Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engeditek a gyereketeknek,...

Engeditek a gyereketeknek, hogy visszategezze a felnőtteket?

Figyelt kérdés
13 éves kiskamasz fiamnak egyre több felnőtt ajánlja fel a tegeződést, de megmondtam neki, hogy nem szabad neki visszategezni őket, mert még gyerek és gyereknek nem illik idősebbeket tegezni, majd csak később, ha idősebb lesz. Ti szoktátok engedni? Ha igen, akkor a gyerek viselkedése mennyire változik meg azután, ha tegezheti a felnőttet?
2023. aug. 11. 12:49
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
96%

Miért ne lenne szabad, ha ők felajánlják? Ez az ő döntésük, nem a te kompetenciád. Nem attól lesz bunkó a gyerek, hogy tegez valakit, hanem attól, hogy mit hall, az ő szülei hogy kommunikálnak vele és másokkal.

Én is tegeztem anno az osztálytársaim, barátnőim szüleit, már aki megengedte, és sehogyan se változtam meg, ugyanaz a jó tanuló, udvarias, okos kislány maradtam (aztán felnőttem, de ezek nem változtak).

2023. aug. 11. 12:51
 2/45 anonim ***** válasza:
97%
Ha a felnőtt engedi meg, miért ne? Nem kell mindenből atomfizikát csinálni, meg mindent túlgondolni. Nem minden felnőttnek esik jól, ha magázzák, öregnek érzi magát tőle. Hadd döntse már el ő, hogy tegezzék-e vagy sem. A gyereknek is jobb így.
2023. aug. 11. 12:52
 3/45 anonim ***** válasza:
99%
Mindenkit úgy illik megszólítani, ahogy ő szeretné. Ha azt mondják a gyereknek, hogy tegezze őket, akkor tegezze nyugodtan. Nem csak magázódva lehet megadni a tiszteletet.
2023. aug. 11. 12:52
 4/45 anonim ***** válasza:
96%

Aki mondja neki, azt tegezze.

Mi egy kocsma mellett laktunk, a szomszédok és néhány törzsvendég vagy utcabeli mondta neki, hogy nem báácsi, őket tegezte, a többieket természetesen nem. Igy ha mondjuk jött haza bicóval, úgy köszönt, hogy csókolom, sziasztok, aztán kb 10 évesen átállt a jó, napot, sziasztokra.

Szerintem hagyd. Nekem is úgy álltak ehhez a szüleim, mint te, a vége az lett, hogy pl. mondta a barátnőm anyukája hogy tegezzem , én nem mertem, újra mondta, nem mertem, egyszer azt mondta hogy ha mégegyszer lemagázom nem mehetek többet hozzájuk. Gondolom viccnek szánta, de én nem röhögtem.

A felnőtt emberek el tudják dönteni hogy tegezheti egy gyerek vagy nem. Ha mondják hogy tegezze, tegezze nyugodtan, azért mondták neki. Szerintem.

2023. aug. 11. 12:56
 5/45 harebell ***** válasza:
98%
12-13 éves kortól egyre több felnőtt, pl osztálytárs szülei, valamelyik szülőm barátja vagy kollégája engedte meg, hogy tegezzem, nincs ezzel semmi baj. A tiszteleten semmit nem változtat, az nem ettől függ. Volt, akinek ezután jobban meg tudtam nyílni, nem mondom, hogy ez 100%-ban a tegeződés miatt volt, de valahol mégis egy jel volt, hogy már nem kisgyereknek tekint.
2023. aug. 11. 12:57
 6/45 anonim ***** válasza:
94%
Persze, hogy tegezzen vissza. Nálam is nehéz volt, de jobb így. A csendőrpertu borzalmas megalázó, egy kamasz már az önállósodás útján jár erősen, lassan a társadalom teljes értékű tagja annak minden kötelességével és jogával.
2023. aug. 11. 13:02
 7/45 anonim ***** válasza:
98%
Megengedném neki, persze. Ha ők ajánlják fel, miért is nem tegezheti? Hatalmas bunkóság ezt a felajánlást nem elfogadni. Én sem venném szívesen, hogy ha valakivel megbeszélem, hogy tegezzen, és csak azért is magáz. A tiszteletet nem a magázódással adja meg az ember.
2023. aug. 11. 13:08
 8/45 anonim ***** válasza:
71%
Persze. Alapból tiszta hülyeség ez a magázás.
2023. aug. 11. 13:15
 9/45 anonim ***** válasza:
89%

Felajánlott tegezést visszautasítani a legnagyobb bunkóság. Nem tudom amúgy, hol élsz te, az én gyerekeim pont ilyen korúak, és a tanáraikat leszámítva minden ismerős felnőttet automatikusan tegeznek. A barátaik szüleit is, ahogy a barátaik is minket. Nem azért, mert bárki megengedte, hanem mert fel se merült senkiben, hogy ez máshogy legyen.

Egy barátnője van a lányomnak, akinek az anyja a sulijukban tanít, őt eleinte magázta emiatt, de a nő egy idő után kérte, hogy iskolán kívül tegezze inkább.

Ismeretlen felnőttekkel (pl. szomszédok) pedig legfeljebb a köszönésig jutnak, nem bonyolódnak olyan beszélgetésekbe, hogy ez a kérdés felmerüljön.

2023. aug. 11. 13:27
 10/45 anonim ***** válasza:
90%

Persze, ebben az esetben!

Én felnőttként is marhára utálom a magázódást, idegenekkel nincs gondom ezzel, de pl még a férjem szüleivel sem beszélek szívesen ez miatt, hogy nekem magáznom kell őket, a családban meg mindenki más tegezi... (mármint nem az miatt nem beszélek, mert ez rosszul esik, hanem mert annyira idétlen és kínosl

2023. aug. 11. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!