Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezt hogyan lehet lekommunikáln...

Ezt hogyan lehet lekommunikálni úgy, hogy ne legyen belőle veszekedés?

Figyelt kérdés

Nő vagyok, a párom lakásában élünk (akinél már ez a tény is kiveri a biztosítékot, az inkább ne is válaszoljon, mert nem ez a kérdés témája). Hét közben egyetemen vagyunk (másik városban), hétvégén és szünetekben a párom lakásában, illetve idén-jövőre végzünk és egyetem után itt tervezünk majd lakni.

Mivel tulajdonképpen csak "szívességből" lakom itt (a párom nem kér tőlem albérleti díjat), ezért a lakás rendben tartását nagyjából teljesen magamra vállaltam, hogy valamennyire kompenzáljak. Én takarítok, én főzök, én mosok, én veszem a háztartási cikkeket.

A probléma, hogy a párom apja minden alkalommal, amikor egyetemen vagyunk bejön és ész nélkül pakol, takarít (annak ellenére, hogy mindig tisztaságot és rendet hagyunk magunk után). A holmijainkat össze-vissza pakolja, semmit nem a helyére tesz. A hűtőből, fagyasztóból kidobálja, amiről úgy gondolja, hogy már nem kell nekünk (volt, ami még kellett volna), illetve betesz dolgokat, amik szerinte kellenek nekünk. Az edényeket igénytelen módon, össze-vissza egymásba dobálva teszi be a szekrénybe (serpenyőbe tepsit, arra egy fedőt, a tetejére egy fazekat, stb).

Tudom, hogy csak segíteni akar, de tényleg nincs rá szükség, mi is megoldjuk. Én nem szólhatok neki, mert nem az én lakásom, semmi közöm hozzá. A páromat nem zavarja annyira a dolog (nyilván otthon is fazékban tartják a tepsiket, úgyhogy ezt szokta meg), ezért nem szól neki. De ha szólnánk, akkor is csak megsértődne, amiért nem fogadjuk szívesen a "segítségét".

2022. ápr. 29. 16:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Miért mászkál be a párod lakásába a papa? Miért van hozzá kulcsa?
2022. ápr. 29. 16:10
 2/19 anonim ***** válasza:
98%

Megmondod a párodnak, hogy szóljon neki, hogy ne csinálja. Gondolom amíg egyedül élt rendetlenebb volt, és ez komoly segítséget jelentett.

Muszáj konfrontálódni, eleve nem normális, az, hogyha kulcsa is van, azt kérés nélkül is használja. Adott esetben nagyon kínos lehet, ha ti szexeltek éppen, és rátok tör közben, le kell erről szoktatni.

2022. ápr. 29. 16:18
 3/19 anonim ***** válasza:
98%
Egészséges kapcsolatban ezt tudnod kell megbeszélni a pároddal. Ha nem mersz szólni, mert félsz attól, hogy a szemedbe vágná, hogy nem a te lakásod, nics beleszólásod, akkor itt valami hibádzik.
2022. ápr. 29. 16:43
 4/19 anonim ***** válasza:
97%
A "szívességből ott lakásod" többe kerül neked mint ha arra a pár napra hotelben szállnál meg. Szerintem te is érzed, ez a kapcsolat nem annyira a te boldogságodról szól. Amúgy a párod már rendezte volna az apjával a dolgokat, valamint akkor sem te lennél a mindenes, ha nem kell szállásdíjat fizetned. Ha ez egy házasság lesz, rajtad marad minden feladat már csak megszokásból is. Apóska pedig ugyanígy jár majd rendezkedni.
2022. ápr. 29. 17:02
 5/19 anonim ***** válasza:
98%
Azét a pár napért ennyire nem kéne kutyába lemenni. Zárcsere.
2022. ápr. 29. 17:45
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem "pár napot" vagyok itt, hanem tulajdonképpen két helyen élek egyszerre, itt és az egyetemi városomban. Természetesen kulcsa van a lakáshoz a szüleinek és a testvérének is, ezzel semmi gond nincs is. Annyi, hogy a többi családtagja csak akkor jön, ha hívjuk őket.
2022. ápr. 29. 17:52
 7/19 anonim ***** válasza:
21%
Hát, szerezz saját lakást és csinálsz, amit akarsz. Nyilván nem a pasid vette a lakást, szülőktől kapta, gondolom, ők is tartják fenn, nem ti az ösztöndíjból (ja, tudom, nyolc órában mindketten millát kerestek)
2022. ápr. 29. 17:53
 8/19 anonim ***** válasza:
98%
#7 Még ha a szülők tették is a feneke alá a srácnak a lakást, akkor sincs joguk csak úgy bemászkálni hozzájuk, és a kérdező cuccait fogdosni, rendetlenséget csinálni, kajákat a hűtőből kidobni stb.
2022. ápr. 29. 17:56
 9/19 anonim ***** válasza:
13%
8, több közük van hozzá, mint a kérdezőnek. Pláne, hogy a srácot ez nem zavarja. Ha náluk ez belefér, a kérdező vagy megszoja vagy keres mást. MAjd a közösben parancsolhat.
2022. ápr. 29. 17:59
 10/19 anonim ***** válasza:
99%

#9 Bármennyi közük van a lakáshoz, akkor se normális dolog beállítani és a lány cuccait átválogatni. Vagy ha lenne egyetemista korú fiad, számodra teljesen természetes lenne feljárkálni hozzá, amikor nincs otthon, és a barátnője bugyijai közt matatni? :D

Abban viszont igazad van, hogy vagy megszokja, hogy a barátja mellé jár csomagban a bolond após is, vagy dobbant, és keres egy kevésbé papucs férfit.

2022. ápr. 29. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!