Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen az élet 2 gyerekkel,...

Milyen az élet 2 gyerekkel, akik között 2 év kb a korkülönbség?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok érdekelnének, hogy milyen az élet 2 gyerekkel, akik között kb 2 év a korkülönbség, negatív / pozitív egyaránt érdekelne
2021. júl. 29. 22:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Jo.
2021. júl. 29. 22:57
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Pozitív: a nagyobb lány, ő élvezte a babázást és most jól eljátszatnak együtt

Negatív: amire a nagy alábbhagyott a hisztis dackorszakkal, a kicsi kezdte.

2021. júl. 29. 22:57
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk két fiú van, ovisok. Nem tudom, mikor lesz könnyebb, de nagyon várom 😅

De amellett, hogy nekünk baromi fárasztó, ôk imádják egymást (már amikor nem piszkálkódnak), és ez felülír minden bosszankodást 🙂

2021. júl. 29. 23:33
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Nehéz és fárasztó.mert az egyik kicsi másik pici.
2021. júl. 30. 05:43
 5/11 anonim ***** válasza:
35%

2,5 éves volt a nagyobbik lányom amikor a kicsi érkezett. Az elején nem nagyon érdekelte a kicsi, ( 2-3 hónap )

Aztán elkezdett egyre többet foglalkozni vele a maga módján. A kicsi kb 1 éves volt amikorra összenőttek. Most lesz 8 éves a nagy a kicsi pedig 5 múlt. Reggeltől estig együtt vannak, játszanak, együtt alszanak, furdonek, esznek. Ha az egyik iskolába másik oviba van, alig várják, hogy otthon együtt legyenek.

Ennek ellenére sokat veszekednek is, de hamar ki is bekulnek :)

Decemberben érkezik a kisfiúnk, öt is nagyon várják, de gyanítom vele már nem fognak ennyire összenőni, viszont szeretgetni biztosan nagyon fogjak :)

2021. júl. 30. 08:22
 6/11 anonim ***** válasza:
47%
Röviden és tömören: nagyon nehéz. Testvérféltékenység, dackorszak...
2021. júl. 30. 08:37
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
3 a fiam, 1 a lányom. Nálunk semmi orobléma nem volt eddig sosem 🤷‍♀️
2021. júl. 30. 09:05
 8/11 anonim ***** válasza:
20%

Sógornőm példáját látva pokoli. A nagyobbik lány eleve nehezebb eset, erre jött a kistesó. Egyébként a tesók egymással jól elvannak, de én ilyen természetű gyerek mellé később vállaltam volna második gyereket.

Nálunk 3 és fél év van a gyerekek között, ez sokkal jobb, mert a nagyobbik már sok mindenben önálló, szobatiszta, stb. Persze nagyobb az esélye, hogy sógornőmék gyerekei jobban eljátszanak egymással, hiszen korban közelebb vannak, de most semmit nem tud élvezni a babázásból, mert a nagyobb totálisan benne van a hisztikorszakban.

Én akkor vállalnék be másodikat ilyen kicsihez, ha olyan a kicsi természete, hogy ezt megtehetem vele, magammal és a férjemmel egyaránt.

2021. júl. 30. 09:58
 9/11 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk 20 hónap a korkülönbség. Én mindenkit lebeszélek erről, hacsak nincs haptákban pár nagymama, nagynéni, barátnő a háttérben.

Én ugyan kifogtam 2 adhd-s gyereket, de nem hinném, hogy egyébként sokkal könnyebb. A kicsi 3 éves koráig napi pár órát aludtam csak, kizárt volt összehangolni a napirendjüket.

Aztán az ovis korszak az jó volt, mert nagyon szépen eljátszottak együtt. Nálunk a lány a nagyobb, a fiú a kicsi. A lányom nagyon szeretett babázni, öltöztette, etette, sokat segített. Az érdeklődési körük is hasonló volt. Most a lányom 8.-as, és most megint elég rossz. A fiam még nagyon gyerek, ő játszana, és folyton szekálja a lányomat, aki már tini, és lány, és nagyon nem azonos az érdeklődési körük.

Mi azért csináltuk így, mert elég későn szültem, és mindenképpen akartunk két gyereket, de ha fiatalabb vagy, szerintem érdemes többet várni.

2021. júl. 30. 21:41
 10/11 anonim ***** válasza:
84%

Nekem 24 hónap van a lányok között. Az első 1 évet nem tudom hogy éltem túl:D

Jelenleg 4 és 6 évesek, mostmár sokkal könnyebb hogy onallobbak. De nagyon sokat civakodnak, minden energiám és idegszalam elviszik.. De ez nem feltétlenül a kis korkulonbsegnek tudható be.

Egyébként örülök, mert így egyben lezavartuk a kisbabas éveket. De Nem vallalnam újra:D

2021. júl. 30. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!