Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet válást/elköltözés...

Hogyan lehet válást/elköltözést lekommunikálni egy kétévesnek?

Figyelt kérdés
Lányommal nagyon cuki az apukája, velem viszont nem. Vagy levegőnek néz vagy tapos, a fizikain kívül a bántalmazás szinte minden változatát tesztelte már rajtam. Úgyhogy válni fogok, bármennyire is sajnálom a kislányomat, hogy elköltözik az apjától, akiért úgy odavan. Hamarosan beadom a válókeresetet és cuccolunk, s szeretném valahogy felvezetni ezt, hogy el fogunk jönni. Alapból a férjem nem vesz részt az életünkben, ha homeoffice-ban dolgozik, akkor egész nap “távol van”, reggel nem látjuk, s este se biztos (a szobája teljesen szeparált, mellette van egy mini fürdőszoba is). Ha bemegy a munkahelyére, akkor este szoktuk látni, ill.hétvégén a szombatot többnyire velünk tölti, de pl.két hete szombaton egyáltalán nem jött ki, csak vasárnap. Szóval most sincs egy megbízható, állandó kapcsolat, lányom alapból nem is keresi, nem beszél róla, csak ha meglátja, akkor nagyon örül.

2023. júl. 6. 03:27
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
84%
Sehogy. Nem is érti mi van, tök kicsi még.
2023. júl. 6. 05:39
 2/29 anonim ***** válasza:
81%

Sehogy. Egyszerűen elköltöztök. Soha nem fogja megkérdezni, hogy apa hol van, csak ha te emlegeted neki.

Később, kb az ovis korban, pedig már lehet részleteket mondani abból, hogy külön költöztünk aputól (nem lesz egyedül a csoportban ezzel).

Azt végig gondoltad, hogy anyagilag hogyan fogsz kijönni? Albi, kaja, bölcsi, ha beteg akkor csak táppénz, és sok munkaadó nem szereti a kisgyerekes egyedülálló anyukákat (vagy kirúgnak, vagy fel sem vesznek) stb.

Láthatás, tartásdíj stb.? Gondold végig először, tervezz meg mindent, és csak utána lépj. Első lépésként menjetek el a kicsi és te nyaralni egy-két hétre, meglátod, milyen jól ellesz apuci nélkül is.

2023. júl. 6. 05:51
 3/29 anonim ***** válasza:
75%

Nekem ugyan ez volt.

Szerintem azzal kezd hogy gyüjts bizonyitekokat. Én miután már a fejem verte ököllel a kezem meg belém rúgott úgy keltett lefotozgattam a seruleseket és amikor az arcom volt lila lementem a rendorsegre feljelentest tenni. Ezek utan beadtam a valopert es anyamhoz koltoztunk. A birosag igy tartasdijat itelt de nem vagyok koteles a gyereket elengedni hozza.

A fiam baba volt meg nagyon de nagyon apas. Sajnos hosszu honapokig kuszkodtem mert visitott hogy apat akarja... De túlvészeltük és singliként egy lelkileg egészséges gyermek lett, aki nem azt nézi hogy apa anyát fasszop* kurv*zza meg veri. Hidd el jobb lesz ez igy! Mindenkinek!

2023. júl. 6. 06:14
 4/29 anonim ***** válasza:
7%
Azzal azért legyél tisztában, hogy nem cuccolhatsz el a gyerekkel az apja engedélye nélkül, amíg nincs jogerős bírósági ítélet a gyermekelhelyezesrol.
2023. júl. 6. 06:17
 5/29 anonim ***** válasza:
37%
A sehogy semmiképp se megoldás, mert ezzel tabusítod a témát, és a kisgyerekek (más magyarázat híján) saját magukat vádolják egy ilyen helyzetben (nem tudatosan). De túl sok infót sem kell megosztani. Akkor beszélj róla, amikor már közeli és biztos az elköltözés időpontja (másnap). Mondd el neki, hogy apukájával már nem szeretitek egymást úgy, mint régen, de őt mindketten ugyanúgy szeretitek, és ezentúl külön fogtok lakni. Ha beszél már, azokra a kérdésekre válaszolj, amiket föltesz, ne mondj neki többet, és ne véleményezd az apját. Ajánlom neked a gyerekpszichológusblog (Bojti Andrea) válásról, különválásról szóló előadásait.
2023. júl. 6. 07:13
 6/29 anonim ***** válasza:
85%
4es ekkora orbitális baromságot ne írj már mert még valaki elhiszi
2023. júl. 6. 07:15
 7/29 anonim ***** válasza:
11%

"4es ekkora orbitális baromságot ne írj már mert még valaki elhiszi"

Remélhetőleg mindenki elhiszi, ugyanis ez az igazság. Vagy az is oké, ha apuci holnap osszecuccol és viszi a gyereket? Mert ő is megteheti ám.

2023. júl. 6. 07:31
 8/29 anonim ***** válasza:
41%

7-es

Hagyd! Ezen a fórumon a legtöbben azt hiszik, hogy egy anyának több joga van a gyerekhez, mint az apának.

2023. júl. 6. 08:04
 9/29 anonim ***** válasza:
37%
7-es k...a nagy tévedésben élsz. Ismereteid fényében kérlek indokold meg, hogy ha láthatásról nem viszi vissza a gyereket az apja, akkor a rendőrségnek miért nincs jogalapja kimenni az apához, és visszavinni a gyermeket az anyához. Mindezt természetesen azt követően, hogy a bíróság jogerősen az anyánál helyezte el a gyermeket. Várom a magyarázatod. Fűzd össze azzal, hogy ki és milyen paragrafus alapján fogja megbüntetni a gyermekkel elköltöző szülőt, legyen az akár az anya vagy az apa. Ha a 8-as ezeket jobban tudja, talán ő is elmagyarázhatja. És nem arról szól a történet, hogy kinek van több joga a gyerekhez, azt természetesen majd a bíróság eldönti. Más kérdés, hogy mekkora sikerrel. Ha az anya/apa minden ok nélkül külföldre költözik a gyerekkel, azt a hatóságok sem szokták hagyni. Teljesen más tészta, mint hogy fogod a gyereket és hazacuccolsz anyádhoz. És igen, jogilag megteheti a másik szülő, hogy fogja a gyereket és szó nélkül magához viszi, de lássuk be, ahol ez megtörténik, ott általában komoly gondok vannak fejben, minimum az egyik fél részéről.
2023. júl. 6. 08:39
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem én vagyok a hetes, de megtörtént eset. Nem negedték haza a láthatásról a gyereket, semmit sem tehetett a rendőrség. Ott kellett hagyni az anyukának a gyereket...
2023. júl. 6. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!