Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Örömet okoz egy kisgyerek?

Örömet okoz egy kisgyerek?

Figyelt kérdés

Tényleg érdekelne és nem vitaindítás lenne. Szóval értem, hogy fajfenntartás, meg rengeteg szeretetet adnak és az élet csodái stb.

Viszont a mai kényelmesebb élet mellett mi az ami egy kisgyerek mellett szól? Egyedül utazhat az ember, azt csinál amit akar, több pénze van stb.

Légyszi azt ne írjátok példának, hogy majd idős korodban lesz, aki feléd nézzen, mert szerintem 1. ez nem biztos 2. ne azért vállaljon senki gyereket, hogy legyen aki idős korban a sgget törölje (én sose várnám el).

Szóval tényleg, ha egy átlagos évet nézünk, miben jobb egy gyerekes családnak, mint egy gyermektelen párnak?

2023. aug. 30. 18:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

Örömet okoz, imádom a gyerekem, holott mindennap beájulok kb az ágyba.

Mi vele együtt utazunk! Piciként hordozóban volt rajtam, aztán kritikus súly után babakocsi.

Semmiről nem kellett még lemondanunk igazán, főleg jó szervezés kérdése.

És grátisz néha még van segítségünk is.

2023. aug. 30. 21:03
 12/19 anonim ***** válasza:
36%

Ahogy bújik az emberhez!

Senki nem tud úgy szeretni, mint a kisgyereked!

2023. aug. 30. 22:31
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

Soha nem tapasztalsz meg olyan szeretetet (oda-vissza), amilyet egy gyerek ad. Soha, semmi sem helyettesíti.

Amiről pedig beszélsz, mint kötöttség... az nem egy életre szól. Sokan úgy beszélnek a gyerekvállalásról, mintha az onnantól fogva örökre megváltoztatná az életét (most a szabadságról beszélek, mert amúgy nyilván megváltoztatja). Egy gyerek néhány évre köt le, 10-12 évesen már bőven olyan nagy, hogy a felnőttnek már nyílik ki újra a világ. Ha nagyobb, akkor pedig még inkább.

Tehát összegezzük: a világ legdurvább érzelmi cunamiját dobja el valaki pusztán néhány év kényelmetlenségéért.

Az pedig, hogy öregkorunkban ránk nyitja valaki az ajtót nem arról szól hogy a fenekünket kitörölje. Arról, hogy örömmel készülök majd egy karácsonyra, mert jönnek a gyerekek, unokák. Látom az örömöt a kicsik arcán. Hogy elviszem őket egy állatkertbe, hogy átjönnek egy átlag hétköznap beszélgetni, hogy tudok főzni valakinek egy jó ebédet, hosszan lehetne sorolni. Nekem a gyerek azt jelenti, hogy van életem, gőzöm nincs, hogy mit lehet csinálni gyerek nélkül.

2023. aug. 30. 23:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazt tudod megtenni gyerekkel ,mint nélküle.Mi a férjemmel 3 évig voltunk ketten mikor jött a lányom.Rá 3 évre a másik lányom.Nekünk unalmasak lennének a napok nélkülük.Szerintem egy gyereket boldoggá tenni,és boldognak látni mindent megér.Ők vannak előtérben,mindent miattuk csinálunk.Mi vágytunk gyerekre!Szeretünk veluk utazni is.Egyáltalán nem " hátráltatnak" semmiben.Nem mindenkinek való gyerek,nem mindenki fogja fel így.Nekünk sok sok öröm!Más így a karácsony,értelmet nyertek a szülinapok stb.Igaz,hogy ifegeskedés is,ha pl.betegek stb.
2023. aug. 31. 05:39
 15/19 anonim ***** válasza:

Én az általad leírtakat tudom 3 gyerek mellet is csinálni 2 fiam már felnött így ő velük már nem kirándulok de amíg kissebek voltak addig igen sokat sok helyre ,most már csak lányomal megyek kirándulni,új dolgokat felfedezni.

És fizetésem több nettóban mint egy egyedül állonak.

De nem pénzért válaltunk férjemel gyerekeket hanem mert szeretünk volna .

2023. aug. 31. 07:14
 16/19 anonim ***** válasza:
53%

Nincsen olyan szó ami kifejezi ezt. Ez olyan, mintha a vizet téglának hívnád. Valóban öröm, de az öröm semmi ahhoz, amit ad egy gyermek.

Nehéz lenne olyat találjak, ami rosszabb gyermekkel, mint anélkül.

Pénzből amúgy is van annyi, amennyit akarsz. Nem azért dolgozunk 40 órát, mert annyi pénz kell, hanem mert a 0 és 40 között nincs köztes fok( általában).

Az egyedül utazhat mintha jó lenne, de nem. Nem jobb egyedül, mint mással.

2023. aug. 31. 14:47
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Nekem pl a gondolatra is feláll a hátamon a szőr.

Vszeg szeretném a gyerekeket, ha nem a tesóm felneveléséből állt volna az életem 14 éves koromtól fogva. Ergo mindent elvett tőlem, amíg otthon éltem.

Így nálam kizárt a gyerekvállalás. Egyszer végigcsináltam (mert a szüleim szrtak bele), többször soha.

2023. szept. 4. 15:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Aki egy ilyen kérdést képes kiírni, az nagyon torz lelkű.
2023. szept. 5. 01:23
 19/19 A kérdező kommentje:

Látom a végére megérkezett az igazi minta lélek.

Én köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon hasznosak voltak és külön köszönöm, hogy a többség értelmesen tudott kommunikálni.

2023. szept. 5. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!