Hogy bírjátok több kicsi gyerekkel a nyári szünetet?
6,4, 2 éves gyerekek, és lassan a végkimerüléshez érek.
Tavaly se volt könnyű, de most a 2 kisebb teljesen ledarálja az életemet. Egész nap meg sem állok, folyamatosan szaladok valamelyik után, fegyelmezek, főzök, rumlit pakolok. A gyerekek nem bírnak magukkal, veszekednek egymással nonstop.
A párom dolgozik, én vagyok itthon egész nap velük. Nagyszülőkre nem lehet számítani.
Úgy érzem nem bírom tovább annyira fáradt és elkeseredett vagyok.
Próbálok programokat csinálni, de szinte lehetetlen mert a két kisebb mindenhol folyamatosan hisztizik, veszekszik, élvezhetetlen az egész. Egyedül nem is nagyon merek velük hosszabban kimozdulni, mert túlnő rajtam a feladat.
Az egész ház úszik, semmit nem érkezek megcsinálni, sem pedig elintézni.
Egyet értek a 10-essel. 3 kisgyerekkel szeptemberig eret vágsz..
Mindenképp ovi ügyelet, fullban. A férjednek pedig azért ki kéne venni szabadságot. Nem is tudom, hogy tudsz főzni egyáltalán ilyen körülmények között.Ez a szitu minimum kétemberes, ha nem három.. :-D
Miért nem gondolkodtál ezen mielőtt ilyen korkülönbségekkel bevállalsz 3 gyereket? Azt hitted rózsaszín vattacukor felhő lesz az egész 🤣🤣
A 6 és a 4 éves gyerek meg már elég értelmes elvileg ahhoz hogy megneveld és szót fogadjon. Ha nem akkor meg tessék elkezdeni a nevelést. Saját magadon segítesz vele...
4,5 és 2,5 évesekkel én jól vagyok. Örülök, hogy ki tudtam venni 4 hét szabit, ha két részletben is.
Volt már mindegyikünk bazi lázas és beteg, az szívás volt.
Még megyünk nyaralni, aztán kelhetünk újra 6kor és indulhatunk 3/4 7kor és érkezhetek haza 4-5 re félig megdögölve két gyerekkel, akik egész nap nem láttak, ellenben "képzelje anyuka, Krumplika. A is 3 órát aludtam, uzsonnára is alig kelt fel" 😃😃
Majd jövőre ha dolgozol akkor könnyebb lesz. Nagyobbak lesznek és ki is leszel éhezve rájuk.
Amúgy szerintem keltsd őket korán és legyen kötelező az alvás, du meg vigye el ökrt heti 1x a férjed, máskor meg menjetek el együtt és főzz nagyon egyszerű kajákat.
Bunkit építek nekik.
Szerepjátékoznak.
Bújócskáznak, színeznek, gyurmáznak, legoznak.
Mesét is néznek.
Befogom őket a maguk szintjén mindenbe.
Nagy udvarunk van.
Rollereznek, bicikliznek.
Tollas
Hinta
Bubifújó is nagy sláger nálunk.
Homokoznak.
Van nagy medencénk.
Nyílván a kinti dolgokat nem tűző napon.
Az összes okoskodónak pedig.. nektek is lehet véges az energiátok 1 és 2 gyerek mellett is. Nem kell a 3 gyerekeseknek beszólni. Titeket is érhet ugyan úgy bármikor bármi, ami mellett bedobjátok a törölközőt.
Azzal, hogy ide jöttök beböfögni a "minek szültél 3" szöveget, nem fog változni semmi, csak belerúgtok az amúgy is padlón lévőbe.
Nagyon gáz, hogy anyának anya a farkasa.. rohadt gáz, hogy pálcát törtök egy másik anyán, egy másik nő-n.
Magabiztosnak tűnő, bizonytalan anyàk akik saját bizonytalanságaikat,hibáikat csak úgy tudják magukban feldolgozni, hogy keresnek egy maguknák is "rosszabbat"
A 2 nagyobb gyerkocot nem tudod beadni az oviba? Mindenhol van ugyelet. En biztos ezzel probalnam tehermentesiteni magam kicsit, ha mas lehetosegem nincs.
Nekem ennyi idosen max arra a 4 hetre voltak itthon nyaron, amikor bezart az ovi. Az alatt voltunk nyaralni, mindenfele programot csinaltunk, nem a lakas es haztartas rabja voltam. Par hetre probald kicsit elengedni h csillogjon a lakas, kajat pedig rendeljetek (akar iskolai menzarol), es akkor a fozesrol is le a gond, tudsz a gyerekekkel foglalkozni.
Mi is hárman voltunk sok nyáron egy barátunknál, ráadásul az életkorok is kb. stimmeltek (7, 5, 3) az első években.
Nálunk az volt a menet, hogy volt medence meg homokozó, “ki voltunk csapva a kertbe” délelőtt. A homokozóban csak időnként ránk néztek, mi együtt építettünk bunkeres alagutas várat. Persze vízzel.
Ha nem azt csináltuk, akkor a macskákat kergettük, volt pár. Első évben talán egy, aztán lettek kismacskák is.
Közben elkészült az ebéd, akkor ettünk.
Délután a 3 éves aludt, mi addig csendben bent játszottunk (az 5 éves néha beszállt az alvásba), és utána megint ki lettünk küldve a kertbe.
Mi tuti nem unatkoztunk, főképp, ha a medence is fel volt állítva. Hogy néz ki mikor unják a játszóteret? Nem csak mondják, mert nem velük foglalkozol? Az oviban is minden nap ugyanott játszanak.
Ami szerintem segítség lehet, hogyha aki nem alszik, az segít neked délután rendet rakni, illetve este esztek meleget, mikor otthon van a férjed. Ebédre meg a vacsorát. (Vagy rendeltek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!