Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó "nevelés" es? ezért ilyen...

Jó "nevelés" es? ezért ilyen a 2 éves?

Figyelt kérdés

előre leszögezném, NEM mászok bele más dolgaiba, a barátnőm kért tőlem tanácsot, de nem tudom, hogy igazam van-e ebben.

2,5 éves kisfiúról van szó. bölcsis. iszonyat hisztis. csak egy példa: mikor játszin vannak és mennének haza ledobja magát a földre, taknya nyála folyik, az autóba kiköti magát és elkezd fetrengni meg dobálja magát, anyuka többször meg kellett álljon miatta, vissza ültetni, üti az anyját. a bölcsibe verekszik, üti a gyerekeket, pszichologus foglalkozik vele heti 1x ott. anyuka erre azt mondja, hogy "hát gyerek". szerintem NEM. nekem is van 2, de ezt nem lehet ennyivel elintzni szerintem. nekem se tetszene, ha anno a bölcsibe vagy oviba verte volna folyamatosan egy gyerek. na én most arra gondolok, hogy ott "rontotta el" anyuka, hogy iszonyatosan babusgatja. maga a gyerek is csak becézgeti magát, ha megkérdezed, hogy hívják, akkor nem szabo zoli, hanem szabó zolika...anyuka meg apuka is "zolika, ezt nem szabad". tehát mindig csak a babusgatás, becézgetés. és talán ami a legrosszabb ami kihat a gyerekre, hogy havonta legalább 2x külön tölt egy hétvégét a szüleitől. anuykának kell az "énidő" és a gyerek 1 hétvégét tuti a nagyszülöknél, 1 hétvégét a másiknál tölt. de ez kb 1 éve van így. nyáron 3 hetet töltött a nagyinál pl. a nagyszülők messzebb laknak ezért minden 2. hétvégén ott vannak. szerintem ez is lehet a gond, hogy nincs rendszer a gyerek életébe. mikor egy hétvégét megszokja, hogy otthon van, a következőn már mennek el. van mikor ott is hagjya egy hetet, és bölcsibe sem megy. én nem azt mondom, hogy nem kell a gyerekmentes nap, de ennyi? szóval én ezt tudtam neki mondani, hogy én ezt látom, hogy a gyerekenek nicns állandósága, hanem itt ott van. szerintetek lehet ez a probléma?

2023. szept. 25. 09:03
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Szóval innen fúj a szél..

A barátnő hol tehet arról, hogy te egyedül neveled őket és nincs segítséged? Te választottad.

Ő meg megteheti.

Isten mentsen a hozzád hasonló "jó szándékú" barátnőtől.

2023. szept. 25. 11:37
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

A babusgatáson én is fennakadtam, de nagyon!

A kisfiam immár 10 éves, és nem is nagyon hívtam Andrásnak, csak Andrisnak vagy Andriskának (vagy Tündérkémnek, Drágaságomnak, Kismókusomnak stb.). Feleségem régebben Kistücskömnek is szokta hívni. Minden szülőnek kívánok olyan nyugis, szófogadó, fegyelmezett gyereket, mint ő.

De véletlenül sem akarom saját magunkat fényezni, mert kislányom kifejezetten akaratos, egy pillanatig nem bír nyugodtan megülni a fenekén, és szinte élvezi, ha ellent mondhat nekünk. De ettől még őt is ugyanúgy szeretjük és becézgetjük. :-) És ő sem agresszív senkivel, viszont idegen gyerekekkel nagyon könnyen összebarátkozik.

Aki szerint a két és fél évest baj, hogy állandóan becézgetve szólítják a szülei, az egyszerűen debil. Ha még gyereket is nevel, akkor őszintén sajnálom a gyerekeit.

Az nekem nem világos, hogy a nagyszülőknél együtt vannak, vagy Zolika ott van hagyva náluk. Ha ott van hagyva, akkor ez okozhat problémákat.

De nagyon egyetértek azzal a válaszolóval, aki írta, hogy ha járnak pszichológushoz, akkor teljesen felesleges akár a kérdezőnek, akár nekünk bármi "okosságot" mondanunk. Pont azért járnak pszi.-hoz, hogy ő mondja meg, mi a baj és mit kell csinálni.

2023. szept. 25. 11:57
 23/30 A kérdező kommentje:
hol van erről szó, hogy engem ez zavar? ne viccelj már. miért kell kifordítani másnak a szavait? attól hogy neki van segítség, nekem nincs nem jelenti azt hogy dögöljön meg .... nem kell többet bele látni mint ami. ő akkor ezért msot irigykedjen, mert nekem meg nem volt iylen problémám hogy hisztizik a gyerek...ugyan. fel sem merúlt bennem
2023. szept. 25. 11:57
 24/30 A kérdező kommentje:
#22 nem a babusgatással van baj vagy becézgetéssel. én is megteszem mai napig. ezt le se tudom írni, hanem hogy úgy beszél vele mint egy dedóssal. én is mai napig becézgetem a gyereket ha úgy jön a számra, ezt lehet nem jól fogalmaztam meg.
2023. szept. 25. 11:59
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves, ha úgy tetszik, még dedós.

Nem akarsz szülni még egyet? Hátha az elterelné a figyelmedet másokról.

2023. szept. 25. 12:48
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

24-es kérdező: A "dedós" szó eredete, hogy kisdedóvóba, azaz óvodába jár. Szerinted egy 2,5 éves nem felel meg ennek? Ja, nem, mert MÉG ennél is kisebb, hiszen bölcsis.

2023. szept. 25. 13:26
 27/30 anonim ***** válasza:
Bocs #18 voltam (előző)
2023. szept. 25. 13:26
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
A fiaim ennyi idősen, a verekedést leszámítva durvábban voltak. Idegrendszeri érettlenségük volt, amit fejlesztéssel kinőttek, semmi probléma nincs velük. Nem is értem miért tőled kér tanácsot, amikor szakember vizsgálja.
2023. szept. 25. 14:20
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a kérdező válaszáig olvastam, hogy őőő nem döglött bele a gyereknevelésbe, meg őőő neki nem volt ennyi énideje, meg őőő meg fogja mutatni ezt a bejegyzést az illetőnek hogy nem csak mártír anyák vannak. Remélem ez egy kamu, mert egy ilyen baráttól mentsen meg az isten.

Meg ha pszichológus(!!!) foglalkozik a gyerekkel, akkor csak tudja hogy mi van vele. Szerintem dackorszakos, nem pedig pszichésen beteg.

2023. szept. 25. 16:11
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
3 éves kisfiam imád a mamánál lenni, folyton menne. Nem értem mi ezzel a probléma, hogy 2 hetente megy a gyerek, mi is kb 2-3 hetente megyünk, képzeld, nyáron 1 hetet vigyázott rá, amíg leállás volt a bölcsiben.
2023. szept. 25. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!