Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a gyerek...

Mi a véleményetek a gyerek pórázról, ha ilyet láttok mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Kislányom már nem akar megmaradni a babakocsiban,de séta közben mindig kirántja a kezét.Egy forgalmas városba költözünk,ahol ez nagyon veszélyes lehet. Arra gondoltam beszerzek egy ilyet. Nálunk tudom,hogy nem elterjedt,de pl Angliában nagyon sokan használják. Ti mit gondoltok,jó ötlet ez?

2012. dec. 13. 11:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ezeket olvasd át:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=gyerekp%F3r%..

Valamelyikben válaszoltam egyszer én is. Elég "húzós" a téma. :o)

2012. dec. 13. 11:32
 2/17 anonim ***** válasza:
72%
nekünk nem volt és ha őszinte akarok lenni én idegenkedem tőle. a fiam amikor egyedül járni kezdett, sokszor elmagyaráztam neki, h veszélyes, mit lehet, mit nem. most 4,5 éves jóidőben általában járgányokkal közlekedik, de ott is tudja, h nem engedem, h jóval előbbre menjen, stb. az utcán közlekedünk, rohangálni, "vandálkodni" az udvaron/játszótéren lehet. bent sem engedem. megértette, nincs gondunk a közlekedéssel.
2012. dec. 13. 11:32
 3/17 anonim ***** válasza:
65%

Nem tartom jó ötletnek. Egy gyerek nem kiskutya. Úgy fogd a kezét, hogy a kezeddel a csuklóját kulcsolod át, nem az ujjait, akkor nem tudja kirántani a saját kezét a tiedből.

Még nagyobb korukban is így mentem velük az utcán.

2012. dec. 13. 11:33
 4/17 anonim ***** válasza:
83%

Én eddig itthon csak rossz példát láttam: anyuka 1 gyerekkel, akin póráz van. Anyuka telefonál, beszélget, kirakatot néz, ha a gyerek próbál elfutni ránt egyet de nem magyarázza el, hogy miért nem szabad.

Angliában viszont láttam, hogyan kell "jól" csinálni: 3-5 gyerek, a legkisebben póráz. Amikor el akar futni az anyuka (vagy bébiszitter) megállítja, elmondja neki hogy nem szabad és miért nem.

2012. dec. 13. 11:36
 5/17 anonim ***** válasza:
74%
Mi egy kis településen élünk, de a tesóink Pesten laknak. A hétvégén voltunk náluk, mondtam a sógornőmnek, hogy ha itt laknék, tuti elgondolkodnék a gyerekhámon, mert leizzadtam, mire elsétáltunk a boltba meg vissza, pedig az enyém már 3 éves és szépen sétál mellettem. De én kész vagyok attól, hogy szinte 1 méterre tőlünk mennek az autók, hogy állunk a zebránál, miközben előttünk- mögöttünk 2-3 sávban autók sokasága. Lehet, ha pesti lennék, természetes lenne, de így, majd meghülyültem! A gyerekem meg nem értette, hogy miért szorongatom feszt a kezét, mikor sose úgy sétálunk, nem is szereti, ha fogják a kezét. Szegény egyre mondogatta, hogy. Nagyfiú vagyok, itt állok melletted, ne szorítsad a kezem!
2012. dec. 13. 11:37
 6/17 anonim ***** válasza:
77%

Barátnőm vett az ikreinek, ő azt mondta képtelen velük sétálni, nem éri utol őket, babakocsiban meg nem ültek meg.

Jó pár megjegyzést is kapott emiatt, hogy hülye anya, nem tud nevelni.

De hozzáteszem ő ugyanúgy magyaráz a gyerekeknek és nem néz kirakatot közben. Attól még, hogy van póráz nem felejtette el, hogy közben nevelje is a gyerekeket.

Amúgy Pest közepén laknak, nagy forgalom van, neki így kényelmesebb.

Neked lehet "csak" egy gyereked van, de ha úgy érzed ez kell, akkor rajta. Sokkal fontosabb, hogy te biztonságban érezd a kicsit, minthogy hány ember ódzkodik a póráztól.

2012. dec. 13. 11:43
 7/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Megértem az aggodalmad (én Pesti vagyok), de szerintem teljesen más a szituáció, hogy ti először kerültetek Bp-re, az én gyerekeim viszont ebben nőttek fel, tehát kezdettől tanulják, mit lehet és mit nem, egy ilyen helyen, ez teljesen más.

Ilyesmi lehet, ha én most kimennék a gyerekeimmel New York utcáira, ahol 4x4 sávos utak is vannak...

Valószínűleg ezért is van ott, hogy 5-6 éves gyerekeket is babakocsiban tolnak, ami számomra szintén nagyon idegen lenne.

2012. dec. 13. 11:43
 8/17 anonim ***** válasza:
7 vagyok, 11:37-re reagáltam.
2012. dec. 13. 11:44
 9/17 anonim ***** válasza:
74%

Nem láttam még, de hallottam róla. Néha nekem is jól jönne :)

A kislányom 18 hónapos, ő is nehezen marad már meg a babakocsiban. Van egy 3 éves fiam is. Na, ha gyalog megyünk mind a 3-an, az katasztrófa. Kisfima szófogadó már, tudja mikor kell megfogni a kezem. Kislányom folyamat kitépi a kezét a kezemből, volt, hogy a csuklóját fogtam, de akkor is hisztizek, képes lefeküdni a földre. Ha a kapucniját fogom, akkor is nyavalyog, hogy semmijét ne fogjam :) Mivel megyeszékhely belvárosában lakunk, nem jönne rosszul egy ilyen hám, de félek, hogy tuti lenéznének az emberek, a magyarok sajnos nehezen alkalmazkodnak fura dolgokhoz. Ha faluban laknánk, akkor tuti nem kellene a póráz.

2012. dec. 13. 11:44
 10/17 anonim ***** válasza:
77%

Szia. Ezelott 7evvel lattam eloszor gyerekhamot(akkor "koltoztunk ki Angliaba) szornyu dolognak tartottam.

Mikor elso gyermekem megszuletett kaptunk ajandekba parat es bizony jol szolgaltak. 16hos volt mikor elkezdtuk hasznalni es 20honapos korara mar nem szaladt el,jott melettunk szofogadoan.

A ham melett is elmagyaraztam neki mindent,nem a sajat kenyelmemre van hanem a gyerek biztonsagaert!

De hidd el ha nem kulfoldon elnek biztos hogy nem hasznaltam volna a magyar mentalitas miatt,meg persze kisvarosban nottem fel ahol osszesen laktak annyian mint most az utcaban:)

Ha ugy gondolod szukseges akkor szerezz be egyet.

2012. dec. 13. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!