Mikortól tudott gyermeked magától enni evőeszközzel?
Nagyon le vagyunk maradva evés terén. Mivel nem hajlandó semmi pépeset enni, csak darabosat lehet a szájába adni, így nem tud kanállal, sem semmilyen evőeszközzel enni.
Kis villára szúrom neki a husi darabokat, úgy bekapja.
Kézzel sem eszik, mert finnyás, ha hozzáér az étel.
21 hós kisfiú.
Szeptembertől bölcsis lesz, mit és hogy fog így enni ott?
Nyugodtan a kezébe adhatod a villát, had próbálkozzon Ő is! A fiam 1 évesen már kanállal evett, pár hónappal később már villával is.
A kisfiad nem eszik joghurtot, levest sem?? Ezeket is ehetné egyedül, kanállal.
Máshogy nem fogja megtanulni, csak ha próbálkozik. Nyugodtan adj evőeszközt a kezébe. Ha elsőre nem is megy neki majd egyedül, akkor csináld úgy, hogy neki is neked is van villád. Ő próbálkozik, Te meg eteted.
Egyébként szeptemberig meg fog tanulni evőeszközzel enni, ne aggódj!
Levest nagyon ritkán hajlandó enni, joghurttal idáig majdnem minden nap próbálkoztunk úgy, hogy kanalat kapott, 2-őt is. De csak lenyalogatta róla. Most már joghurtot sem akar enni.
Pont ez az aggodalmam, ha nem eszik semmi olyat, ami folyós lenne, akkor hogy fogja megtanulni?
Pedig minden másban fejlett nagyon. Dumál 70-80 szót, és bilizget már. Mindent megért, amit beszélünk, és társasában is "felnőttként" feltalálja magát.
Csak ez a fránya evés nem akar menni már vagy egy éve. Nagyon rossz evő.
Biztosan 2 éves kora körül. 13-14 hónapos korától adtam a kislányomnak is kanalat, utána villát, hogy egyen egyedül.
Add a kezébe, megszokja és használni fogja. Szeptemberig még van több, mint fél év, simán menni fog. A többi gyerektől meg végképp kedvet fog kapni.
Az én fiam 2,5 éves lesz, nagyon rossz evő. Etetni már legalább 1 éve nem lehet, annyit eszik, amennyit önállóan megeszik.
A helyedben én próbálgatnám a joghurtokat, danonino, vagy van az, amihez csokigolyók vannak, a lényeg, hogy valamitől legyen izgi. Egy kanállal elé rakod, de nem kell mondani, hogy meg is kell enni. Csak legyen a fiad látóterében, hátha kedvet kap.
A levesbe is főzhetsz különleges tésztát, hátha az érdekes, hogy pl. a macikat kell kihalászni a kanállal és megenni. De a rizst is lehet kanállal enni, vagy a tarhonyás husit, de akár még a rakott krumplit is. :)
első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!