Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha az elvált szülők különbözőe...

Ha az elvált szülők különbözően foglalkoznak/nem foglalkoznak a gyerekkel?

Figyelt kérdés

A párom 2 és fél éve él külön az exétől, velem 2 éve van. A gyerkőc 3 és fél éves, volt hogy havi 10-12 napot volt velünk, most hogy már ovi van, kéthetente hétvégén, mi visszük akkor oviba, meg néha péntek délután is. Szóval azért aggódunk, mert anyuka szerintünk nem foglalkozik minőségileg a gyerekkel, nem tudom másként fogalmazni. Elég jó munkája van, sokáig otthonról dolgozott, párom bőven fizetett neki, még a nő albérletébe is beszállt. A gyereknek mindig vadi új, márkás, drága ruhákat vesz, amiben még játszani sem lehet kényelmesen. És most jön amit nem értünk, ha pénzben nem sajnál rá költeni, akkor foglalkozásban miért? Amikor elhozzuk, iszonyat hosszú a körme, fekete. A gyerek fülében áll a kosz, csomókban, a fogáról ne is beszéljünk, szegénynek már most romlik (ez lehet tudom genetika is, de láthatóan nincs ápolva). A kis lábán a puha bőr a szárazságtól volt hogy kicserepesedett, a lábkörbe beszakadva befordult. Enni adni neki egy tortúra, mert csont sovány, csak az édességet enné meg, de mi rendes ebédet adnánk neki.

Mi lesz így vele később, hogy két helyen teljesen mások a szokások? mert nálunk minden nap fürdés van, rendbe rakjuk, egészséges dolgokat eszünk, kimegyünk sétálni, amit az anyjával nem...

Attól félünk, főleg a párom, ha ott mindent ráhagy majd az anyja, az nem lesz jó, meg látom rajta is, hogy hajlana ő is pl az ebédre hadd egyen túrórudit-ra, csak hogy örüljön a gyerek....

Ki hogyan oldotta ezt meg?

2011. nov. 4. 14:13
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ez nem csak elvált szülők esetében van így, sok helyen sajnos anyagilag mindent megadnak a gyereknek, foglalkozásban meg nem. :o(

Nem tudom, jogilag milyen megállapodás született váláskor, de nem lehet ilyenkor "visszaperelni" a gyereket, ha bizonyíték van rá, hogy az anya nem bánik vele megfelelően?

Ehhez inkább valami jogász kéne...

2011. nov. 4. 14:21
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem voltak házasok, sem élettársak, gondolom közös szülői felügyelet van, mert soha per nem volt.

A párommal nem voltak sokat együtt, a gyerek becsúszott, párom ekkor adott még egy esélyt a nőnek, mert már szakítófélben voltak. De a gyerektől sem lett jobb a dolog. Ez a háttér.

2011. nov. 4. 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:
46%

Értem. Amúgy magatokhoz vennétek?

Mert ha igen, akkor ugyanaz a véleményem: jogász, hogy mit hogy kell lépni. Vagy ezt megelőzően esetleg a nővel tárgyalni, hogy nem "adná-e oda magától is"? Lehet, hogy neki teher ez a gyerek.

2011. nov. 4. 14:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem egy koszos ful es hosszu kormok keves ahhoz, hogy elvegyentek egy anyatol a gyermeket. Beszeltetek vele esetleg? Ki tudja milyen problemai vannak. Bar te nem emlitetted a kerdesedben egy szoval sem hogy elvennetek a gyereket tole, de latom mar erkezett ilyen valasz is.

Hogy hogyan oldjatok meg? A parod veled vagy esetleg nelkuled probaljon meg vele beszelni ezekrol a dolgokrol, hogyan lehetne ezeken valtoztatni. Addig nem tudok en sem tanacsot adni, remelem olyan ember akivel lehet beszelni. Mindenesetre rendes toled hogy torodsz a kisemberrel.

2012. jan. 4. 13:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszadónak igaza van, ez kevés ahhoz hogy egy gyereket elvegyenek az anyjától! Nagyon szomorú, hogy nem ápolja kellően, de ettől még nem fogják elvenni tőle. Sajnos, a védőnője sincs a helyzet magaslatán, mert egy ilyen korú gyerkőcnél a védőnőnek kötelessége volna a tisztaságot ellenőrizni. Hogy a kérdésedre válaszoljak: bár nem voltam ilyen helyzetben, amit tehet a párod az annyi, hogy megtanítja és megszeretteti vele a rendszeres fog és testápolást. Pont abban a korban van amikor már kezdi ezeket élvezni. Egészséges és főtt ételt adjatok neki továbbra is, meg fogja szokni, hogy nálatok mi a rend. Ja és én a párod helyében rendszeresen elvinném fogorvoshoz, esetleg fodrászhoz hajat vágni, és néha státuszvizsgálatra egy gyerekdokihoz is.
2012. jan. 4. 16:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Milyen egy ilyen státuszvizsgálat?

Akármelyik gyerekorvoshoz vihetjük, vagy csak akihez tartozik?

2012. jan. 4. 17:20
 7/8 anonim ***** válasza:

A státuszvizsgálatot a védőnő csinálja, és ha minden rendben van, akkor orvoshoz nem kell elvinni. Ott inkább csak azt nézik, hogy életkorának megfelelően fejlett-e testileg, és szellemileg.

Ha oviba jár, ott is tanulnak fogat mosni, sőt. Nekem mondta is az óvónő, hogy kócos a gyerek. Hát, mondjuk én kiakadtam rá, mert hiába fésülöm, tél van, a sapka összekócolja, na meg ha játszanak, tényleg rémes a feje néha, de ezt ő nem látja?

Mellesleg elvált szülőknél gyakori, hogy nem akar a gyerekkel foglalkozni, akkor megad neki mindent anyagilag, azt hiszi azzal kárpótolja.

2012. jan. 4. 21:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott egy elvalt baratnom es nagyobbik (akkor 5 eves) lanyanak a beszelgetese:

-Anya, legyszi-legyszi ne mosd ki a macimat, akkor nem tudom holnap magammal vinni az oviba!! (es sirt is)

-Hagyd mar abba, tiszta kosz a macid, ha ma nem mosom ki mar nincs mikor, holnap este jon erted apad, mit fognak szolni ha koszosan viszed a macit? Igy is mindenert beszolnak!!

...

2012. jan. 4. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!