Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam vissza a...

Hogyan szoktassam vissza a gyereket arra, hogy csókolommal köszönjön?

Figyelt kérdés
A kisfiam most lesz második osztályos és amióta iskolás azóta mindenkinek jónapottal köszön. Sokszor mondtam már neki, hogy ő még kisgyerek és csókolommal kell köszönnie, csak felnőttek köszönnek így, de valahogyan nem tud visszaszokni.
2023. aug. 11. 07:18
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
94%
Mondd, hogy kamu.
2023. aug. 11. 07:19
 2/29 anonim ***** válasza:
93%
Sehogy. A jónapot sokkal-sokkal jobb.
2023. aug. 11. 07:20
 3/29 anonim ***** válasza:
94%
Egyáltalán nem fogom csókolomra szoktatni a gyerekem, szerintem undi. Tökéletes a jó napot.
2023. aug. 11. 07:24
 4/29 anonim ***** válasza:
87%
Már pici gyerekként sem értettem miért kellene csókolomoznom.A puszilgatást is feleslegesnek tartottam.Most,felnőtt fejjel már azt is megválogatom kinek köszönök.
2023. aug. 11. 07:38
 5/29 anonim ***** válasza:
95%

Nehogy visszaszoktasd. Mi falura költöztünk, és itt volt olyan néni, aki megszólta, hogy a lányom jó napot-tal köszönt. Én, mint egész eddigi életemben városi, ezen ledöbbentem. Természetesen mondtam a lányomnak, hogy maradjon a jó napot/jó reggelt, stb.

Nekem pont, hogy olyan emlékeim vannak gyerekkoromból, hogy a csókolom -ra megkaptam, hogy "nem érzem", "csókold meg a valagam", stb. Nyilván nem ez a minta, sőt, de ezek után én már csak jó napot-ot köszöntem anno, és inkább mindig dicsértek, hogy milyen nagylány vagyok már.

Ez csak és kizárólag bizonyos vidéki helyeken szokás még mindig, és nagyon gyorsan el kéne felejteni!!!

2023. aug. 11. 07:43
 6/29 anonim ***** válasza:
97%

Lányom 9 éves de jó napottal köszön már hat éves korától.

Így tanulta tőlem,én is így köszönök.

Vannak kivételek,amikor olyan nenikkel találkozunk akiknek én is csokolommal köszönnek akkor ő is.

Nincs ezzel semmi gond

Miért köszönné csokolommal idegen embereknek akikkel nem vagytok csak köszönő viszonyban?nem kell őket csókolgatni meg szóval sem

2023. aug. 11. 07:44
 7/29 anonim ***** válasza:
97%

Ez miért probléma?

Én már gyerekként sem értettem, hogy miért kell csókolommal köszönnöm mondjuk az idős bácsinak aki minden reggel még félreszegen a járdán tanyázik a saját mocskában (nagypapám testvere volt). A hideg kirázott már a gondolatától is, hogy én akár csak hozzáérjek, nem hogy még megpusziljam, csókolgassam, márpedig a csókolom ezt jelenti!

A jó napot kívánok egy teljesen jó köszönés! A fiaim például minden felnőttnek így köszönnek, hacsak az illető nem ajánlja fel a tegeződést, mert akkor sziával.

2023. aug. 11. 07:46
 8/29 anonim ***** válasza:
67%
De mit csókol? :D
2023. aug. 11. 07:57
 9/29 anonim ***** válasza:
95%
Inkább neked kellene átszokni az értelmes gondolkodásra és a gyereket nem szoktatni le egy jó köszönési módról egy nevetséges, elavult, gusztustalan formára.
2023. aug. 11. 07:57
 10/29 anonim ***** válasza:
82%
A csókolom amúgy is régi illemkönyvekben úgy van említve, mint egy prosztó köszönés. Merthogy amikor még szokás volt, úgy mondták: "Kezét csókolom!" Ezt is csak nőknek. Mégis gyerekként minket is úgy tanítottak, hogy bácsiknak is így kell köszönni, ami ostobaság.
2023. aug. 11. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!