Ha egy óvónő letegez, akkor visszategezhetem?
Még nem ovis a lányom, de bemehettünk az oviba megnézni a játékokat az udvaron. Az óvónő tegezett engem. Nem beszélgettünk sokat, így nem volt olyan szövegkörnyezet, hogy válaszoljak neki, csak jó napottal köszöntem, ő visszategezett, hogy sziasztok.
Ha majd a lányom elkezdi ott az ovit akkor kapásból sziát köszönjek megjelenéskor?
Igen. Valahogy ott ez a megszokott,nekem már sulis a gyerek de itt is van aki tegezett rögtön,sőt az orvosánál is az asszisztens.
Elvileg nem illik csak úgy,de hát ki bánja ha így sokkal közvetlenebb.
A velem egykorúakat tegezni szoktam (ők már általában rögtön tegezéssel kezdtek nálam), az idősebbet nem, csak ha külön mondja, hogy szeretné, ha inkább tegeződnénk.
Ha megy oviba a lányod, én elsőre nem indítanék tegeződéssel senkivel, aztán közben majd úgyis kialakul. Vagy mondják, vagy egyből letegeznek, vagy te kérdezel rá a tegezésre.
Naná!
Egyenrangú felnőttek vagytok.
Visszategezheted, de én időnként szoktam olyat, hogy következetesen magázom, aztán kíváncsi vagyok, hogy mikor tűnik fel neki. :D
Egyenrangú felnőttek vagyunk, ezért magázódunk, nem vagyunk haverok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!