Milyen két pici gyerekkel az élet, akiknél nagyon kicsi a korkülönbség?
Tavaly követtem be egy TikTokon és Instagrammon ismert családot, (amúgy amerikaiak) és a kislányuk most volt 10 hónapos, és a csaj már a második babát várja.
Nem túl nehéz ilyen két kicsike gyerekkel?
Tapasztaltatok már ilyet?
Én meg azt látom, hogy pl egyik rokon 3 évese egyszerűen nem marad meg egyedül, mindig kell neki a társaság, az anyja nem tud semmit csinálni, mert játszani kell vele állandóan.
Barátnőnél meg azt láttam, hogy a 4 és 3 éves lányai egész nap elvannak együtt, nem igénylik, hogy valaki velük legyen.
jaj de okos vagy utolso, gratulalok. Megfejtetted a titkot, mehet a Nobel dij :)
Ennyi erovel akkor a nagy korkulonbsegesek azert szulnek igy, hogy ne kelljen egyszerre kettovel foglalkozni, es a nagynak lepasszolhassak a kicsit, nem?
Kerdesre valaszolva, nalunk masfel ev van koztuk, nem voltam kiegve, akkor lettem volna kiegve, ha kisbabaval kellett volna hoznom-vinnem a nagyot mindenhova, reszt venni a programjain stb. Szerintem sokkal jobb a kis korkulonbseg, soha nem akartam 2 evnel tobbet, es az osszes kis korkulonbseges ismerosom ugyanigy gondolja. Nem kell megosztani a fgyelmet, mert ugyanaz erdekli oket, ugyanazt az esti meset olvasom nekik, ugyanarra a sportra tudnak jarni, tudnak egyutt jatszani es meg sorolhatnam.
En pont hogy sajnalom szegeny anyukakat a suli elott, akik kisbabakkal, ovisokkal varjak a nagyot full leharcolva, mig en egy elsost es egy masodikost varok :)
#15, szerintem is a legjobb a kicsi korkülönbség, azért is, hogy ne a nagynak kelljen "nevelni" a kicsit/kicsiket, mert sajnos az ilyeneknek kimarad a gyerekkora (egyik barátnőm is így járt).
Viszont itt valaki írta, hogy egy dackorszakos gyereknek egyáltalán nem hiányzik a kistesó, pedig az pont, hogy 2-3 éves korban kezdődik, akkor ez hogy van?
16-ra:
Akkor ez úgy van, hogy mindegyiknek van előnye is meg hátránya is. :-)))
Jaja szerintem sem fekete fehér, nálunk pl 5 év van nem.volt szándékos de 3nál kevesebbet amúgy sem akartunk, nagyon sok előnyét látom,de azt pl sajnálom,hogy a kamaszkor elején nagyobb a szakadék, előtte sem volt ennyire érzekelhető jól elvoltak, de amint a nagyobb kamaszodni kezdett több a konfliktus, ismerösi körben több helyen van ekkora korkülönbség a kamaszkori néhány év után altalaban helyre áll, és megint közelebb vannak egymáshoz
Szerintem mindegyiknek van előnye ahogy hátránya is,a legkobb ah midnenki úgy csinálja ahogyan neki jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!