Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van másnak is, akinek a 2...

Van másnak is, akinek a 2 évese még nem tud egyedül, önállóan enni?

Figyelt kérdés

Aggódom picit,mert 2 hét múlva kezdi a bölcsit,de még nem eszik önállóan.Ha a kezébe adom a kanalat nehezen tudja a szájába irányítani és mivel nem megy neki,el is engedi a kanalat és szól,hogy anya etess meg.

Szerintetek,hogy tanítsam meg addigra egyedül enni?

Minden ötletet szivesen fogadok!

2015. jan. 18. 22:13
 1/6 anonim ***** válasza:
add a kezébe a kanalat, majd fogd a kezét és együtt tegyétek a szájába a kanalat, hogy megtanulja ezt a mozdulatot :) (sok gyereket tanítottam már meg így szépen egyedül enni)
2015. jan. 18. 22:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Próbálkozz vele, hátha ráérez. A bölcsiben én szólnék, hogy mi a helyzet. Egyébként akik nem tudnak enni még önállóan, azoknak úgyis segítenek. Ha látja a többi gyerektől, lehet pillanatok alatt megtanulja.
2015. jan. 18. 22:28
 3/6 A kérdező kommentje:

Próbáltam már úgy hogy a kezébe adtam én is megfogtam és segítettem neki kanalazni,de nem akarja,nem hagyja.

Elengedi a kanalat és mondja,hogy anya etess.

Erőltetni meg nem akarom,mert félek,akkor sose akar majd egyedül enni. :((((

2015. jan. 18. 22:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Nyugi, az én lányom 3 és fél éves, de még mindig nem eszik egyedül. Tudna, mert másfélévesen szépen evett egyedül, aztán jött egy lökés Nála, azóta etetni kell. Hiba kérem, azért sem csinálja. Adhatom én a kezébe a kanalat, inkább játszik az étellel, locsolgatja a levest, kikavarja a tányérból az asztalra, földre, belenyúl kézzel, de azért sem venné a szájához a kanalat, vagy ha mégis, azért is úgy, hogy direkt a nyakába folyassza. És élvezi, hogy bosszúságot okoz.

Sokszor zsarolom, hogy ha nem eszik egyedül, akkor éhes marad, de ő megmutatta nemegyszer, hogy őt nem lehet betörni.

Nem kevés napot éhezett ez miatt végig, szó szerint, de nem tört be. Már sír, hogy éhes, de azért sem enne önállóan!!! A 3. napon én adom be a derekam, és megetetem. Azt hittem, az ovi majd segít, de sok a panasz rá, hogy csak játszik az étellel, de nem eszik.

2015. jan. 18. 22:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam sem tudott 2 evesen egyedul enni. O is akkor kezdte e bolcsit, mondtam, hogy nem tud egyedul enni, annyi volt a valasz, nem baj, akkor majd etetjuk. Kb. 2-3 bolcsis het utan megtanult egyedul enni, az, hogy lusta, az egy masik dolog, de ha ehes, akkor nagyon ugyesen tud kanalazni.
2015. jan. 19. 14:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Ja, hát, ha eteted, naná, hogy nem fog egyedül. A kezébe adod a kanalat, és egyen magától.

Nem kell kiszolgálni, majd megtanulja. A bölcsiben sem fogják etetni.

2015. jan. 20. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!