Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak az én 2 éves kisfiam...

Csak az én 2 éves kisfiam ilyen "szófogadatlan"?

Figyelt kérdés

Ma pl. a boltban miközben fizettem, kiment mellőlem, hiába szóltam neki hogy ne menjen, gyorsan utána mentem, de már futott is az útra, pedig számtalanszor elmagyaráztam már neki hogy az útra nem szabad kimenni mert elüt az autó.De olyan gyors hogy azonnal szalad.Autó nem jött szerencsére.Egyszerűen 100* elmondom neki a szabályokat otthon és máshol is, de semmi, akkor is az ellenkezőjét csinálja.Egész nap magyarázok neki, próbálom tanítani a helyes viselkedésre.Amellett hogy veszélyes volt hogy elszaladt, még kellemetlen is, mert pont ott volt egy ismerős anyuka a hasonló korú babájával, és hát sejtem hogy mit gondolt rólam, hogy ennyire nem fogad szót a fiam, pedig tényleg sokat foglalkozok vele, mindig elmagyarázom a dolgokat.Lesz ennek majd foganatja?

Amúgy nagyon akaratos, eleven a fiam, nehéz természetű, minden pillanatát figyelni kell, pláne úton, boltban, mert szereti azt csinálni amit nem kellene.De előbb utóbb muszáj lesz neki megtanulni a határok betartását, minden erőmmel ezen vagyok, de semmi eredménye.

Fog ez még változni, ki fogja ezt nőni?

2011. nov. 9. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 19 hónapos, az idő nagy részében szófogadó, néha viszont beindulnak a "hangyái", és csinál ilyen kirohanós dolgokat.

Én mondjuk nem magyarázok neki folyamatosan, csak nagyon röviden, és inkább tiltok. Szerintem vannak dolgok, amiket nem is feltétlenül kell értenie, hogy miért nem szabad, csak nem szabad. (pl ez az útra kirohanás)

Az meg, hogy kellemetlen, meg mit gondol a másik anyuka...hát nehéz, de ne foglalkozz vele.

Nekem ma a fiam hisztirohamot kapott az utca közepén, kb. 10 méterre otthonról, nekem tele a kezem, plusz 38 hetes terhes vagyok, nem cipeltem, énekeltem neki hazáig az "aki nem lép egyszerre"-t,meg hangosan ciccegtem, hogy keressük meg a cicánkat. Elterelte a figyelmét, és végül félig sírva-vigyorogva jött hazáig, de gondolhatod, az ablakban lógó idős nénik milyen képeket vágtak.

Engem meg pont nem érdekel.

Szerintem ne akard ennyire görcsösen ezt a határbetartást. Ezeket a viselkedési normákat jórészt úgyis utánzással tanulják, tehát rólad vesz példát. Próbáld lazábban, viccesebben kezelni a dolgokat (na nem az elszaladást) kevesebb magyarázattal:)

2011. nov. 9. 15:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Mindent megpróbálok, csak bízom hogy idővel jobb lesz.
2011. nov. 9. 18:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én két évesemre is rájön az 5perc időnként. Én ezt csak így hívom. Ő is most ezt az elszaladósdit játssza, pedig már néhány hónapja szépen lehetett vele sétálni, megállt az útnál. Ez a dackorszak. majd elmúlik (Ezzel biztatom magam, hogy még néhány hónap és hallelulja). Ilyenkor persze rossz mindkettőnknek, hisz most nem sétálhat, hanem ül a kisülésben a biciklin. Szépen elmondom neki, ezerötszázhatvankettedjére is, aztán végzek néhány légzőgyakorlatot és bájosan mosolygok, mikor visít a gyerek vagy 3 percet, de csak akkor, mikor van valaki az utcán.
2011. nov. 9. 20:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam 20 hós, és kb soha nem fogad szót, pedig egész nap csak vele foglalkozok:szépen fel is meondja:ha jön az autó meg kell fogni anya kezét...de megbízni nem lehet benne.Itthon is csak rombol,hiába tudja mit nem szabad. Ők ilyen gyerekek szerintem.
2011. nov. 15. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!