3 és fél éves, szófogadatlan gyerekkel mit tegyek?
Ha így van , ahogy leírod, akkor ki merem jelenteni, hogy a gyereked egyátalán NEM szófogadatlan.
Ahogy írod "szétszórt", mert egyszerre több minden érdekli, több dolog köti le akár párhuzamosan is. Magad is írod , hogy ez nem "főbenjáró vétség". Akkor ne is kezeld úgy. Próbáld inkább szeretettel, türelemmel fogadni és ha 14-edszerre végre meghallja , akkor türelmes hangon mondd neki, hogy nagyon örülsz, hogy végre idefigyelt, mert ezt már elmondtad neki párszor. De csak ennyit.
Életkori sajátosság egyébként, és ha túllősz a célon (figyelmezetted hangosan, fegyelmezed, bűnteted stb.), abból lesz a makacs dac, hogy "na azért sem!"
Én meg javaslom,hogy mindenképp csinálj vele valamit,mert én ráhagytam a nagyobbamra azzal,hogy szétszórt,és most az iskolából hazajön könyvek,meg tolltartó nélkül.Meg esőben esernyő nélkül.
A szuperdada módszerei nagyon jók erre,most kezdtem kipróbálni.Egyrészt jó a rendszeresség amit kialakítunk,mert akkor tudja a gyerek,hogy mi után mi következik.Valamelyik nap láttam kisebb gyerekeknek erre nála egy módszert.Kartonlapra le voltak rajzolva a lépések a gyereknek.Pl felkelés után fogmosás fésülködés,utána ágyazás,öltözés,reggeli,cipő kabát felvétel.Önállóan elvégezték,és minden lépés után mentek anyuhoz a gyerkőcök dicséretért.
Ja és ha úgy érzed nem figyel arra amit mondassz,akkor le kell gugolni hozzá egymagasságba,megvárni amíg a szemedbe néz,és úgy elmondani,hogy mit vársz tőle.Mert különben nem vesz komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!