Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam vissza a...

Hogyan szoktassam vissza a gyereket arra, hogy csókolommal köszönjön?

Figyelt kérdés
A kisfiam most lesz második osztályos és amióta iskolás azóta mindenkinek jónapottal köszön. Sokszor mondtam már neki, hogy ő még kisgyerek és csókolommal kell köszönnie, csak felnőttek köszönnek így, de valahogyan nem tud visszaszokni.
2023. aug. 11. 07:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%

10-es: csak félig van igazad, eredetileg tényleg "kezét csókolom" volt a köszönés, de nem csak nöknek köszöntek így - a férfiak nöknek igen - , de emellett a gyerekek a szülöknek, vagy felnött rokonoknak is.

A csókolom viszont tényleg egy lebutított változat - elég, ha valaki elképzeli a kezét csókolom meg a csókolom közötti különbséget a valóságban végrehajtva! - , emellett kifejezetten hülye, értelmetlen manapság.

Minden valamennyire is normális ember a napszakoknak megfelelö köszönést használja, illetve ha közeli kapcsolat, akkor a megszokottt szia, hello, stb-t

2023. aug. 11. 08:56
 12/29 anonim ***** válasza:
96%
Már elég régóta nem szokás csókolommal köszönni a gyerekeknek, engedd el. Ha van a családban, szomszédságban rigolyás 90 éves néni, nála próbáld meg rávenni, hogy úgy köszönjön, de a boltban tökéletes a jó napot.
2023. aug. 11. 09:02
 13/29 anonim ***** válasza:
64%
Én örülök, hogy már megy ki a divatból a csókolom, szerintem nagyon gáz. Nekünk még úgy kellett köszönni a suliban, pedig nem vagyok annyira öreg (34), már akkor is utáltam. Mondjuk szerintem az egész magázódást úgy ahogy van, hagyni kéne a francba. Az angolok pl ragyogóan megvannak nélküle. Tegeződve is meg lehet adni a tiszteletet. De ha már magázás, akkor a "jó napot", vagy esetleg kicsit udvariasabban a "jó napot kívánok" ezerszer jobb.
2023. aug. 11. 09:18
 14/29 anonim ***** válasza:
94%
Azoknak a neniknek akiket gyerekkorom óta ismerek én is csokolommal köszönök. Néha a 4 éves gyerekem is, de legtöbbször jó napot vagy szia. Bacsiknal mondtuk neki, hogy jó napot. Így tesz.
2023. aug. 11. 09:18
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Én büszke lennék rá a helyedben. Minek erőltetni ezt az idióta csókolomozást?
2023. aug. 11. 09:38
 16/29 anonim ***** válasza:
69%
#13. Tévedsz, az angolban is megvan a tiszteletadást kifejező, magázódásnak megfelelő forma.
2023. aug. 11. 10:05
 17/29 anonim ***** válasza:
59%

Ha "Csókolom"-al köszön a megkeseredett férgek megmondják neki, hogy "Anyádat csókold!"

Ha meg "Jó napot"-al, akkor meg azt kapja meg, hogy "Fáj a szád, hogy kimond, hogy Kívánok?".

Mindkettő nagyon jót tesz az önbizalomnak, meg úgy összességében a gyereknek...

Szóval egyik se rosszabb a másiknál.

A példák valósak, mindkettőt megkaptam gyerekként, mondjuk az utóbbit többször.

(Ez amúgy egy jó példa arra is, hogy ne ítélj el senkit, mert azért nem mondtam oda sose a "kívánok"-ot, mert a dadogásom miatt az "ív"-nál mindig megakadtam. Nehezen kiejthető volt. Így meg az egész nekem volt kellemetlen, szóval elhagytam az egész szavat.)

Gondolom ezért szeretek inkább városon élni.

2023. aug. 11. 10:22
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne csókolommal köszönni?
2023. aug. 11. 10:53
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Örülj hogy köszön
2023. aug. 11. 10:59
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Át ne szoktasd! Udvariasabb a gyerek, mint az anyja.

Én már 40+ vagyok, de tisztán emlékszem, hogy gyerekkoromban, amikor harmadikba mentem, közölték, hogy innentől nincs csókolomozás a tanítóknak. Jó reggelt kívánok/Jó napot kívánok/Viszontlátásra.

Ma már az is csoda, ha a gyerek iskolára eljut odáig, hogy nem tegezünk mindenkit. De ha már eljutott és ilyen értelmes, legalább ne rontsuk el.

2023. aug. 11. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!