Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a gyerekpórá...

Mi a véleményetek a gyerekpórázról?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan mondják, (legalábbis az ismeretségi körömben) hogy hát milyen szülő az, aki pórázzal "sétáltatja" a gyerekét, mert milyen kényelmes világ van.

Szerintem meg inkább pont, hogy jó, mert ezzel legalább elkerülnek bármilyen balesetet, azaz a gyerek nem tud kiszaladni az autó elé.

Egy kisgyerekre amúgyis minden pillanatban figyelni kell, mert ha egy másodpercre is elkalandozik a szülő, már képes megölni magát.

2023. szept. 19. 09:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
8, te vagy a felnőtt, oldd meg. NEm múlik semmi az autóvezetőn, ha a gyereked kezét fogod és figyelsz rá. És valóban, fáradtan nem hurcolok magammal út mellett megbízhatatlan gyereket úgy, hogy nem fogom a kezét. Ez nem tökéletesség kérdése, hanem józan észé.
2023. szept. 19. 10:50
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha kell, akkor kell. Ez a véleményem.

Nekünk nem kellett,mert autista lányunk túlságosan is szabálykövető.

De van,ahol muszáj.

2023. szept. 19. 11:10
 13/21 anonim ***** válasza:
53%
Igen, most ilyen kényelmes világ van, hogy nem halnak halomra a gyerekek, mint 100 éve. El kell fogadni mindenkinek, ha tetszik ha nem. Csak sajnos ezt sokan nem akarják belátni, s inkább nyomornosztalgiáznak egyet.
2023. szept. 19. 11:17
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

Mo.-n ahol mindenki beleugat mas dolgaba ahelyett, hogy magaval foglalkozna ... hat necces.

Normalis orszagokban teljesen elfogadott, ha szuksege van ra valakinek, vegyen. Nem a sarki boltos Juli neni sir majd a temetesen ha baleset van, akkor miert kell vele foglalkozni ki mit gondol ?

2023. szept. 19. 11:27
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor a legtöbben egyetértenek velem.

Valójában ezzel nincs semmi baj, hiszen gondolom egyik szülő sem éppen arra vágyik, hogy a gyerekét gyorsan elüsse egy autó.

A kézfogásban meg szerintem azért nem mindig lehet bízni, mert bármikor kiránthatja a gyerek a kezét, és már szalad is a nagyvilágba, a szülő meg még addigra fel sem ocsúdott.

Úgyhogy a 14-es jól mondja, itt Magyarországon mindenki beleavatkozik a másik dolgaiba, életébe, pl. hogy kinek hány gyereke van, ha 3-nál több, akkor tuti biztos hogy a CSOK miatt vállaltak, (pontosabban ELLETTEK annyit - igen, itt Gyakorin is azt írta valaki) ha egy gyereked van az nem gyerek, ha nem vagy házas, de együtt vagy a pároddal, akkor miért nem házasodtok már össze, ha más házasok vagytok, miért nem váltok el, meg még nyugdíjas koromig sorolhatnám.

Miért nem törődik mindenki a maga életével?

2023. szept. 19. 11:36
 16/21 anonim ***** válasza:
43%
2 esetben tartom praktikusnak, ha a gyermek amúgy különleges figyelmet igényel, vagy ha ikrek.
2023. szept. 19. 11:41
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

Már bocsika, de te kérdezted a véleményeket, leszel szíves elfogadni azt is, ami nem egyezik a tiéddel.

Ha lenne legalább három kicsi gyerekem, akkor használnám, mert csak két kezem van. Azért nem rakok rá pórázt, hogy nyomkodhassam a telefont. Egyszer majdnem elütöttem egy 2 éves kislányt a bölcsi előtt, legalább 10 mp-ig lestem utána, hogy az anyja mikor húzza ki a fejét a telefonból, és veszi észre a gyereket. Természetesen még ő volt felháborodva. Kihúzta kezét, persze, a nagy túrót. L.l. Junior kisfiát is az út túloldalán gázolták el, jógyorsan kiránthatta a kezét, ha még utána futni sem volt idő...

2023. szept. 19. 12:30
 18/21 anonim ***** válasza:
73%

Nagy tömegben is hasznos.

Egyszer egy rendezvényen elkavarodott egy kisgyerek, hosszú percekig keresték a hangosbemondón.

Nem kívánom senkinek azokat a perceket, amit akkor a szülők átéltek.

Amúgy meg kit érdekel ki mit gondol? Ez is magyar szokás, szerencsére már egyre kevesebb károgó van, bár még mindig vannak sajnos, de ők csak a nagypofájú kisebbség. :D

2023. szept. 19. 12:51
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi használtuk hosszabb ideig, én egy makacs akaratos gyerek miatt nem megyek börtönbe.
2023. szept. 19. 13:14
 20/21 anonim ***** válasza:
61%
Nekem nincs gyerekem, de szerintem hasznos. Nullára redukálja az elkeveredés, elrohanás lehetőségét. Attól, hogy póráz van a gyereken, még lehet fogni a kezét, nem zárja ki a kettő egymást. Ez csak egy plusz biztosíték. Nekem speciel brutálisan izzad a tenyerem nyaranta, és az csúszós. Ha lenne gyerekem, minimum ilyen esetek miatt használnám a pórázt a kézfogás mellett, mert azért egy csúszós, izzadt tenyérből nem nehéz szabadulni
2023. szept. 19. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!