Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit mondtok arra, ha a gondozó...

Mit mondtok arra, ha a gondozó szól, hogy elég náthás a gyermek?

Figyelt kérdés
Bölcsis. 10-ből 6 tuti köhög (elég rendesen). Az enyémnek csak folyik az orra.
2010. okt. 15. 13:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha náthás maradjon otthon a gyermek.Nálunk hazaküldik a beteg gyereket.
2010. okt. 15. 13:16
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
a 10 ből hatnak is szólnék hoy köhög viszont folyó orral nem vinném bölcsibe. A maradék négy meg kapja el mindkettőt....
2010. okt. 15. 13:16
 3/7 A kérdező kommentje:

Simán beveszik a köhögő gyerekeket. Orrfolyással elvileg lehet vinni. Csak köhögés, láz,hányás hasmenéssel nem.

Itt az a lényeg,hogy mindenki mehet,csak engem piszkálnak ezzel. Eddig itthon voltam,szept 1 óta szokunk be, de még nem sikerült mert állandóan itthon volt. Nem szívesen vittem náthásan, itthon kikúráltam,majd két nap után újra folyik az orra. VIszont hétfőtől dolgoznom kell, ahonnan két naponta nem hiányozhatok.

A kérdésem pedig az,hogy hogy reagálnátok,ha csak Téged piszkálnak a náthával, a többi meg majd meg fullad a köhögéstől. És egymást fertőzik.

2010. okt. 15. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szólnék a többi gyerek miatt is.Ne csak engem szóljanak meg.De náthásan orrfolyással tényleg nem bölcsibe való a gyermek.
2010. okt. 15. 14:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk gyakorlatilag minden gyerekenek mindig folyik az orra valamennyire. Azt mondják, hogy ez így is lesz még egy ideig. Amikor beszoktattam a kisfiamat, a második hét közepén elkezdett náthásodni, külön szólt a gondozónő, hogy hozzam, ha nem lázas, mert nagyon nehéz lesz neki, ha minden orrfolyással otthon tartom. Nem mondom, hogy ezzel egyetértek, de van úgy, hogy nem tud az ember mit csinálni. Három hetet voltunk itthon, mert valami jó kis hasi hurutot is összeszedett, és mire megjött a két negatív lelet az ÁNTSZ-től, akkorra már eléggé bökdöstek bentről, hogy vajon valóban szeretnék-e dolgozni... Én sem tehetem meg, hogy tüsszögéssel, orrfolyással itthonmaradok a kicsimmel, bármennyire szeretném. Egyébként nekem azt mondták, hogy a köhögés sem mindegy milyen, egy része szintén a bölcsi miatt van, és "kinövik" vagy mi, ha hozzászoknak az ottani környezethez és a hozzátartozó baktériumokhoz, páratartalomhoz.

Nem tudom, mit tegyél, én amíg nem köhög, nem lázas, nincs láthatóan rosszul, addig viszem, mint a többi szülő a csoportban.

2010. okt. 15. 14:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk köhögéssel orrfolyással lehet vinni csak lázas ne legyen. Szinte mindenki köhög és folyik az orra. A bölcsödei doktornőt kérdeztem mikor először elkezdet köhögni ő röktön mondta, hogy ez tavaszig így lesz.Volt, hogy már nekünk is szoltak, hogy már most rosszabb de azt azért mondták, hogy tudd szerintem nem cseszegetés céljából. Olyankor több c-vitamint, és béres cseppet is elkezdek adni neki.
2010. okt. 16. 14:32
 7/7 anonim ***** válasza:

ugyanígy voltunk mi is az elején, komolyabban vettem. meg persze aggodom a gyerekért, hogy ne legyen rosszabbul. de ha csak kicsit náthás, akkor most már viszem. ha nagyon csurog, vagy szurcsog, akkor ha megoldhato, 1-2 nap itthon maradunk (pl. hosszu hétvége), mivel kifujni nem tudja, és akkor akármeddig is eltarthat neki, vagy torokgyulladás és orvos a vége...szoval ha nagyon csurog, akkor pár napig marad, szívatom, csepegtetek.. ha kogog- nem hagyom itthon rogton. Láz esetén maradunk mindenképp, az nálunk mindig valami komolyat jelent.

engem is bosszant, hgoy én védeném, más meg elviszi, még fel is hívják rá a figyelmet, hogy juj, de csunya az orrod, hazamegyunk, anya jol kiszívatja meg ilyenek..amit amugy lehet, észre sem vennék!!!

tavaly volt egy anyuka, aki mindenkit kotelezett (szerintem nem jogosan) torletvételre, mivel az o sose beteg gyereke 2! hete beteg!!! ez meg már tulzás, 2 hetes vírusos vagy bacis fertozést ossze lehet szedni, nem kell mindjárt bunbakot keresni (nem is talált). szoval ez a másik véglet.

szerintem vidd el nyugodtan, ha csak picit náthás, nagyon nehéz munkahelyen mindent megoldani, foleg mikor csak kezdesz dolgozni még. ha gond lenne, említsd meg a kohogosoket! ha a nátha suru, színes (sárga v. zold), az már komolyabb, de ha csak csurog az orra, vizes, azzal nyugodtan vidd. nekem a fiam legalább fél évet volt beteges, szinte állandoan náthás, kozben volt tobbszor antibiotikum is, ill. egy csunya mandulagyulladás), remélem, ennyi dopping elég lesz az immunrendszerének.

ajánlok multivitamin, v. immunerosítot használni (pl. marslakocskák szirup multi is és immunerositot is tartalmaz)

2010. okt. 17. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!