Hogyan szoktassam vissza a gyereket arra, hogy csókolommal köszönjön?
Figyelt kérdés
A kisfiam most lesz második osztályos és amióta iskolás azóta mindenkinek jónapottal köszön. Sokszor mondtam már neki, hogy ő még kisgyerek és csókolommal kell köszönnie, csak felnőttek köszönnek így, de valahogyan nem tud visszaszokni.2023. aug. 11. 07:18
21/29 anonim válasza:
Nekem sokkal jobban tetszik, ha egy gyerek jónapottal köszön, ez a csókolomozás már nagyon idejétmúlt.
22/29 A kérdező kommentje:
Számomra olyan koravén egy kisgyerek szájából azt hallani, ha egy felnőttnek úgy köszön, hogy jónapot. Mi is gyerekkorunkban a felnőtteknek csókolommal köszöntünk és azt sem engedem neki, hogy visszategezzen felnőtteket, még akkor sem, ha azok megengedik neki. Ha felsős lenne, akkor azt mondanám, hogy rendben van a napszaknak megfelelő köszönés, de alsósként a csókolom teljesen helyénvaló.
2023. aug. 11. 12:25
23/29 anonim válasza:
Szegény gyerek, csak értelmesebb akar lenni, mint a közege. Esélye sincs kitörni. 😅
24/29 anonim válasza:
Mi is csókolommal köszöntünk gyerekként, de ez ma már idejétmúlt, teljesen rendben van, ha egy kisgyerek jónapottal köszön.
Azt ugye vágod, hogy ha egy felnőtt felajánlja a gyerekednek a tegeződést, de azt nem engeded a gyereknek, akkor az az illető felnőtt számára sértés?
Amúgy meg remélem, hogy ez csak valami provokatív kamukérdés.
25/29 anonim válasza:
Maradi vagy. Ostoba, és proli dolog a csókolomozás.
Egy "jó napot kívánok" teljesen helyénvaló bármilyen korban.
A tegeződést visszautasítani kifejezetten bunkó dolog.
Szóval épp helytelen dolgokat akarsz ráerőltetni a gyerekedre állítólagos illemtudásra hivatkozva.
26/29 anonim válasza:
Én meg utáltam, mikor kamasz voltam nem tudtam hogy kosz{njek, mert ez a csókolom tök gáz, így inkább nem is köszöntem.
27/29 anonim válasza:
Nagyon remélem hogy a kérdező csak unatkozik és ezért kitalált egy kérdést egy nem létező problémáról... Mert ha igaz, amit kérdez, akkor nagyon sajnálom szegény gyereket hogy ilyen anyja van.
28/29 anonim válasza:
Szegény gyerek. Ha egy felnőtt azt mondja tegezzél, miért ne tegezhetné. A csókolom egy nevetséges köszönési forma.
29/29 anonim válasza:
Szegény gyerek
Ha már illemre akarod tanítani, akkor előbb te magad is tanuld meg az illemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!