Miként lehet elmondani egy 3 és fél éves kisfiúnak, hogy az édesanyja elhunyt?
Figyelt kérdés
2023. aug. 3. 21:29
21/22 hosszúhajú válasza:
20 as válaszából kiindulva kérdező, fontos lenne elmondani hogy ezt a halált, meg hogy angyalokkal legyünk ezt nem mi választjuk, hanem az angyalok ( vagy isten ) választanak - csak hogy ne legyen a gyerekben harag a szülő iránt hogy miért döntött úgy hogy elmegy.
22/22 anonim válasza:
Kedves kérdező! Fogadd őszinte részvétem! Sajnos az én kislányom apukája is meghalt! Szóval tapasztalatból írok. Hazudni, titkolózni felesleges, légy vele őszinte, nyilván az ő szintjén! Igen is tudnia kell, hogy az anyukája meghalt, azt persze lehet mondani, hogy angyal lett, a menyországba ment. Ami egy nagyon jó és szép hely, ez nagyon fontos! Viszont onnan figyel rá mindig. Feltétlenül legyen ott a temetésen, hatalmas baromság, hogy nem szabad elvinni. A végső búcsú igen is fontos. Nyugodtan beszélgess vele az anyjáról, ha felhozza, az én lányom is még a mai napig mesél az apjával való emlékeiről, néha olyanokról, amikről nem is gondoltam volna, hogy emlékszik. Ne mondd neki, hogy ne sírjon, had sírjon csak, ha álmából felriadva tud sírni az is jó, másnap fogalma sem lesz róla. A lányom gyakran nézegette a fényképeket, még az oviba is vitt be egyet, ki volt rakva egész évben, azt mondták, látják, jót tesz neki, néha rápillantott és ment vissza játszani. Videókat is hallgatott este, hogy apa hangját hallhassa elalváskor. Na és a tárgyakról jól írta valaki, az én lányom is őrizget az apja után dolgokat-kincseket, és büszkén mondja, „Ez édesapámé volt!”. A pótanyuka témát nem kell feszegetni, csak, ha aktuális lesz. Nekem másfél év után mondta a kislányom, hogy kereshetnék neki egy új apukát, mert az igazi családban van apuka is. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!