Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha akarja az apa, válás...

Ha akarja az apa, válás esetén fele-fele gyermekfelügyelet lesz? Anyaként hogyan viselnétek?

Figyelt kérdés

3 és 5 éves gyerekekeről van szó. Ti erről mit tudtok, mit láttok a környezetetekben? Ha az apa akarja, hogy minden második hetet vele legyenek (hétközben is!) a gyerekek és meg is tudja oldani, hogy vigyázzon rájuk végig, akkor így lesz?

Ti hogyan bírnátok, ha gyakorlatilag egyik napról a másikra, csak a hónap felét lehetnétek a gyerekekkel?

Ez mennyire gyakori, hogy így dönt a bíró?

2023. aug. 13. 22:36
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
De ha most nem ér rá, hogy fog ráérni, ha elváltok? Vagy a nagymama vigyázna rájuk?
2023. aug. 14. 05:53
 12/42 anonim ***** válasza:
89%

Nehezen, de nálunk az apa elég markánsan részt vesz a gyereknevelésben, pl munka után ő játszik velük, éjszaka a nagyot ő intézi. Alkalmanként cserélünk és a kicsit altatja. Ebből a szempontból neki milyen érzés lenne, ha ő innentől havi két alkalommal legyenek vele?

Ha elváltok, úgyis dolgoznod kell, nagyon átalakulnak a hétköznapok is.

Az hogy mennyire kártékony vagy sem... Szerintem a gyerek életéből kikopó apa pont ugyanannyira kártékony. Esetleg szívesen olvasnék ezzel kapcsolatban tanulmányokat, mert ahol nem ennyire anyapárti az eljárás, ott sokkal gyakoribb ez a felállás, mondhatni ez az alapértelmezett.

2023. aug. 14. 06:23
 13/42 anonim ***** válasza:
72%

Ugye tudod,hogy ennek nem rólad kell szólnia?

A gyerekeinek joguk van az apjukhoz is, ahogyan az apjuknak is a gyerekhez.

Ezt kellene elsősorban fejben ralizálnod.

2023. aug. 14. 07:02
 14/42 anonim ***** válasza:
88%
Off: ha az elvált szülők messze laknak egymástól, akkor ezt nem engedik, ugye?
2023. aug. 14. 07:46
 15/42 anonim ***** válasza:
78%
Semmi baj nincs a váltott elhelyezéssel, külföldön ez az alap. Nekem pl a sogoromek váltak el már olyan 15 éve. 3 fiuk van, egy hét itt, egy hét ott rendszerben nőttek fel. Mindkét helyen ugyanúgy meg volt a szobájuk, ruhák, felszerelések, csupán egyik héten anyuhoz mentek haza hétfőn iskola után, a másik héten meg apuhoz. Anyuka miatt váltak, mert félre lépett -nem is volt egyszerű, mert a sogorom konkrétan rajta kapta a saját hitvesi ágyukban. Ez annyiból lenyeges, hoyg sogor kifejezetten gyűlöli azóta is az exet, de amíg a gyerekeket nevelték minden sérelmét és dühét félre téve volt képes kommunikálni a gyerekekkel kapcsolatban. A fiuk már felnőttek, a legidosebbnek már saját családja is van, a legkisebb is 24 éves.
2023. aug. 14. 07:50
 16/42 anonim ***** válasza:
89%
Nincs olyan, ha akarja az apa. A szülői felügyeleti jog az, ami tavaly változott, egyik szülő kérésére is dönt a bíróság a közös felügyeletről, de ez nem azonos a felváltva gondozással.
2023. aug. 14. 08:07
 17/42 anonim ***** válasza:
76%

Semmi baj nincs a váltott elhelyezéssel,

Mondd ezt akkor, ha gyerekként csináltad. Szerencsére az én szüleim meghallgattak, mikor elmondtam, hogy nekem ez mennyire nehéz és megszüntették.

2023. aug. 14. 08:09
 18/42 anonim ***** válasza:
75%

17!

Itt meg a bíróság hallgatta meg a gyerekeket külön-külön, hogy ők mit szeretnének. Mindhárom ugyanúgy felesben akart q szülőkkel lenni. Attól, hogy neked xar volt a kapcsolatod anyaddal vagy apaddal és nem akartal annyit vele lenni, még nem mindenki van iyg vele.15. voltam

2023. aug. 14. 08:16
 19/42 anonim ***** válasza:
43%

"...hogy nekem ez mennyire nehéz ..."

Mi nehéz benne?

Alapvetően mindkét helyen kellene hogy legyen a gyereknek egy szobaja, saját tárgyai. Ugyanabba az iskolaba jár, hasonlóak otthon q szabályok

2023. aug. 14. 08:19
 20/42 anonim ***** válasza:
65%
18, egy dolog, mit mond a gyerek az elhelyezés előtt, ugyanis fogalma nincs róla, milyen lesz a valóságban, csak egy elképzelése van róla. Akkor én is azt mondtam, persze, de jó, hogy itt is meg ott is ugyanannyit lehetek. Hidd el, benne élni egészen más. És pont az a szerencsém, hogy mindkét szülőmmel nagyon jó kapcsolatom volt és figyeltek rám.
2023. aug. 14. 08:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!