Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha akarja az apa, válás...

Ha akarja az apa, válás esetén fele-fele gyermekfelügyelet lesz? Anyaként hogyan viselnétek?

Figyelt kérdés

3 és 5 éves gyerekekeről van szó. Ti erről mit tudtok, mit láttok a környezetetekben? Ha az apa akarja, hogy minden második hetet vele legyenek (hétközben is!) a gyerekek és meg is tudja oldani, hogy vigyázzon rájuk végig, akkor így lesz?

Ti hogyan bírnátok, ha gyakorlatilag egyik napról a másikra, csak a hónap felét lehetnétek a gyerekekkel?

Ez mennyire gyakori, hogy így dönt a bíró?

2023. aug. 13. 22:36
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
79%
19, mivel nem megérteni akarod, csak kötözködni, nem fogok mesélni. Semmi értelme. Ha szerinted annyi, hogy van szobád és cuccaid két helyen, hát hidd azt, hogy ezen múlik csak.
2023. aug. 14. 08:23
 22/42 anonim ***** válasza:
29%

20!

Benne életek a hivatalos elhelyezés előtt is, mert amikor kiderult hogy anyu félre lép, apu elcuccolt és onnantól félévben voltak itt és ott a gyerekek. Ennek tudatában valasztottak.

2023. aug. 14. 08:23
 23/42 anonim ***** válasza:
0%

21!

De, szeretném megerteni

2023. aug. 14. 08:24
 24/42 anonim ***** válasza:
86%
Hát nem ideális a gyereknek a sok ide oda mászkálás, de az sem ideális ha 2 hetente látja az amúgy normális és szerető apját... Nálunk a 2 hetente hétvége van, en örülnék ha az apjának többre lenne igénye de ez van. Ami szerintem még ideális lehet, hogy hétvégék váltva vannak vagy minden hétvége felezve, és hétköznap du/estéket együtt töltik az apjukkal mondjuk heti 2x de fürdés időre visszaviszik hozzád és ott alszanak hétközben.
2023. aug. 14. 09:18
 25/42 anonim ***** válasza:
23%

Én ismerek egy családot,ahol az jött be,hogy az egyik héten 3 napot vannak apával,a másik héten 2-t,a maradék napokban pedig ami mondjuk anyáé akkor is átmehetnek ha szeretnének,fordítva is. Ez nekik teljesen bejött évek óta,de az tény,hogy egy helyen élnek pár utcányira egymástól.

Aki szerint ez tök jó,hogy egy hét itt,majd egy hét ott,ÉLT benne gyerekként? Ne ismerőst hozzatok fel,hanem ti magatokat éltetek e így? Mert ha nem,akkor fingotok sincs erről. Aki meg leírja,hogy élt,az le van hurrogva,hogy jaaaaj hát az ismerősömnek pedig bejött. Aki ennyire váltott párti,akkor utazgasson ő 2 hetente egy hetet nyugodtan a közös házba,mert én felnőttként sem tenném ezt és a gyerekemtől se várnám el... És mit csinálnátok akkor ha anya és apa között 200 km távolság van? Akkor is 2 hetente új suli stb.? Vagy akkor kerüljön apához,mert ő igazából végül is többet bele tett az egészbe,ugye? Ő hordta ki,okádott 6 hónapig,repedt szét a végén,esett ki a munkából évekre,látta el betegen ugye? A férjem a szülés óta mindenbe részt vesz,de mint férfi még ő is azt mondja,hogy egy nő többet beletesz az egészbe.

Ez meg szimplán fenyegetőzés itt. Rokonomnál ugyanez volt,a végén az volt és most is az van,hogy apaidőben mamucika látja el a kisfiát és nem apa. Az egész nagynéném hergeléséről szólt,semmi többről. Miután megkapta a fiát ugyanúgy letojja,mint a házasság alatt,de végül is adjunk esélyt minden jöttmentnek nyugodtan a bíróság által,mert úgy igazságos. Azt mondjuk nem a bíróság látja,hogy otthon bőg a gyerek,meg sírva hívja fel az anyját,hogy hiányzik és vele akar lenni. Amíg drága édesapa munka után az új nőjével hempereg az ágyba,addig a gyerek anyának sír a telefonba. Oké,ha a 15 éves kéri,hogy így legyen,de egy 3 és 5 éves nem fogja tudni eldönteni mit akar. A legtöbb helyen anya az elsődleges egyébként,akár tetszik itt némelyik férfinak,akár nem. A kérdező is leírta,hogy ő látja el őket.

Amúgy én tuti azt hoznám be,hogy akkor legyen egy közös ház és szépen apuka vagy anyuka utazgasson oda hetente,ennyi,ha már ennyire bele van mindenki bolondulva ebbe a váltott elhelyezésbe. Jaaaa,az úgy már nem jó?:D Mert úristen hogy lesz újra életem,párom,meg mert jaj az nem kényelmes egy felnőttnek. De egy gyerek nyeljen ám le mindent? Ha engem annak idején elszakítanak 3-4 évesen anyától hát kikészültem volna. Már addig hetekig sírtam amíg a testvéremmel kórházba voltak,még most 30+ is emlékszem. Ellenben míg apa külföldön volt,nem viselt meg úgy,pedig apás voltam és szerettem/szeretem,de anya volt mindig az elsődleges. Ma is hozzáfordulok.

2023. aug. 14. 09:43
 26/42 anonim ***** válasza:
21%
Nemcsak a nőstényé a gyerek. Az apának is joga van látni őket. Szerinted ő nem viselné rosszul, ha csak hétvégén látná őket ?
2023. aug. 14. 09:44
 27/42 anonim ***** válasza:
76%
Én amúgy amit a környezetembe látok,kb 20 elvált család,ebből egy helyen viselte volna meg,ők azt a felállást választották,amit leírtam. MINDENHOL máshol A HÍM ugyanúgy elvan,mint azelőtt,folytatja a kis életét 26#-os. 25# voltam.
2023. aug. 14. 09:47
 28/42 anonim ***** válasza:
91%
10) jól látod, a ti felfogásotok maradi. Nálunk pl a kezdetektől teljes munkamegosztás van a gyereknevelésben és válás esetén soha nem szívatnám azzal a gyerekeim apját, hogy megtagadom a váltott felügyeletet, ha ő szeretne a gyerekével lenni az idő felében... mi az, hogy a nő hogy viseli, hogy az idő felében nem vele van a gyerek? Nem inkább az a kérdés, hogy a férfinak miért kéne by default beérnie ennél sokkal kevesebbel?
2023. aug. 14. 12:47
 29/42 anonim ***** válasza:
88%

"Ti hogyan bírnátok, ha gyakorlatilag egyik napról a másikra, csak a hónap felét lehetnétek a gyerekekkel?"

Nőként kérdezem, az apának hogyan kéne viselnie, hogy az idő felét sajnálod tőle és a bevett gyakorlat szerint be kéne érnie minden második hétvégével!?

2023. aug. 14. 12:50
 30/42 anonim ***** válasza:
67%
Ugyan már, az igazság pedig az, hogy egy válás esetén az apak többségének nagyon is természetes és kényelmes az, hogy anyánál maradnak a gyerekek ő meg 2 hetente hétvégén elbohóckodik velük . A többségnek esze ágában nincs nevelni ellátni a saját gyerekét 0-24 be egyedül 2 hétig:)) persze vannak kivételek de elenyésző
2023. aug. 14. 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!