Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is ilyen a 3 évese?

Másnak is ilyen a 3 évese?

Figyelt kérdés

Nyilván nem az összes, de hátha találok hasonló sorsút...

Kb az elmúlt fél évben teljesen megváltozott: nem akar sétálni, kb 5 méter után elkezd sírni, hogy fáradt és vegyem fel, menjünk haza. Szeptemberben 3 napon keresztül jártuk Egert, meg se kottyant neki. Most SEHOVA nem lehet vele elmenni. A játszóteret is megunja fél óra után, ha minden játékot kipróbált, meg éppen mással játszik a többi gyerek, akkor csak áll és néz, megsêrtődik kb, és jön hogy menjünk haza... Az udvarra sem akar már kimenni szinte, pedig régen ilyen jó időben egész nap kintvolt.

Most valahogy megváltozott az érdeklődése, egész nap bent akar játszani orvososat, fagyizósat, vásárlósat, ilyen szerepjátékokat, vagy LEGO. Ezzel nem is lenne baj, csak ezen kívül SEMMI MÁS nem érdekli. Én meg úgy gondoltam, hogy mikor már ekkora lesz, együtt járunk majd kirándulni meg mindenféle programokra...

Az előbb is úgy kiakadtam, 10 percet nem bírt sétálni az erdőben és bőgött, hogy haza akar jönni. Már komolyan ott tartok hogy sehova nem fogom vinni. Pedig úgy vártam a nyarat (idén nyáron még itthon vagyok, egész nyáron együtt vagyunk), de strandon kívül sztem sehova nem fogunk tudni hiszti nélkül menni.

Pedig én amúgy kirándulós, felfedezős személyiség vagyok, elég szar érzés egész nap a lakásban/udvaron lenni... Ja biciklije is van, azzal is teker 3 percet és kész, megunja.

Ha valakinek volt ilyen a gyereke, kinőtte valaha? :(

2023. jún. 17. 10:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ez átmeneti állapot. A lányomnál is volt egy időszak, amikor nem akart kimenni, sétálni, mindig fel kellett venni, kirándulni sem lehetett vele. Kb ő is 3 éves volt. Aztán ez elmúlt kb 4 évesen. Szerintem túl kicsi volt még, hamar elfáradt.
2023. jún. 17. 10:46
 2/11 anonim ***** válasza:
17%
Lehet introvertált. Én mindig is utáltam kimozdulni, főleg a családommal
2023. jún. 17. 10:47
 3/11 A kérdező kommentje:

1-es, köszönöm, egy icipicit megnyugodtam, hogy kinőheti 🤣

2-es, az lehet, hogy introvertált, mi is azok vagyunk, de az introvertált emberek is szeretnek egyedül/ketten/hárman kirándulni, attól még, hogy a tömeget nem szeretik. Remélem kinövi a lányom ezt a hisztis korszakát, mert én szívesen mennék vele érdekes helyekre, mint eddig. Amikor másfél/két éves volt, egy erdőben órákig elvolt, szedte a leveleket, virágokat. Virágokat mai napig szeret szedni, de ez tíz perc, aztán menjünk haza :)

2023. jún. 17. 10:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Valami kinti trauma nem érte?

Megijedt valamitől pl zajtól, állattól?

Mivel nem csak a sétával van baja, hanem alapból a kint léttel én ilyesmire gondolnék, hogy valami rossz élménye van.

Próbálj neki valami újdonságot kitalálni az udvarra, ami érdekelheti.

Kirándulásra, sétára pedig vigyetek magatokkal valamilyen jàrgányt, amire felülhet, ha elfárad.

2023. jún. 17. 11:16
 5/11 A kérdező kommentje:
Sajnos a járgány nem játszik, mert ha bicot/futóbicot/motort viszünk, arról is a kezembe kéredzkedik. Már arra gondoltam, hogy veszek egy csatos hordozót, csak már 16.5 kg... 😶
2023. jún. 17. 11:20
 6/11 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam arra, hogy lehet, hogy fél most mindentől és mindenhol, mert mindig a kezemben akar lenni. Mintha csak úgy merne menni bárhová. Ha sok ember van körülöttünk, akkor is felkéredzkedik.
2023. jún. 17. 11:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kisgyerekkorban semmi sem állandó. Ez is simán megváltozhat pár hét múlva. Tedd neki izgalmassá az erdőt, a monoton séta ingerek nélkül valóban nem túl izgalmas ebben a korban.
2023. jún. 17. 11:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

ne aggodj.

ezek mind atmenetni dolgok tuti. ugyanugy ahogy anno az elejen a hasfajas a babaknal, aztan a nem akarok aludni, aztan a mindenre nem hiszti korszak. elmulik. meg kiforrasban van a kis szemelyisege. neked mint anyuka az a dolgot eszrevenni mire van szuksege es erre fektetni a hangsulyt es lesz mashogy is majd.

2023. jún. 17. 11:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Rájött, hogy minek menni, ha fel is vetetheti magát. Az öcsém is ezt csinálta. Kiidegelte az egész családot.

Pech, hogy pont most változott meg az érdeklődése. Viszont az nem tesz jót szerintem, ha most csak az ő hisztije miatt az egész család odabent punnyad. Igenis menjetek kirándulni. 10 perc után bőg egyet, de nem kell rögtön megfordulni, próbáld terelni a figyelmét: ott egy bogár, egy hangyaboly, egy szép virág. Számoljunk fatönköket, ki lát előbb egyet? Versenyezzünk, ki er előbb az útelágazásig? Vagy kerd meg, hogy figyelje ő a turistajelzést, hol a következő? El ne tévedjünk! Hatha el lehet a figyelmét terelni a nyafogásról. A csatos hordozó szerintem nem jó megoldas, arrol pont most kellene leszokóban lennie 3 évesen.

2023. jún. 17. 12:25
 10/11 A kérdező kommentje:
3 órája legozik, én meg olvasok... Végülis ez is bejön 🤣
2023. jún. 17. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!