Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miként lehet elmondani egy 3...

Miként lehet elmondani egy 3 és fél éves kisfiúnak, hogy az édesanyja elhunyt?

Figyelt kérdés

2023. aug. 3. 21:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%
#10 Jézusom!Akkora baromságot hordasz össze !Nem elég neki feldolgozni hogy nincs az anyukája,egyből mondja neki,hogy leszpót anyja!🤦🤦🤦A temetésre semmiképp nem vinném,az szintén rossz ötlet!
2023. aug. 3. 22:40
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

Úgy látom félre értetted amit mondtam. Úgy értettem hogy akkor kell elmondani neki hogy HA LESZ pótanyja.

A temetéses eset az én példám. Úgy gondolom így fogja tudatosítani hogy az anyja nincsen már. Engem a papám temetésére nem vitték el még is bántam. Sőt még azt is megkaptam hogy én hogy merészelek kihagyni egy ilyen eseményt.

2023. aug. 3. 22:49
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne neki elmondani? Csak szépen finoman megfogalmazni. Az 1-es hozzászólónak pedig, persze.. lehet elfelejti, de tedd fel magadnak ugyan ezt a kérdést hogy te hogy éreznéd magad ha még fiatalabb korban megtudnád hogy erről hazudtak.. Nem hinném hogy jol kezelnéd :) Kegyes hazugság.. persze lehet hazudni arról hogy ó nem volt kedvem elmenni vagy nem vettem meg ezt neki vagy annak.. na ez lehet kegyes hazugság. Ezek a dolgok idővel úgyis kiderülnek, és ne akard hogy ez később jobban fájjon..
2023. aug. 3. 23:45
 14/22 hosszúhajú ***** válasza:
75%
az ő szintjén kell elmondani. mert az ő feje még ott tart. hogy angyalkák, mennyország, ott alszanak azok akik jók voltak, és ha majd mind ott alszunk az angyalokkal akkor megint találkozunk, mert ő most egy jó helyen van, és ha felébred a mennyországban akkor nézni fog minket és látni, ezért ha hangosan kimondjuk a gondolatainkat neki akkor ő azt hallani fogja és vigyáz ránk. és ha rá gondolunk érezni fogjuk a szeretetét.
2023. aug. 4. 03:04
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

#1 te nem vagy normális

5# de igen, kva nagy hülyeséget írt.

Remélem egyikőtöknek sincs gyereke.

2023. aug. 4. 07:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha kérdezné a gyermekem a legegyszerübb módon mondanám el amiből megértené,hogy nem látja többet :(

Semmi pótanyás hülyeségeket nem mondanék neki,a temetést pedig átgondolnám...nem.biztos hogy jó ha ott van

2023. aug. 4. 07:32
 17/22 anonim ***** válasza:
87%

El KELL mondani. Ez nem kérdés.

Elment a csillagok közé,onnan figyel téged mostantól.

Ennyi pont elég. Utána válaszolni a kérdéseire.

2023. aug. 4. 08:10
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

3.szülinapom után 11 nappal halt keg apukám.

Tisztán emlékszem arra a napra.

Anya pont szabin volt, délelött a főutcán sétálgattunk, játékoboltba mentünk mert a mama adott pénzt szülinapi ajándékra.

Hazamentünk, mindenki ideges volt, nem tudtam mi a baj. Anya elment én meg a (másik) mamával maradtam.

Este mikor a mamánál fürödtem, akkor jött haza anya kisírt szemekkel.

Leült mellém a kád szélére és elmondta, hogy apának balesete volt a cégnél. Leesett a lépcsőn, kórházba kellett vinni. Sajnos a dokik nem tudtak segíteni rajta. Ugyan úgy szeretni fog, de már nem tud hazajönni.

A temetésre nem vittek el.

30 vagyok. A mai napig emlékszek rá. Arra a napra meg kifejezetten.

4 éves voltam, mikor nevelőapám hozzánk költözött. Arra is emlékszem, nyáron a strandon mutatta be anya. Elmondta, hogy ő nem apa helyett elesz, de olyan lehet nekem, mint apukám, ha szeretném.

Én meg kijelentettem, hogy nem 😅

Azóta is együtt vannak anyával, sosem tekintettem apámnak.

2023. aug. 4. 08:19
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár eléggé megosztóak, de mindegyikből lehet levonni következtetést.
2023. aug. 4. 09:17
 20/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, bár nekem nem az anyukám halt meg, hanem egy idősebb ismerősöm akivel jóban voltam, de emlékszem rá. 4-5 éves lehettem. Úgy mondták, hogy elmagyarázták, hogy xy néni beteg volt és meghalt. Emlékszem az együttérzésre és a szomorúságra az arcukon. Viszont arra is emlékszem, hogy én nem nagyon fogtam fel, hogy tulajdonképpen mi is a halál. Értettem, hogy azt jelentette, hogy ő elment az angyalokhoz és nem jön vissza, ezért én mérges lettem és dühösen elkezdtem ecsetelni, hogy ez mennyire nem volt szép tőle, hogy csak úgy gondolt egyet és elment és itthagyott engem. Valahogy úgy fogtam fel, hogy ő elköltözött, de egy olyan helyre ahonnan nem tud majd jelentkezni és nem tud meglátogatni és ezért háborított fel, hogy odament, hogy az angyalokkal lehessen meg jól érezhesse magát de például nem érdekli, hogy nem is fog tudni meglátogatni engem vagy beszélni velem. Nem sírtam, csak mérges voltam, dühösen elmondtam ezeket a dolgokat, és szomorúan és meglepetten végighallgatták. Kb ennyi, utána egy ideig mérges voltam, aztán elmúlt a harag. Valamivel később értettem meg, hogy a halál nem azt jelenti, amire gondoltam.
2023. aug. 5. 02:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!