Ha majdnem 4 èves fiam karmol nèha jàtèkbòl vagy dühböl vagy csak ûgy az belefèr mèg az ö koràba? Szerencsère bölcsibe ilyenek nem voltak nèha egy egy kakaskodâs ezt mondtâk a bölcsibe ròla az ovónök
Ha szerinted így tökéletes a gyereked, tök normális a viselkedése, akkor minek tetted fel a kérdést?
Nem, nem normális ez sem egy 2 évesnél, sem egy 4 évesnél. Senkinél.
Nevelni kellene, nem azt várni, mikor növi el. Mert nem fogja. Addig meg kitudja hány gyereket karmol szét az oviba.
Halkan hozzáteszem, fiam is 4 éves. 2 ilyen karmolós, harapós kisgyerek van a csoportjában. Mind a 2 autista.
Itt nem irtam ,hogy jàrunk egyszer voltunk mert kèsön kezdett el beszèlni ,ennyi ès mondtâk a bölcsibe ,hogy menjünk.Na most mivel ezer mesèt meg mondokàt meg mindent hallott amit magyaràztunk neki a bölcsis nènik jeleztèk 8 hónap utàn hogy hihetetlenül megtanult beszèlni amit a logopedus is megerösitett
Honnan tudod onnan ,hogy nem szolunk rà?Mièrt szoltok hozzà ahhoz ami nálatok nem törtènt meg?
Effektiv segiteni nem tudtok.Egyedül ez a karmolàsa ami elöfordul ès idegesitö.Ennyi erövel a vilàg összes hàborujàt meg lehetne oldani ,hogy râjuk szólok fejezzètek be
Azért mikor itt mindenkinek szuper gyereke van mindig meglepődök. Az enyém nem karmol, nem üt. De pld ha feszült, dühös akkor újabban vicsorog. Így vezeti le a felesleges feldolgozni nem tudott fusztrációt, dühöt és most még max ez a levezetési technikája. Nekem pld arra kell megtanítanom, hogy hogyan máshogy vezesse le. (oviba amúgy nem csinálja csak itthon).
A kérdezőnek ugyanez a feladata.
A mi majdnem 4 évesünk is csinálja. Járunk tsmt-re (idegrendszeri éretlenség miatt) és szeptemberben egy gyerekpszichológus is megnézi. Azóta csinálja egyébként, mióta ovis lett. Mint kiderült ott az egyik gyerek folyamatosan bántotta és ő rajtunk vezette le. Azóta szorongó lett, a körmét is rágja.
A másik amit én gondolok, hogy nem tudja helyesen kezelni az érzelmeit, így bármi hevesebb érzelemre így reagál. Folyamatosan tanítjuk, hogy ez így nem helyes és máshogy vezesse le. Amúgy érdekes, mert ovi előtt ez szépen ment, ha örült, akkor simogatott, kacarászott, ha szomorú volt sírt és jött ölelésért, a dühét pedig inkább toporzékolással vezette le. Mióta oda jár, mindenre ez az ütögetés a reakció, mert “xy is ezt csinálja”. Xy 1 évvel idősebb és a kis lüke mindenben utánozni akarja, próbáljuk erre is rávezetni, hogy nem kellene és az olyan nem barát, aki bánt.
Szóval igen, van ilyen, nevelnünk kell őket, hogy ne csinálják, de szerintem mindenek előtt az okot kell kideríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!