Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Topis ovis - kötelező divatozni?

Topis ovis - kötelező divatozni?

Figyelt kérdés

Négy éves kislányom oviba jár. Szerintem sok csinos, egyedi ruhája van - nagy részét főleg jó minőségű turikban szerzem be.

A leányzó imád homokozni, sarazni, vízfestékezni, fűben hemperegni, fenéken szánkázni a dombról.

Emiatt gyakran adok rá olyan ruhát, ami még elfogadható állagú, de nem is olyan, mintha most vették volna ki a kirakatból.

Úgy értem: némelyik kicsit bolyhos, ujjánál picit kopott, a cipő orra is levert egy kicsit (hála a kismotornak), vagy egyéb kis hiba, fakulás van rajtuk. De még így is elég csinosak, jól állnak neki. Sajnos úgy látom, vannak páran akik elítélnek miatta - a legtöbb ovis frissen vásárolt, vasalt, hibátlan holmit hord, sokan kifejezetten drága holmit ad a gyerekére. Velük nem akarok, és nem is tudok versenyezni. Nem is annyira az anyagiak miatt - de egyszerűen fölöslegesnek tartom egy gyorsan növő gyereknél a túlzott divatozást. Tudom, minden gyerek más, nem mindenki nyúzza úgy a ruháit, mint a lányom, és persze az is magától értetődő, hogy aki jól áll anyagilag, miért ne járassa a gyerekét a legmárkásabb ruhákba.

Viszont eléggé fáj egyesek lenéző pillantása, vagy kioktatása.

Tényleg nagy hiba, ha egy örökmozgó gyereknél mérsékelem a divatozást? Kultúrcikkekre, mesekönyvekre, fejlesztőkre, színházjegyre, minőségi játékra stb. sokat költök, úgy érzem, a ruha a legkevésbé lényeges egy ovisnál. Sok ismerősöm alig él meg, hónapok óta nem fizet csoportpénzt, a gyereknek nincs egy mesekönyve se - de a mama tízezreket költ havonta a márkaruhákra.

Vacak anya vagyok, hogy nem hasonlítok rájuk?

2010. okt. 15. 14:16
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megnyugtató, és kedves válaszokat! Örülök, hogy nem csak én gondolkodom így. Persze a lányomnak vannak szép új, vagy új hatású ruhái is, ha alkalomra megyünk, ilyet veszünk fel. Macinaci helyett inkább farmert adok rá, azon bocsánatos bűn egy-egy kopás, vagy rojt. Történt már egyébként, hogy egy szép, új nadrágot egy-két óra alatt festékezett össze a leányzó, és ki sem jött a folt. Nem dobtam el, ma is hordjuk, ezzel is spórolok - a foltot eltekintve kényelmes, és jó fazonú. Ő is felszabadultabban érzi magát, ha hagyják kicsit piszkosnak lenni, játszani, mintha szép, makulátlan ruhában egy széken kuporogva búslakodna.:)
2010. okt. 15. 22:19
 12/27 anonim ***** válasza:
96%
Sztem is jól gondolod, én is duriban veszem szinte az összes ruháját a kislányomnak, egyedül a tesco-ból kap újat amikor leárazás van, de a kutya nem mondaná meg hogy pár száz forintos szerkókba jár, mert nagyon csinos mindig, sokan szokták is dícsérni a ruháit. Felesleges drága cuccokat venni a kicsiknek, amikor gyorsan kinövik és vigyázni se tudnak rájuk.
2010. okt. 17. 21:29
 13/27 anonim ***** válasza:
61%

Kislányom bölcsis. Soha nem adtam rá bolyhos, kopott, foltos ruhát. Ahogy én sem veszek fel ilyent. Szabadidőben van a bölcsiben, farmert akkor adok rá mikor megyünk valahová. Egy szabadidő is lehet újszerű. Ami kibolyhosodik abból otthoni lesz, ami kikopik, foltosodik az kuka.

Én mindig azt mondom a gyereket is úgy kell öltöztetni ahogy te is öltöznél.

2010. okt. 21. 14:11
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez mindenkinek maga dolga. Az újruhások és a turisok mindig, minden gyermekközösségben "harvban állnak egymssal", holott egyszerűen csak nem kell foglalkoni azzal miben van a más gyereke.

Én személy szerint gyűlölöm a turkálókat, már magát a szót is, de legeslegjobb barátnőmék onnan vettek ruhákat és elismerem, szépeket, nem szólnám le semmi pénzért de én ilyen vagyok, ő meg amolyan, nem fogjuk soha leszólni egymást a gyerekek ruhái miatt.

Mielőtt bárki azt hinné, nem vagyunk gazdagok, a ruhákat akciósan vesszük meg és nem Brendonban, hanem teljesen normális árú bababoltokban.

Én a kisfiamra ha melegítőt adok az is az olcsó de új kategória, ha farmert és kockás inget, dettó. Ha összemaszatolja akkor összemaszatolja, nem dohogok miatta, hanem ugyanúgy kimosom mint az Adidas melegítőt hordó gyerekek és a turis melegítőt hordó gyerekek anyukái.

2010. okt. 21. 14:12
 15/27 anonim ***** válasza:
86%
Sztem intelligencia kérdése.Aki jól áll anyagilag örüljön neki, és ne nézze le azt, aki nem tud havonta súlyos összegeket költeni ruhára.Mi most jelenleg az unokatesó ruháit hordjuk, van pár új ruhája, elmenős, ünneplős.Megtehetném, hogy csak új ruhái legyenek, de feleslegesnek és rongyrázásnak tartom.
2010. okt. 21. 14:30
 16/27 anonim ***** válasza:
80%

Ne haragudj utolsó válaszoló de ha azt írod intelligencia kérdése a használt ruha elfogadása akkor ez oda-vissza nálad miért nem működik? Te le"rongyrázóztad" azt aki csak újat szeret venni.

Na EZ az amit írtam előtte, a használt és újruhások mindig harcban állnak egymással :( Röpködnek a "topis" és "rongyrázós" szavak, holott egyszerűen csak nem kéne foglalkozni a másik gyerekek ruhatárával.

Eszembe sem jutna lenézni valakit a használt ruhák miatt, de a csak újak miatt sem.

2010. okt. 21. 14:42
 17/27 anonim ***** válasza:
86%

Ez tényleg intelligencia kérdése,és ez sajnos nagyon sok anyukából hiányzik manapság(Tisztelet a kivételnek!)

Én amúgy éppen a fordítottját élem meg,és ez se kellemesebb... Szerencsére nem állunk rosszul anyagilag és megengedhetjük,hogy egy-egy márkásabb ruhát vegyünk a lányunknak.Ez nem azt jelenti,hogy akkor csak ilyen ruhája van neki,és nem is azt,hogy vigyázzban kellene állnia benne.És ezt ugyanúgy lenézik az Anyukák... :( Én komolyan mondom nem értem miért ilyenek!De sajnos vannak ilyenek akinek a lételeme másokkal foglalkozni,ahelyett hogy saját magával foglalkozna.

Ne foglalkozzál az ilyen hülye p.csákkal,és nem vagy egyáltalán vacak anya! ;)

2010. okt. 21. 14:45
 18/27 anonim ***** válasza:
71%

A lányom bölcsis. Turiból vásárolunk általában. A bölcsibe én is a bolyhosban küldöm, mert amikor újat vettem, 2 mosás után bolyhos lett belőle. Akkor hetente vegyek újat?

Nekünk is van jó állapotú, amiben vásárolunk, stb, de bölcsibe jó a bolyhos. Inkább avval foglalkozzanak a rongyrázósok, hogy örüljenek, hogy a bölcsikben és az ovitokban nincsenek lopások. Nálunk vannak. Néhány hónap alatt eltűnt több cipő (Nike) és mobiltelefon is.( Itt is jól járt a rongyrázós) Hát ne gondoljátok, azért veszek majd drága ruhákat, hogy más ellopja a szekrényből...

2010. okt. 21. 14:45
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem ugyan fiam van,és már 6 éves,de kicsit megbotránkozva hallottam az egyik anyukától,hogy már azt beszélik a csoportban,hogy kin van márkás ruha,és kin gagyi,és a legtöbb gyerek megmondja otthon,hogy ezt és ezt a ruhát nem veszi fel.

Nálunk ilyen probléma szerencsére nincsen,az én fiam azt veszi fel,amit reggel kirakok neki.

Sok ruhája Tescos-s vagy a neten veszem használtan,de jó minőségben.

Mindig az én fiammal "példáloznak",hogy ő nem szól semmiért,és bármit felvesz.

De van 1-2 kislány,akit elég felnőttesen öltöztetnek a szülők:)

4 éves koráig szinte csak a c&a-ban vásároltam neki,de akkor megszületett az öcsi,most pedig az a hobbim,hogy a netet bújom használt ruhák után,versenyzünk a barátnőimmel ki vesz olcsóbban jó rucikat a gyerekeknek:)!

Vehetnék én is drágább ruhákat,de inkább könyvet és társasjátékokat veszek a gyerekeknek.Persze így is mindenre vigyáz a nagyfiam,mindent még a cipőket is elrakjuk az öcsinek.

2010. okt. 21. 18:39
 20/27 anonim ***** válasza:
90%
14.30-as vagyok.Nem akartam senkit sem megsérteni, de én nem adnám rá játszani a vadi új ruhát, mert pillanatok alatt tönkretenné,egy nap kb. 2 öltözet kellene rá:-)))De nem szólom meg azt aki megteszi,nem bámulom és nem teszek neki megjegyzéseket,ahogy annak sem, aki bölcsibe viszi holott otthon van egész nap, csak protekcióval elintézték, mert anyuka unta a gyereket. Szóval máshogy gondolkodunk ennyi, és intelligencia kérdése hogy ki mennyire hajlandó ezt elfogadni.
2010. okt. 21. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!