Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezt hogyan lehet lekommunikáln...

Ezt hogyan lehet lekommunikálni úgy, hogy ne legyen belőle veszekedés?

Figyelt kérdés

Nő vagyok, a párom lakásában élünk (akinél már ez a tény is kiveri a biztosítékot, az inkább ne is válaszoljon, mert nem ez a kérdés témája). Hét közben egyetemen vagyunk (másik városban), hétvégén és szünetekben a párom lakásában, illetve idén-jövőre végzünk és egyetem után itt tervezünk majd lakni.

Mivel tulajdonképpen csak "szívességből" lakom itt (a párom nem kér tőlem albérleti díjat), ezért a lakás rendben tartását nagyjából teljesen magamra vállaltam, hogy valamennyire kompenzáljak. Én takarítok, én főzök, én mosok, én veszem a háztartási cikkeket.

A probléma, hogy a párom apja minden alkalommal, amikor egyetemen vagyunk bejön és ész nélkül pakol, takarít (annak ellenére, hogy mindig tisztaságot és rendet hagyunk magunk után). A holmijainkat össze-vissza pakolja, semmit nem a helyére tesz. A hűtőből, fagyasztóból kidobálja, amiről úgy gondolja, hogy már nem kell nekünk (volt, ami még kellett volna), illetve betesz dolgokat, amik szerinte kellenek nekünk. Az edényeket igénytelen módon, össze-vissza egymásba dobálva teszi be a szekrénybe (serpenyőbe tepsit, arra egy fedőt, a tetejére egy fazekat, stb).

Tudom, hogy csak segíteni akar, de tényleg nincs rá szükség, mi is megoldjuk. Én nem szólhatok neki, mert nem az én lakásom, semmi közöm hozzá. A páromat nem zavarja annyira a dolog (nyilván otthon is fazékban tartják a tepsiket, úgyhogy ezt szokta meg), ezért nem szól neki. De ha szólnánk, akkor is csak megsértődne, amiért nem fogadjuk szívesen a "segítségét".

2022. ápr. 29. 16:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
6, de pár napot vagy, azt írtad hétvégén meg szünetvan vagy ott. Vagyis hétközben máshol. Akkora szívességet azért nem tesz a srác. Neki nem gáz hogy a szülők bejárkálnak? Mert ha nem jobb ha odébb állsz.
2022. ápr. 29. 18:35
 12/19 A kérdező kommentje:
Nyilván a szülei vették, nem ő kereste meg rá a pénzt nappali szakos egyetem mellett, mi ezzel a baj? Pont azért tettem fel a kérdést, mert szerintem nem feltétlenül csak a mocskolódó, faék egyszerű logikára valló "hA nEm TeTsZiK kÖlTöZz El" megoldás létezik.
2022. ápr. 29. 18:44
 13/19 anonim ***** válasza:
91%
Milyen igazad van, kérdező. Ha szerinted van okos, ügyes megoldás, hajrá!
2022. ápr. 29. 18:53
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a szulok vislekedeset nem tudod megvaltoztatni nem sok opcio marad. Ha magatol nincs annyi esze hogy nem pakol mas cuccaiban (mindegy ki vette a lakast) akkor kb remenytelen az eset.
2022. ápr. 29. 18:56
 15/19 anonim ***** válasza:
79%
De, csak az létezik. Ugyanis sajnos semmi közöd hozzá, és nekik belefér, mert ők ilyen család.
2022. ápr. 29. 18:56
 16/19 anonim ***** válasza:
78%

Márpedig felnőtt embert nem fogsz átnevelni. Ő ezt szokta meg, a disznóólat a konyhában, meg hogy teljesen természetes más emberek holmija közt turkálni, szelektálni stb. Pláne ha a párodat nem zavarja, hogy a nyakatokra jár kotorászni. Ő így biztos nem fog neki szólni.

Ha te szólsz, annak két kimenetele lehet:

1) A #7-#9 válaszoló féle "én vettem a lakást, azt tehetek veled amit akarok" típusú beszólást kapsz tőle

2) Elszégyelli magát, mert tudja, hogy jogos a kérésed, pár nap, maximum pár hét nyugi után pedig kezdődik előlről, mászik vissza a lakásba pakolgatni.

A #8-#10 voltam.

2022. ápr. 29. 18:57
 17/19 anonim ***** válasza:
55%
Ha nekik ez így megfelel akkor a saját privát dolguk.
2022. ápr. 29. 23:46
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha a párod önmagától nem veszi észre hogy ez így gáz, nem sokat tehetsz. A szülők biztos úgy vannak vele hogy mivel ők vették a lakást, joguk van kérdezés nélkül bejárkálni és ott rendezkedni segítség címszó alatt. Te ebbe nemigen szólhatsz bele, lévén semmi közöd a lakáshoz. Ezt a párodnak kellene elintézni, de a kérdésből az látszik hogy őt ez nem igazán érdekli, nem zavarja.
2022. ápr. 30. 00:19
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Tény,hogy anyagilag nincs közöd a lakáshoz. De milyen kapcsolat,ez,aholte szívességi lakáshasználó vagy? Ha egy pár vagytok,és szeretitek is egymást,akkor ne a bejárónő helye legyen a tiéd. Persze alap,hogy megcsinálod a házimmunkát,de ezt ne szívességből tedd,hanem mert együtt vagytok. Én ige nis kinyitnám a számat. Ha már egyszer a fia cselédje vagyok,akkor igenis van jogom beleszólni a dolgokba. Nem értem az ilyen kapcsolatot. Itt az lenne a legfontosabb,hogy te meg a párod ketten mindenben közös nevezőre jussatok.
2022. ápr. 30. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!