Kedves kérdező neked én már újat írni nem tudok, de kívánok sok türelmet és eredmény a gyermekhez!:) üdv
2010. okt. 20. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!