Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek,próbáljak meg...

Szerintetek,próbáljak meg beszélni a ketesztfiammal erről?

Figyelt kérdés
keresztfiam 9 éves, és még mindig cumisüvegből iszik. Napközben, este, lefekvéskor, reggel...mikor kedve tartja, tejet vagy kakaót iszik belőle. Az anyja azt mondja nem baj,ő nem veszi el tőle. Had cumizzon ha akar.

2023. aug. 3. 16:11
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a szülei dolga ezt megbeszélni vele.
2023. aug. 3. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Ha tud pohárból is inni, akkor nincs vele semmi baj. Fura szokàs, de nem àrt vele se magànak se màsnak. Hagyjad.
2023. aug. 3. 16:17
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Téged ez miért zavar? Tiltja a vallásotok?
2023. aug. 3. 16:36
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Valóban fura szokás, de szerintem sincs ezzel gond
2023. aug. 3. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán van valami problémája a gyerkőcnek, amiről te nem tudsz. (Pl.: autizmus, ADHD, szenzorosság)

Úgyhogy nem kellene ebbe beleütni az orrod, mert ha 9 évesen cumisüvegből iszik egy gyerek, annak oka van!

2023. aug. 3. 17:11
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Iskolába is viszi, vagy ott nem iszik semmit?

A gond azzal van, hogy a szülei szerint ez rendben van. Vagy van valami mentális problémája, amit nem írtál le?

Játékcumival a szájában én is láttam egy 6 körüli gyereket, de feltételeztem, hogy valami nincs rendben vele.

2023. aug. 3. 17:17
 7/10 anonim ***** válasza:
97%
Volt már nemrég, jöhetne valami eredetibb.
2023. aug. 3. 17:38
 8/10 anonim ***** válasza:
10%

Egészen biztosan nincs rendben vele valami, de a szüleivel sem, hogy hagyják. Ha nem feltűnően beteg, tehát akár enyhén érintett auti, a gyerek érdeke, hogy leszoktassák erről(meg a fogazata érdeke).

Teljesen megbotránkoztató dolog, ha otthon pelusba akarna kakkantani megszokásból, máshol meg szobatiszta lenne, az is oké lenne, csak mert jó érzés neki? Nevetséges.

Egyébként a cumisüveg kényszermegoldás babáknál már eleve, akkor sem használja senki, akinek van egy csepp esze és nem szorul rá, kanállal kellene boldogulniuk 6 hós kortól, nem baj, ha összekenik magukat, finommotorika alakul, meg ugye van csőröspohár is, de hat hós már simán csippent kisebb darabokat, vagy ehet kézzel-kanállal, had fejlődjön.

2023. aug. 3. 21:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Elsőre fura,de belegondolva én gimisként is egy nagy pohár kakaóval indítottam a napot,amit kizárólag műanyag szívószállal ittam..
2023. aug. 3. 22:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8-as!

Az autizmus egyik fő tünete a rugalmas viselkedésszervezés zavarai!!! Ami azt jelenti, hogy a legtöbb auti görcsösen ragaszkodik bizonyos dolgokhoz. Pl.: csak a kék műanyag pohàrból hajlandó inni, amin fehér cica minta van.

Vagy csak ràntotthúst eszik, sültkrumplival minden áldott nap, reggel-délben-este.

Ez nem szokatás kérdése!!! Ha a szülő bele döglik sem fog a gyerek a narancssárga pohárból inni, csakis a kékből, amin a fehér cica van.

Az én kisfiam is auti. Tápszert iszik cumisüvegből. Semmi mást! Se vizet, se teát, se üdítőt. Folyamatosan próbálkozok, de nem fogad el semmit.

A gyermekpszichiáter azt mondta, meg se próbáljam, hogy nem adok neki tápszert, mert hamarabb fog kiszáradni a gyerek, minthogy igyon valami mást.

Na erről ennyit!

2023. aug. 3. 22:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!