Milyen két pici gyerekkel az élet, akiknél nagyon kicsi a korkülönbség?
Tavaly követtem be egy TikTokon és Instagrammon ismert családot, (amúgy amerikaiak) és a kislányuk most volt 10 hónapos, és a csaj már a második babát várja.
Nem túl nehéz ilyen két kicsike gyerekkel?
Tapasztaltatok már ilyet?
Vicces vagy 19-es, milyen statisztikai hivatalnal dolgozol, ahol erre az eredmenyre jutottatok? :)
Nekem eddig semmilyen kulonbseg nem tunt fel, meg a 3 gyerekes kis korkulonbseges ismeroseim koreben sem latom, hogy jobban le lennenek strapalva mint a tobbi.
Ez azert tobb tenyezotol fugg, pl elsosorban, hogy mennyi segitsege van valakinek, mennyi szabadideje, mennyire stresszes az elete...gondolok peldaul olyanra, hogy aki 20 evesen szul csupasz popora 2 gyereket kis korkulonbseggel, ahol meg az "urat" is korul kell ugralja, mert az "tartja el", na ilyen korokben biztos lestrapaltabbak a kis korkulonbsegesek, ellenben egzisztenciaval rendelkezo felnott embereknel, akik tudtak, mire vallalkoznak es tudatosan igy inteztek, ott nem ez a helyzet.
Arrol nem is beszelve, hogy valakinek egy gyerek mellett is pokol az elete, annyira igenybe veszi, mig az enyemekkel szerencsere tenyleg orom volt az a 3,5 ev, amig vissza nem mentem a mokuskerekbe. Csavarogtunk, programoztunk, konyvtaraztunk, bandaztunk a jatszoteren minden nap orak hosszat, tokjo baratsagokat kotottem akkoriban, amik azota is tartanak, csak mar szetszeledtunk.
A kialvatlansag meg aztan tenyleg nem gyerekszam fuggo :D Lenyegtelen hogy 1-2-3 gyerektol nem tud-e pihenni az ember, milyen korkulonbseggel, ha egyszer ugysem tud :)
1 év 3 hónap van a gyerekeim közt, és nekünk pont, hogy az eleje volt jó. Utána nehezebb volt kicsit, de abszolút nem érzem vészesnek. Emlékszem a babakorra, pedig szörnyen aludt a kisebb. A nagyobb pedig sni-s, nehéz eset.
Én imádom a kis korkülönbséget köztük, sokkal jobban bírom a strapát is, mint pl tesómék a 3 év különbséggel, akik nem győzik a segítséget kérni, és állandóan lepasszolják a gyerekeket.
Viszont szerintem nagyon emberfüggő, ki hogy bírja, ki hogy veszi az akadályokat.
22: "Viszont szerintem nagyon emberfüggő, ki hogy bírja, ki hogy veszi az akadályokat."
Erről van szó!
Sokkal többet számít ez, mint hogy mekkora a korkülönbség, sőt annál is, hogy egyáltalán hány gyerek van.
Aki nyavalygós, az egyetlen gyerektől is ki fog készülni, akkor is, ha férje és 4 nagyszülő állandóan készenlétben áll, a babája meg minden éjjelt átalszik.
Mások meg 5-6 gyereket nevelnek és mégis derűsek, vidámak.
Számomra az ilyen kérdések mindig a kérdező belső bizonytalanságáról árulkodnak. Hogy ő attól fél, hogy neki túl nehéz lesz - és az ilyen embereknek általában bármelyik variáció tényleg túl nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!