Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó "nevelés" es? ezért ilyen...

Jó "nevelés" es? ezért ilyen a 2 éves?

Figyelt kérdés

előre leszögezném, NEM mászok bele más dolgaiba, a barátnőm kért tőlem tanácsot, de nem tudom, hogy igazam van-e ebben.

2,5 éves kisfiúról van szó. bölcsis. iszonyat hisztis. csak egy példa: mikor játszin vannak és mennének haza ledobja magát a földre, taknya nyála folyik, az autóba kiköti magát és elkezd fetrengni meg dobálja magát, anyuka többször meg kellett álljon miatta, vissza ültetni, üti az anyját. a bölcsibe verekszik, üti a gyerekeket, pszichologus foglalkozik vele heti 1x ott. anyuka erre azt mondja, hogy "hát gyerek". szerintem NEM. nekem is van 2, de ezt nem lehet ennyivel elintzni szerintem. nekem se tetszene, ha anno a bölcsibe vagy oviba verte volna folyamatosan egy gyerek. na én most arra gondolok, hogy ott "rontotta el" anyuka, hogy iszonyatosan babusgatja. maga a gyerek is csak becézgeti magát, ha megkérdezed, hogy hívják, akkor nem szabo zoli, hanem szabó zolika...anyuka meg apuka is "zolika, ezt nem szabad". tehát mindig csak a babusgatás, becézgetés. és talán ami a legrosszabb ami kihat a gyerekre, hogy havonta legalább 2x külön tölt egy hétvégét a szüleitől. anuykának kell az "énidő" és a gyerek 1 hétvégét tuti a nagyszülöknél, 1 hétvégét a másiknál tölt. de ez kb 1 éve van így. nyáron 3 hetet töltött a nagyinál pl. a nagyszülők messzebb laknak ezért minden 2. hétvégén ott vannak. szerintem ez is lehet a gond, hogy nincs rendszer a gyerek életébe. mikor egy hétvégét megszokja, hogy otthon van, a következőn már mennek el. van mikor ott is hagjya egy hetet, és bölcsibe sem megy. én nem azt mondom, hogy nem kell a gyerekmentes nap, de ennyi? szóval én ezt tudtam neki mondani, hogy én ezt látom, hogy a gyerekenek nicns állandósága, hanem itt ott van. szerintetek lehet ez a probléma?

2023. szept. 25. 09:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
34%
Igazából az szép,hogy kettőt felneveltél és van tapasztalatod,de tudod ez is olyan,hogy akkor van aki felnevel 8-at tudjuk milyen körülmények mellett mégsem lesz szakértő ebben. Ha a gyerekek száma számít,akkor a 8 gyerekestől fog az ember kérni tanácsot,pedig onnan inkább nem kellene. Nekem ezért kamu, mert egy dacos gyereket írtál le, oké verekszik,de írtad jár pszichológushoz. De ez az ő dolguk. Biztosan jól nevelted a tieid,de ha kimaradt ez a fene nagy akaratosság,fetrengés a földön,az nem a te érdemed, még ha rossz érzés is hallani. Ilyen személyiségű gyereket dobott a gép,mint ahogy ha itt pszichés probléma is lesz,az sem a szülő hibája.
2023. szept. 25. 09:45
 12/30 A kérdező kommentje:
nem a dackorszakkal van a problémám. félre vagoyk értve. nekem is hisztiztek a gyerekek stb. de ott, ahol egy 2 évesnek pszichologusra van szüksége, szerintem nem "egy sima dackorszak"...ezért ítam ide, hogy esetleg valakinek vmi tipp, ötlet akármi. az hogy felneveltem 2 gyereket, semmit nem jelent, tudom. ez amugy nem is releváns most ide.
2023. szept. 25. 09:53
 13/30 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, hogy ADHD-s vagy autista.
2023. szept. 25. 10:00
 14/30 anonim ***** válasza:
64%
Igen, ezért írtam,hogy ezt kár volt beleírni.:D Ha az én barátnőm kérne ugyanebben tanácsot,azt mondanám,hogy majd a pszichológus látja, megmondja van e itt probléma és mi,ne aggódjon előre,mert azért ő csak szakember, én meg tudom,hogy bár gyerekek között dolgozom és van is gyerekem,nem láthatok bele teljesen ebbe szakmai szemmel,nem vagyok velük 0-24,nem együtt élünk,amit elmond az meg csak egy szelet,laikus vagyok ehhez. Én ezt tenném és javaslom. Lökött tanácsokat meg nem osztogatok,hogy ne becézgesse pl.,ne babusgassa,mert még a végén megfogadja más a hülyeségem.
2023. szept. 25. 10:00
 15/30 anonim ***** válasza:
85%
Ez meg a másik,hogy lehet kijön valami diagnózis ne adj isten,te meg azt mondod,hogy a becézgetés a hiba ergo a szülő a hibás, holott nem,de te rájuk nyomsz egy terhet ezzel. Na ezért ne adj tanácsot laikusként,hidd el ez a legjobb döntés.
2023. szept. 25. 10:03
 16/30 A kérdező kommentje:
köszönöm. az adhd az már ilyen kis korban kiderül? :O reméljük semmi ilyen :(
2023. szept. 25. 10:09
 17/30 anonim ***** válasza:
11%

1es vagyok.

40 éves,családos nő. Sajnos van tapasztalatom abban,mit okoz az egy gyerekben,ha az anyja/szülei lepasszolja.

Engem 2.5 éves koromtól passzoltak le a nagyszülőkhöz,míg a testvérem otthon volt.

Helyrehozhatatlan károkat okozott bennem.

Más miatt mentem pszichológushoz, de ezt hozta ki a legrosszabb dolognak, ami velem történt. Pedig hidd el,voltak az életemben törések bőven.

Szóval tudom, miről beszélek.

Az a gyerek küzdeni fog minden eszközzel az anyja figyelméért. Nem csak most. Míg él,míg fel nem tudja dolgozni.

2023. szept. 25. 10:17
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Túlpörög, túlfárad a bölcsiben, utána nem kéne még játszóra is vinni, hanem inkább haza, nyugiban legyenek, nézzenek könyvet, legózzanak, hadd játssza ki magából a napközbeni feszkót a gyerek. Én ebből a leírásból kizárólag egy nagyon-nagyon túlpörgött kisgyereket látok, akinek nem nagyon vannak a valós igényei figyelembe véve.
2023. szept. 25. 10:45
 19/30 anonim ***** válasza:
36%

Ennek a gyereknek baja van, 13as jól látja, te meg hülyeségeket beszélsz..

Már kiskorban is kijön rajtuk, ez nem normális, és nem sima dackorszak. Sokan azt hiszik csak az, aztán a gyerek 6-7 éves korában kapcsolnak, hogy mégsem, csak azokat a kommenteket nem látjuk.

2023. szept. 25. 10:48
 20/30 anonim ***** válasza:
64%

Nekem is van 2 lányom, az egyik 9 a másik 3 éves.

Még mindig várom a híres dackorszakot de egyiknél sem volt még.

Nem értem miért lenne törvényszerű minden gyereknél?

2023. szept. 25. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!