Kisgyerekektől, 0-3 éves korig vesznek vért egészségi állapotuk megállapításához vagy pl. antibiotikum/gyógyszeres kezelés után?
A mi gyerekdokink évente elküldi a gyerekeket általános vérvételre. A szülőnek persze nem kötelező elvinni, de érdemes amúgy. Szóval nálunk a doki kérés nélkül is adja a beutalót.
Bár itt már sokszor olvastam, hogy nem szoktak ilyet csinálni a dokik, tehát biztos van gyerek, akinél évekig nem vesznek vért, csak ha baj van.
Az én legnagyobb gyerekem 13 éves és egyszer sem kellett vért venni tőle. A másik 9 és tőle sem, mindkettőnél utoljára az újszülöttkori anyagcsere zavar szűréshez kellett a sarokból. Pár megfázáson és bárányhimlőn kivül nem voltak betegek sosem.
Csak úgy nem küldött a gyerekorvos, igaz volt olyan hogy 2 évig felé se néztünk,és ha nem beteg, nincs semmi panasz,én nem vittem volna.
De ha kimondottan kéred vagy te szeretnéd, akkor biztos hogy ad beutalót.
Vashiányra gyanakodott a doktornő így elmentünk vérvételre, valóban vashiány van. Szerintem inkább akkor vesznek vért ha tényleg muszáj, hidd el elég komoly feladat egy ennyi idős gyereket lefogni, kell kb 3 nővér. Nálunk legalábbis így ment..... nem is tenném ki csak azért egy vérvételnek, hogy antibiotikum után valami van-e, mi lenne? De ha van valami tünet pl nagyon sápadt, könnyen lebetegszik akkor indokolt lehet persze.
Szerintem étvágytalanság miatt sem vesznek vért, inkább vitamint kell szedetni pl béres cseppet. Meg nem minden gyerek nagy étkű.
Szóval bízz az orvosban, hidd el ha olyan eset van akkor biztos elküld majd, de a gyereket és persze téged sem akar kitenni feleslegesen egy ekkora tortúrának hidd el, mert tényleg az.
Szerintem a mi dokink is adna, ha kérnék beutalót. De nem kérek.
8 hónaposan mentő vitte be a kórházba, így természetesen vetek tőle ( a fejéből!!! ).
Majd épp 1 éve kezdődött, hogy fáj a hasa. Akkor adott beutalót. Azóta tavaly 5 alkalommal vettek tőle, és nemsokára vihetem megint :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!