Hogyan lehet válást/elköltözést lekommunikálni egy kétévesnek?
17!
"Vagy levegőnek néz vagy tapos, a fizikain kívül a bántalmazás szinte minden változatát tesztelte már rajtam. "
21. vagyok. A kegyes hazugság létező dolog. Majd ha más módon képes lesz elfogadni, akkor lehet máshogy.
Egyébként a Jezuskárol meg a Mikulasrol nem hazudnak?
Kell, hogy legyen írásos nyoma a bántalmazásnak, orvosi látlelet, rendőrségi feljelentés, valami. Akkor el tud menekülni.
De ha nem tesz semmit, nem jelenti fel sehol, nem dokumentálja orvos sehol a bántalmazás tényét, akkor papíron ezekből semmi nem történt meg, csak az anya elvitte, az apa beleegyezése nélkül a jogilag jelenleg közösen gondozott gyermeket a hivatalos otthonából.
Ezen lehet picsogni, de így a rendőrség akkor is hazaviheti a babát, ha a nőnek éppen lila az egész feje a véraláfutástól. KELL, hogy hivatalosan nyoma legyen a bántalmazásnak.
Konkrétan így olyan, mintha én fognám a közös gyerekünket és lelépnék. A férjem sose bántott, tehát a rendőrség joggal lépne fel ellenem.
Egyetlen egy kérdése van, hogy hogyan készítse fel, de csak erre nem kap választ.
Egyébként szerintem is fel kell készíteni, de az itteni emberek nem ezt vallják, mert hogy semmit nem ért a gyerek.
Bábozással próbáld neki szemléltetni, vagy rajzzal át ő kis nyelvén próbáld elmondani neki.
26, én megválaszoltam. Erre lepontoztak 🤷🏻♀️
25, azt írta: "fizikain kívül a bántalmazás szinte minden változatát tesztelte már rajtam"
Arról, hogy alázza, szavakkal bántja, nem lehet sajnos látleletet venni, de ettől még a verbális bántalmazás is bántalmazás amit nem kell eltűrnie senkinek és nem kell a gyereknek sem ezt példaként látnia. Szerencsére nem volt benne részem de a közvetlen környezetemben (családtag) van olyan aki évek óta ki van ennek téve. Gyakorlatilag addig alázta, bántalmazta az agresszív fel a kapcsolatban a másikat, hogy az elhiszi már hogy ez a normális és tűri. Ha valaki megpróbálja kibillenteni őket ebből a beteg egyensúlyból akkor egy ideig úgy tűnik, hogy a bántalmazott fél felismeri, hogy valóban áldozat, de aztán megijed és mintha egy függő viszonyban lenne a bántalmazóval, megmagyarázza legitmizálja a cselekedeteit.
Jó, (a legjobb!!) ha ezt valaki hamar felismeri és nem jut el idáig. És ha már felismeri, akkor elmegy jó messzire az ilyen embertől. Egyébként simán lehet, hogy sosem kerülne sor a kapcsolatukban fizikai bántalmazásra, de az is lehet, hogy a verbális abuzust idővel fizikai bántalmazás is kíséri majd, szóval finoman szólva sem a legjobb környezet ez egy gyereknek.
Egyébként a mi családunkban az a bizonyos ember a gyerekeit is (amikor már nagyobbak lettek) ugyanígy alázta mint a házastársát szóval akármit is mondasz neki kérdező, tanitsd meg arra hogy akármit is mondanak neki ő értékes es erről nem tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!