Mennyi idősen lesz olyan nagy a kisgyerek, hogy megérti, hogy rossz ízű a gyógyszer de muszáj bevennie?
Mondjuk az algoflex baby-nek éppen nincsen rossz íze, de nem nyeli le a kislányom.
Nagyon szenvedtünk a lázcsillapítással, mert egyedül a kúpot tudtuk beadni neki, de a hasmenés miatt nrm volt 100% h benne is marad 😬
Hál' istennek már meggyógyult, de gondolkoztam rajta h mennyi idősen lehet megértetni egy kisgyerekkel, hogy muszáj bevenni a gyógyszert?
16 hónaposan már egy nyikk nélkül vette be a lányom a gyógyszert.
Tény: előtte voltunk 4-szer kórházban, egyszer intenzíven, így ennyi idős korára megértette, hogy vagy ez vagy az infúzió a karjába és mehet a vénás antibiotikum.
Fiam nem volt beteges, de 2 évesen már vele se kellett harcolni. Panaszkodott, hogy rossz ízű, hogy bántja a torkát, de bevette.
Van aki megérti és elfogadja van aki nem.
A nagy fiunk kb 2 évesen már bevette amit kellett. A középső 10 évesen is azt vallja, hogy inkább injekció vagy infúzió, de nem hajlandó semmit bevenni... Többször volt kórházban. A szúrásokat egy nyikk nélkül tűri, tartja a kezét, nem is kell lefogni a karját vérvételhez sem, de ha pl be kellene vennie egy fél Algopyrint negyedelve vagy porrá törve kakaóval esetleg egy Nurofen rágótablettát, akkor képes fél napig öklendezni már a gyógyszer előtt. Utána meg ha véletlenül le is nyeli, azonnal kihányja. Flamborinnal is próbálkoztam, nem tudta, hogy gyógyszer van a gyümölcslében, 2 perc múlva már jött is vissza minden.
Őszintén szólva nem tudom, hogy min múlik.
A lányom 3 hónapos kora óta szedett por alapú gyógyszert, amit vízben kellett feloldani neki (májgyógyszert).
Bevette. Mindig mindent.
Az első "nem veszem be" dac 7 évesen jelent meg.
Egyiknel sem volt ezzel baj.
Utana kaptak egy csapott kavaskanal mezet!
Igazabol az volt a gyogyszer !
🤣
De olyan 2 evesen mar siman levettek h amugy a mez az csak mez. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!