Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rábízzátok anyósra a gyereket,...

Rábízzátok anyósra a gyereket, ha sok mindenben nem egyeznek a gyereknevelési elveitek?

Figyelt kérdés

A mi fiunk még kicsi, rá eddig 1x vigyázott, akkor is nálunk.

Most nála vannak az unokatesók, vagyis a többi unoka. És anyósom állandóan veszekszik velük valamin, amit szerinte nem csinálnak jól. Például ő az a tipikus ember, aki azt mondja, a gyerek addig nem áll fel az asztaltól, ameddig nem eszi meg az ételt. Ha ott ül egy órát, akkor ott ül.

Vagy ha nem szeretik ami ebédre van, akkor is meg kell enni, nincs más opció.

Vagy hogy csúnyán eszik a gyerek, és 10 másodpercenként rászól, hogy "ne legyél már gusztustalan, nézd már meg, hogy nézel ki". Mert a gyerek úgy eszi a vajas kenyeret, hogy a héját nem eszi, csak rágja befelé. Nyilván a füléig vajas.

Meg megrángatja őket mindenért. Valamelyik nap összevesztek egy kavicson, az egyik elvette a másiktól. Erre megrángatta, hogy miért kell elvenni tőle.

Nekem ezek a dolgok nem szimpatikusak. Borzasztóan türelmetlen.

A férjem nyilván örülne, ha anyukája gyakrabban vigyázna a kicsire. De nem tudom. Ha az én gyerekemet megrángatná, mert nem eszi meg a kenyér héját, tuti nem tudnék barátságos maradni. :/

Aki hasonló helyzetben volt, hogy alakult a dolog?

2023. aug. 1. 21:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Se a kötelező evés (még max annyi férne bele hogy meg kell kóstolni vagy ha nem kéri más vmit kérhet és azt egye meg) de ez az addig nem állsz fel amíg meg nem etted ez nagyon rossz hozzáállás és inkább a rossz érkezési szokásoknak ágyaz meg plusz felesleges agresszió. A megrangatas sem férne bele. Szóval nem hagynám hogy ő vigyázzon a gyerekemre.
2023. aug. 2. 10:23
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem hagynám de ha így viselkedik a gyerekkel, akkor látogatni se mennék
2023. aug. 2. 10:30
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A te anyósodra biztos, hogy nem bíznék gyereket. Az enyémnek is vannak hülyeségei, de ehhez képest semmi. (Rá mondjuk csak a nagyobbat (5) merném hagyni, ha az egészségi állapota megengedné, de nincs már olyan állapotban. A 3 évesemet még biztos, hogy nem hagynám rá se.)
2023. aug. 2. 11:08
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Az anyósod ez alapján teljesen normàlis ember,a gyerekek viszont elkényeztetettek, te meg határozatlan vagy. Nem értem,ha néha ott hagyod,miért nem lehet megbeszélni,hogy mit főzzön,vagy akár vihetsz te is kaját,pl toast kenyeret,aminek nincs héja. Ha a gyerek "füléig vajas" az még bölcsis korban oké,később már nem.
2023. aug. 2. 20:34
 15/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem olvastad el amit írtam. Nem az én gyerekeim, a sógorom gyerekei. Az én fiam még kicsi, őt nem hagytuk még ott nála.
2023. aug. 2. 21:15
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát,gondolom ez arról szól,hogy nem is fogjátok. Pedig ezek megoldható problémák,pl a kenyér meg a kaja. De miért kéne neked azon gondolkodni,hogy otthagyod-e? Nem lehetne inkább őt megkérdezni,hogy egyáltalán van-e kedve,türelme a gyerekre vigyázni? Mert nem kötelessége.
2023. aug. 2. 22:35
 17/19 anonim ***** válasza:
90%

16# ezek szerint te is azon elven vagy,hogy a gyereket hadd rángassák meg, addig fel nem áll míg meg nem eszi,csak nehogy a gyerekednek is egy életre szóló traumát okozz ezzel...

Az meg,hogy nem kötelessége,csak nálunk van az,hogy szó szerint az első naptól kezdve megy minden nap a könyörgés részükről,hogy mikor vigyázzhat többet rá, mikor alszik már ott és társai?merthogy nálunk ilyenek a nagymamák...pont hogy ők akarnák jobban és nem pedig fordítva. Én örülnék a legjobban,ha nem lenne ez minden napos téma... Ennyit a kötelességről. :D az én környezetembe ilyenek.

2023. aug. 2. 22:47
 18/19 A kérdező kommentje:
#16-os, tipikusan úgy válaszolsz butaságot, hogy nem is tudod, miről beszélsz. Sehol nem írtam, hogy én akarom otthagyni, és hogy kötelessége vigyázni rá. Ő szokta mondani, mikor visszük már a kicsit, mikor alszik ott nála, hasonlók?
2023. aug. 3. 07:47
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Akkor meg miért kell kibeszèlni a háta mögött? A férjedet felnevelte,neked pedig családtagod.
2023. aug. 3. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!