Hogyan szoktassam vissza a gyereket arra, hogy csókolommal köszönjön?
Nehogy visszaszoktasd. Mi falura költöztünk, és itt volt olyan néni, aki megszólta, hogy a lányom jó napot-tal köszönt. Én, mint egész eddigi életemben városi, ezen ledöbbentem. Természetesen mondtam a lányomnak, hogy maradjon a jó napot/jó reggelt, stb.
Nekem pont, hogy olyan emlékeim vannak gyerekkoromból, hogy a csókolom -ra megkaptam, hogy "nem érzem", "csókold meg a valagam", stb. Nyilván nem ez a minta, sőt, de ezek után én már csak jó napot-ot köszöntem anno, és inkább mindig dicsértek, hogy milyen nagylány vagyok már.
Ez csak és kizárólag bizonyos vidéki helyeken szokás még mindig, és nagyon gyorsan el kéne felejteni!!!
Lányom 9 éves de jó napottal köszön már hat éves korától.
Így tanulta tőlem,én is így köszönök.
Vannak kivételek,amikor olyan nenikkel találkozunk akiknek én is csokolommal köszönnek akkor ő is.
Nincs ezzel semmi gond
Miért köszönné csokolommal idegen embereknek akikkel nem vagytok csak köszönő viszonyban?nem kell őket csókolgatni meg szóval sem
Ez miért probléma?
Én már gyerekként sem értettem, hogy miért kell csókolommal köszönnöm mondjuk az idős bácsinak aki minden reggel még félreszegen a járdán tanyázik a saját mocskában (nagypapám testvere volt). A hideg kirázott már a gondolatától is, hogy én akár csak hozzáérjek, nem hogy még megpusziljam, csókolgassam, márpedig a csókolom ezt jelenti!
A jó napot kívánok egy teljesen jó köszönés! A fiaim például minden felnőttnek így köszönnek, hacsak az illető nem ajánlja fel a tegeződést, mert akkor sziával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!