Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen két pici gyerekkel az...

Milyen két pici gyerekkel az élet, akiknél nagyon kicsi a korkülönbség?

Figyelt kérdés

Tavaly követtem be egy TikTokon és Instagrammon ismert családot, (amúgy amerikaiak) és a kislányuk most volt 10 hónapos, és a csaj már a második babát várja.

Nem túl nehéz ilyen két kicsike gyerekkel?

Tapasztaltatok már ilyet?

2023. jún. 13. 19:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%
A nagy 2 év 2 hónapos volt, amikor megszületett a kicsi. Hát, őszintén szólva, a legkevésbé sem volt könnyű, talán a legelején még, amikor többet aludt a kisebbik, addig úgy ahogy el voltunk, de onnantól, hogy 4 hónapos korától nem akart éjjel aludni, a nagy meg nappal nem, na az kemény időszak volt. Ez tartott közel 9 hónapon át, aztán lassan javult a helyzet. Most 2,5 és 4,5 évesek, már egészen élvezhető velük minden, jól eljátszanak együtt. De az első 1-1,5 év nagyon durva volt.
2023. jún. 13. 20:55
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
2 évente szültem. Így terveztük. Nekem nagyon nehéz volt, nekik így jó. Főleg, hogy egyneműek. Viszint sokszor bűntudatot van, hogy amiatt hogy folyton fáradt voltam, nehez volt, ez rajtuk csapódott le. Nem tudom, hogy másképp csinálnám-e, mert tényleg nagyon jól elvannak együtt meg idővel könnyebb lett, de megvan az ára.🙁
2023. jún. 13. 22:37
 13/24 anonim ***** válasza:
69%

Én meg azt látom, hogy pl egyik rokon 3 évese egyszerűen nem marad meg egyedül, mindig kell neki a társaság, az anyja nem tud semmit csinálni, mert játszani kell vele állandóan.

Barátnőnél meg azt láttam, hogy a 4 és 3 éves lányai egész nap elvannak együtt, nem igénylik, hogy valaki velük legyen.

2023. jún. 13. 22:39
 14/24 anonim ***** válasza:
25%
Utolsónak a pont. Ezért szülik egymás után, hogy egymással legyenek el, ne nekik kelljen foglalkozni velük.
2023. jún. 14. 00:33
 15/24 anonim ***** válasza:
52%

jaj de okos vagy utolso, gratulalok. Megfejtetted a titkot, mehet a Nobel dij :)

Ennyi erovel akkor a nagy korkulonbsegesek azert szulnek igy, hogy ne kelljen egyszerre kettovel foglalkozni, es a nagynak lepasszolhassak a kicsit, nem?

Kerdesre valaszolva, nalunk masfel ev van koztuk, nem voltam kiegve, akkor lettem volna kiegve, ha kisbabaval kellett volna hoznom-vinnem a nagyot mindenhova, reszt venni a programjain stb. Szerintem sokkal jobb a kis korkulonbseg, soha nem akartam 2 evnel tobbet, es az osszes kis korkulonbseges ismerosom ugyanigy gondolja. Nem kell megosztani a fgyelmet, mert ugyanaz erdekli oket, ugyanazt az esti meset olvasom nekik, ugyanarra a sportra tudnak jarni, tudnak egyutt jatszani es meg sorolhatnam.

En pont hogy sajnalom szegeny anyukakat a suli elott, akik kisbabakkal, ovisokkal varjak a nagyot full leharcolva, mig en egy elsost es egy masodikost varok :)

2023. jún. 14. 11:55
 16/24 A kérdező kommentje:

#15, szerintem is a legjobb a kicsi korkülönbség, azért is, hogy ne a nagynak kelljen "nevelni" a kicsit/kicsiket, mert sajnos az ilyeneknek kimarad a gyerekkora (egyik barátnőm is így járt).

Viszont itt valaki írta, hogy egy dackorszakos gyereknek egyáltalán nem hiányzik a kistesó, pedig az pont, hogy 2-3 éves korban kezdődik, akkor ez hogy van?

2023. jún. 14. 12:32
 17/24 anonim ***** válasza:
90%
Azert mert van a gyerekek között 4-5 év nem helenti hogy a nagy neveli a kicsit, meg hogy vigyáznia kell rá..melkékesen 2 évvel idősebbként vigyáztam többször is az öcsémre..ennyit erről
2023. jún. 14. 13:07
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

16-ra:

Akkor ez úgy van, hogy mindegyiknek van előnye is meg hátránya is. :-)))

2023. jún. 14. 13:09
 19/24 anonim ***** válasza:
68%
Vicces vagy 15ös, 10ből 9szer a kiskorkülönbséggel szülők olyanok mint akiken átment a busz még évekkel később is
2023. jún. 14. 13:10
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Jaja szerintem sem fekete fehér, nálunk pl 5 év van nem.volt szándékos de 3nál kevesebbet amúgy sem akartunk, nagyon sok előnyét látom,de azt pl sajnálom,hogy a kamaszkor elején nagyobb a szakadék, előtte sem volt ennyire érzekelhető jól elvoltak, de amint a nagyobb kamaszodni kezdett több a konfliktus, ismerösi körben több helyen van ekkora korkülönbség a kamaszkori néhány év után altalaban helyre áll, és megint közelebb vannak egymáshoz

Szerintem mindegyiknek van előnye ahogy hátránya is,a legkobb ah midnenki úgy csinálja ahogyan neki jó

2023. jún. 14. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!