Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen két pici gyerekkel az...

Milyen két pici gyerekkel az élet, akiknél nagyon kicsi a korkülönbség?

Figyelt kérdés

Tavaly követtem be egy TikTokon és Instagrammon ismert családot, (amúgy amerikaiak) és a kislányuk most volt 10 hónapos, és a csaj már a második babát várja.

Nem túl nehéz ilyen két kicsike gyerekkel?

Tapasztaltatok már ilyet?

2023. jún. 13. 19:26
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Bocsánat, és helyett de*.
2023. jún. 13. 19:26
 2/24 anonim ***** válasza:
82%
Dehogy nem. Tuti brutál. Nekem hála istennek nincs tapasztalatom, de 1 is sok amíg kicsi /nem ovodás/ nem hogy 2... az Isten irgalmazzon neki, és kívánom hogy legyen szerencséje, legyen jó gyerek a 2.
2023. jún. 13. 19:36
 3/24 anonim ***** válasza:
69%
Ismerősi,rokoni körben több helyen is ez a felállás egyik kicsi masik pici. Mindegyik küszködik,semmire nem emlekszik a baba korból, konktetan ki vannak,mint a liba,azzal jönnek később majd jobb lesz,aztán rájönnek,hogy a kis korkülönbség sem garancia semmire.
2023. jún. 13. 19:40
 4/24 anonim ***** válasza:
70%
Kezdetben nehéz, de később könnyebb lesz, hogy hasonló korúak, eljátszanak egymással, hasonló programok valók nekik stb.
2023. jún. 13. 19:51
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát, akkor rengeteg pelenkát kell venni, az biztos.
2023. jún. 13. 19:55
 6/24 A kérdező kommentje:

Szerintem is elég necces lesz nekik, persze nem az én dolgom 😅

Az ideális korkülönbség amúgy kb. 4-5 év lenne (szerintem).

2023. jún. 13. 20:05
 7/24 anonim ***** válasza:
50%

Kevesebb. 2-3 év.

Nálunk 3,5 év, de véletlenül alakult így. Ha egy évvel kevesebb lenne, jártak volna egy évet közösen ugyanabba az oviba (így pont kerülték egymást) és ott együtt játszhattak volna, mikor az udvaron vannak. Meg a kicsinek jól esik, ha az új intézményben nem lesz mindenki ismeretlen, mert ott lesz a testvére is. Szerencsére nálunk a kisebbik pont nagyon szociális lény, de alakulhatott volna másképp is.

2023. jún. 13. 20:17
 8/24 anonim ***** válasza:
70%

Igen az 5 év tökeletes, bár aki a kicsiért rajong, fogalma sincs de nagyon jó testverek ám és elég hamar együtt tudnak játszani 5 évnel is, sőt, a nagyobb jobban megérti,hogy tesója születik, egy éppen dackorszakosnak pont az hiányzik,hogy még egy gyerek jöjjön. Nem garancia a jó testvéri kapcsolatra sem a kicsi korkülönbség.

Az meg,hogy elkerülik egymást az oviban, nálunk ilyenekből nem volt sosem probléma, nem csinálnám másképp.

2023. jún. 13. 20:38
 9/24 A kérdező kommentje:

Értem.

Pedig olyan sokan vállalnak 1-2-2,5 év korkülönbséggel második gyereket, akkor mindegyik szülő ki van égve?

2023. jún. 13. 20:44
 10/24 A kérdező kommentje:
Úgy értem minden szülő ki van égve, aki kis korkülönbséggel vállal másodikat?
2023. jún. 13. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!