Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csináltok tojásvadászatot...

Csináltok tojásvadászatot otthon a gyereketeknek? Ha igen hogyan tervezitek? Hogyan vezetitek be hogy mit kell keresnie? Mit mondtok neki? és mennyi idős gyermek?

Figyelt kérdés
nekem 2 éves a fiam,tavaly is csináltunk neki az udvaron,de akkor még pici volt igy nem is nagyon magyaráztunk neki semmit,csakhogy tojásokat meg nyuszit hagyott itt neki a nyuszi,keressük meg,idén is csinálunk,de már ugye nagy,és gondolkodom mit mondja neki,hogyan inspiráljam,hogy már ő kezdje a keresés.
2011. ápr. 20. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi már most mondogatjuk a 4 éves kislányomnak, hogy a nyuszi hozza majd a csokikat és a kertben rejti el. Ekkor aggódott, hogy mi van, ha nagyon eldugja. :) Mondtuk, hogy annyira nem szokta eldugni. Mi már három éve együtt keresgélünk. "én már látom. a hinta környékén mintha lenne valami". "Nézzük meg a pünkösdirózsát"...stb
2011. ápr. 20. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

2 és fél éves a nagyobbik fiam,és idén tervezzük a csokit hoz a nyuszi,keressük meg-et.

már előkészítettük a nyuszinak az ólat,lelkesen viszi bele a füvet(anyuméktól élő nyuszit kap,vagyis én :-D )meg mondjuk neki,hogy ha jön a nyuszi,hozza a tojásokat,és majd megkeressük.ismeri a kindertojást,a csokitojást....úgyhogy fogja tudni mit kell keresni.majd segítünk neki,hogy ott van a fa alatt,vagy elrejtette a virág mögé.

2011. ápr. 20. 12:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi panelban lakunk, itt majd csak fészket készítünk a nyuszinak amiben otthagyja majd az ajándékokat.

De anyósomék kertjében szokott lenni tojásvadászat, a lányom most 2.5 éves, tavaly még csak kézenfogva végigvizslattunk a kertet, de már akkor is nagyon élvezte és hamar belejött. Idén már nagyon várja, beszélgetünk erről, tehát tudja hogy édességet, kisebb ajándékokat kell keresnie.

Most idén már a két nagyobb uncsitesóval együtt lesz a muri, együtt fogják feltúrni a kertet. Ők 5.5 és 3.5 évesek, a nagyobb tud olvasni, minden ajándékra rá lesz írva hogy kié (és úgyis lesznek kézközelben felnőttek is.)

Az egyéves fiam idén még kimarad ebből, de jövőre smár majd ő is beszállhat.

2011. ápr. 20. 13:01
 4/5 A kérdező kommentje:
akkor már én is elkezdem mondogatni neki.nagyon jok ezek a kis játékok ilyenkor még én is elhiszem,hogy tényleg a nyuszi hozta:)
2011. ápr. 20. 13:36
 5/5 anonim ***** válasza:
HÚÚ! Mi már nagyon várjuk a husvétot évek óta tojáskerső verseny van nálunk.Régebben anyósoméknál rendeztük de az utóbbi időben saját tojáskeresést szrvezünk.Mi nem locsolkodunk hanem husvét hétfőn ha jó az idő ksebb nagyobb társasággal megyünk a lovas tanyánkra egész napos sütés-főzés és lovazás délutánra eldugjuk a tojásokat ide-oda és az összes gyerek a 18évetől a 3évesig keresi a tojás.Nagyon jókat nevetünk,pesze aki a legtöbbet szedi össze az nyer a kisebbeknek lehet segíteni.Jutalom csk az hogy megeheti ha akarja.NAGYÓÓÓÓNNNN JÓÓÓÓ:D
2011. ápr. 20. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!