Ezt hogyan lehet lekommunikálni úgy, hogy ne legyen belőle veszekedés?
Nő vagyok, a párom lakásában élünk (akinél már ez a tény is kiveri a biztosítékot, az inkább ne is válaszoljon, mert nem ez a kérdés témája). Hét közben egyetemen vagyunk (másik városban), hétvégén és szünetekben a párom lakásában, illetve idén-jövőre végzünk és egyetem után itt tervezünk majd lakni.
Mivel tulajdonképpen csak "szívességből" lakom itt (a párom nem kér tőlem albérleti díjat), ezért a lakás rendben tartását nagyjából teljesen magamra vállaltam, hogy valamennyire kompenzáljak. Én takarítok, én főzök, én mosok, én veszem a háztartási cikkeket.
A probléma, hogy a párom apja minden alkalommal, amikor egyetemen vagyunk bejön és ész nélkül pakol, takarít (annak ellenére, hogy mindig tisztaságot és rendet hagyunk magunk után). A holmijainkat össze-vissza pakolja, semmit nem a helyére tesz. A hűtőből, fagyasztóból kidobálja, amiről úgy gondolja, hogy már nem kell nekünk (volt, ami még kellett volna), illetve betesz dolgokat, amik szerinte kellenek nekünk. Az edényeket igénytelen módon, össze-vissza egymásba dobálva teszi be a szekrénybe (serpenyőbe tepsit, arra egy fedőt, a tetejére egy fazekat, stb).
Tudom, hogy csak segíteni akar, de tényleg nincs rá szükség, mi is megoldjuk. Én nem szólhatok neki, mert nem az én lakásom, semmi közöm hozzá. A páromat nem zavarja annyira a dolog (nyilván otthon is fazékban tartják a tepsiket, úgyhogy ezt szokta meg), ezért nem szól neki. De ha szólnánk, akkor is csak megsértődne, amiért nem fogadjuk szívesen a "segítségét".
Megmondod a párodnak, hogy szóljon neki, hogy ne csinálja. Gondolom amíg egyedül élt rendetlenebb volt, és ez komoly segítséget jelentett.
Muszáj konfrontálódni, eleve nem normális, az, hogyha kulcsa is van, azt kérés nélkül is használja. Adott esetben nagyon kínos lehet, ha ti szexeltek éppen, és rátok tör közben, le kell erről szoktatni.
#9 Bármennyi közük van a lakáshoz, akkor se normális dolog beállítani és a lány cuccait átválogatni. Vagy ha lenne egyetemista korú fiad, számodra teljesen természetes lenne feljárkálni hozzá, amikor nincs otthon, és a barátnője bugyijai közt matatni? :D
Abban viszont igazad van, hogy vagy megszokja, hogy a barátja mellé jár csomagban a bolond após is, vagy dobbant, és keres egy kevésbé papucs férfit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!