Szerintetek,próbáljak meg beszélni a ketesztfiammal erről?
Talán van valami problémája a gyerkőcnek, amiről te nem tudsz. (Pl.: autizmus, ADHD, szenzorosság)
Úgyhogy nem kellene ebbe beleütni az orrod, mert ha 9 évesen cumisüvegből iszik egy gyerek, annak oka van!
Iskolába is viszi, vagy ott nem iszik semmit?
A gond azzal van, hogy a szülei szerint ez rendben van. Vagy van valami mentális problémája, amit nem írtál le?
Játékcumival a szájában én is láttam egy 6 körüli gyereket, de feltételeztem, hogy valami nincs rendben vele.
Egészen biztosan nincs rendben vele valami, de a szüleivel sem, hogy hagyják. Ha nem feltűnően beteg, tehát akár enyhén érintett auti, a gyerek érdeke, hogy leszoktassák erről(meg a fogazata érdeke).
Teljesen megbotránkoztató dolog, ha otthon pelusba akarna kakkantani megszokásból, máshol meg szobatiszta lenne, az is oké lenne, csak mert jó érzés neki? Nevetséges.
Egyébként a cumisüveg kényszermegoldás babáknál már eleve, akkor sem használja senki, akinek van egy csepp esze és nem szorul rá, kanállal kellene boldogulniuk 6 hós kortól, nem baj, ha összekenik magukat, finommotorika alakul, meg ugye van csőröspohár is, de hat hós már simán csippent kisebb darabokat, vagy ehet kézzel-kanállal, had fejlődjön.
8-as!
Az autizmus egyik fő tünete a rugalmas viselkedésszervezés zavarai!!! Ami azt jelenti, hogy a legtöbb auti görcsösen ragaszkodik bizonyos dolgokhoz. Pl.: csak a kék műanyag pohàrból hajlandó inni, amin fehér cica minta van.
Vagy csak ràntotthúst eszik, sültkrumplival minden áldott nap, reggel-délben-este.
Ez nem szokatás kérdése!!! Ha a szülő bele döglik sem fog a gyerek a narancssárga pohárból inni, csakis a kékből, amin a fehér cica van.
Az én kisfiam is auti. Tápszert iszik cumisüvegből. Semmi mást! Se vizet, se teát, se üdítőt. Folyamatosan próbálkozok, de nem fogad el semmit.
A gyermekpszichiáter azt mondta, meg se próbáljam, hogy nem adok neki tápszert, mert hamarabb fog kiszáradni a gyerek, minthogy igyon valami mást.
Na erről ennyit!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!