Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyaként ennyit távol?

Anyaként ennyit távol?

Figyelt kérdés
Új munkahelyre megyek, hétfő kedd szerda 7-kor indulok, 17.40-re érek haza. Csütörtök péntek home office, hétvége szabad. Egy 5 éves gyerekünk van h-sz apja hozza viszi majd az oviba/ból. Olyan rossz hogy ennyit távol leszek, eddig 8-kor indultam, 16.50-re hazaértem, igaz heti 5 nap, nem volt home office. Ti mennyit vagytok anyaként távol?
2023. szept. 6. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
16%
Ez sok. Én 4oraban dolgozom. 5perc a munkahely autóval, tehát napi 4orat vagyok tavol
2023. szept. 6. 23:17
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Ez egyáltalán nem sok, és szerintem kifejezetten jó, hogy a férjed is egyenlően részt vesz a gyerek életében, egészségesebb így elosztva a szülők között.
2023. szept. 6. 23:18
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem vészes. Reggel még simán találkozhattok, elköszönhetsz indulás előtt, es annyi csak, hogy apa viszi, hozza. Este egy picit tudtok még játszani, beszélgetni.

Szerintem az a lényeg, hogy egyrészt a kevesebb közös időt mennyire tudjátok tartalmassá tenni, másrészt hogy mit közvetítetek a gyerek felé: ha azt mutatod, hogy ez most egy borzasztó tragédia, a gyerkőc is annak fogja megélni. De ha szépen, kedélyesen el van mondva, hogy anya dolgozik, ezt és ezt csinálja, hiányozni fog de sietsz haza, apával is milyen buli lesz együtt lenni stb., nem lesz rossz élmény. Te se fogd fel így! Nem elhanyagolod a gyermeked, hanem dolgozol. És ez csak 3 nap, a hétből.

2023. szept. 6. 23:45
 4/10 anonim ***** válasza:
57%
Ha én viszem bölcsibe, reggel fél 9 körül válunk el, ha az apja, 8 körül. Délután f5-5 között találkozunk újra. (3 éves)
2023. szept. 7. 06:22
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem sok. Ha az apja dolgozna így, fel sem merülne a kérdés, hogy sokat van távolt 🙂. Nálunk ugyan reggel én vittem, de az apja hozta haza. Ő 15-15:30 közt már az oviban volt érte, én 17óra után estem haza. Minden nap. Így jött ki a 2 munkahely összehangolása, hogy reggel ő korán ment, de hamarabb végzett, én később de később is értem haza. Az első perctől így volt, már iskolás. Annyiból még szerencsés helyzetben is voltunk, hogy így apuka is kitudta venni a részét az ovis dolgokból, nem csak "ünnapnapon" látták bent. Esténkét én altattam, meg a szombat nálunk "szent és sérthetetlen", az a családi napunk, olyankor hármasban vagyunk, programozunk stb... Sőt! Volt vele táppénzen is, amikor én elvoltam havazva munkával, egy náthával elbírt ő is 🤷🏼‍♀️. Volt aki megszólt ezért? Igen. De az apja! Közös gyerek, közösen oldjuk meg. Mostmár sulis, 3ig van bent. Apja hozza, én viszem még mindig. Legalább ő is megismeri a tanítókat, meg a tanárok is mindkettőnket. A gyereket cseppet sem zavarja, hogy az apja hozza és kettesben vannak amíg hazaérek. Két teljes állásban dolgozó szülőnél nem annyira ritka, hogy apuka is hozza-viszi a gyereket, mert anyuka is dolgozik.
2023. szept. 7. 06:24
 6/10 anonim ***** válasza:
32%

És csütörtök péntek hány óra ho?

Nem sok, de nekem nem tetszene ez a beosztás.

2023. szept. 7. 06:32
 7/10 anonim ***** válasza:
86%

Én műszakolok. 3 nappal 6-18-ig (valójában 4-19:30), 3 éjszaka 18-6-ig (valójában 16-7:30-ig).

Na ez jobb? Ha muszáj akkor muszáj.

Inkább dolgozzon az ember, minthogy éhen haljon.

Lehetne 8 órás munkám,van végzettségem hozzá,de sehova sem vesznek fel évek óta.

2023. szept. 7. 06:54
 8/10 anonim ***** válasza:
81%
12 órában dolgozom. Ha nappalozok, még alszanak, mikor indulok. A hazaérésem után 1 órácal pedig aludni mennek. Ezt szokták meg. Van apjuk, ő is ugyanolyan szülő. Nem hinném, hogy bármi törést okozna.
2023. szept. 7. 08:06
 9/10 anonim ***** válasza:
33%

18óra előtt érsz haza.

Ha minden nap így lenne sok lenne hisz 7-8kor már aludni keszultok. Fürdés, kaja stb.

De ha csut es pent. joval hamarabb végzel akkor még okés.

2023. szept. 7. 11:24
 10/10 anonim ***** válasza:
56%
Ez nem sok, hanem egy teljesen normális nyolcóra + utazás ideje.
2023. szept. 7. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!