Miként lehet elmondani egy 3 és fél éves kisfiúnak, hogy az édesanyja elhunyt?
Úgy látom félre értetted amit mondtam. Úgy értettem hogy akkor kell elmondani neki hogy HA LESZ pótanyja.
A temetéses eset az én példám. Úgy gondolom így fogja tudatosítani hogy az anyja nincsen már. Engem a papám temetésére nem vitték el még is bántam. Sőt még azt is megkaptam hogy én hogy merészelek kihagyni egy ilyen eseményt.
#1 te nem vagy normális
5# de igen, kva nagy hülyeséget írt.
Remélem egyikőtöknek sincs gyereke.
Ha kérdezné a gyermekem a legegyszerübb módon mondanám el amiből megértené,hogy nem látja többet :(
Semmi pótanyás hülyeségeket nem mondanék neki,a temetést pedig átgondolnám...nem.biztos hogy jó ha ott van
El KELL mondani. Ez nem kérdés.
Elment a csillagok közé,onnan figyel téged mostantól.
Ennyi pont elég. Utána válaszolni a kérdéseire.
3.szülinapom után 11 nappal halt keg apukám.
Tisztán emlékszem arra a napra.
Anya pont szabin volt, délelött a főutcán sétálgattunk, játékoboltba mentünk mert a mama adott pénzt szülinapi ajándékra.
Hazamentünk, mindenki ideges volt, nem tudtam mi a baj. Anya elment én meg a (másik) mamával maradtam.
Este mikor a mamánál fürödtem, akkor jött haza anya kisírt szemekkel.
Leült mellém a kád szélére és elmondta, hogy apának balesete volt a cégnél. Leesett a lépcsőn, kórházba kellett vinni. Sajnos a dokik nem tudtak segíteni rajta. Ugyan úgy szeretni fog, de már nem tud hazajönni.
A temetésre nem vittek el.
30 vagyok. A mai napig emlékszek rá. Arra a napra meg kifejezetten.
4 éves voltam, mikor nevelőapám hozzánk költözött. Arra is emlékszem, nyáron a strandon mutatta be anya. Elmondta, hogy ő nem apa helyett elesz, de olyan lehet nekem, mint apukám, ha szeretném.
Én meg kijelentettem, hogy nem 😅
Azóta is együtt vannak anyával, sosem tekintettem apámnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!