Mennyi idős gyerek tud már egyedül bemenni a boltba, és 1-2 dolgot önállóan megvenni? Mondjuk úgy, hogy anyuka a bolt előtt megvárja.
Ahogy előttem is írták.
Általános iskolás korban, amikor már ismeri a számokat, tehát 7-8 évesen.
Persze ez egyén függő, mert ha a gyerek anyuci-apuci kedvence és mindent mindig intéznek helyette, akkor kb. 50 évesen sem, mert egy ismerősöm gyereke 13 éves és nem lehet egyedül beküldeni sehová.
A lányom már elég korán, 3 évesen visszament a fagyizóba rolettit venni. Kint ültünk a cukrászda teraszán, kért pénzt, és visszament. Mosolyogtak rajta, mert ki sem látszott a pult mögül. :) Aztán egy időre megszűnt nála ez a vásárlás dolog. És most kb. 2 hete mondta, hogy akkor ő bemegy a Müllerbe vásárolni. És hogy én kint várjam meg. És tényleg bement egyedül. Volt, hogy egy pasi maga elé engedte a pénztárnál. Aztán kint odajött hozzánk a pasi, és mondta, hogy milyen ügyes volt a kislány.
Nekem csak azért érdekes, mert én olyan nyámnyila gyerek voltam, hogy szerintem még 10 évesen se mertem egyedül vásárolni valamit. A lányom meg kifejezetten kéri, ő mondja azóta többször, hogy maradjak kint, majd elintézi. :)
Jövő hónapban lesz 4 éves egyébként.
"A lányom már elég korán, 3 évesen visszament a fagyizóba rolettit venni."
Ha egyszer majd lesz gyerekem, akkor remélem az enyém is ennyire talpra esett lesz. :)
Most visszakerestem a kisfüzetben, és a rolettit 2 évesen vette. Olyan kis apró volt még. De ő akkor már folyékonyan beszélt.
Igazi talpraesett gyerek. Csak nekem ez tényleg fura. Én nagyon nem ilyen voltam. Engem még 10-11 évesen se lehetett boltba küldeni. Vagy bármi olyanra megkérni, ami idegen emberekkel kapcsolatos. Én igazi anyámasszony katonája voltam. Szerencsére kinőttem. :)
Az én lányom is ilyen kaliberű, mint a tiéd, önálló, talpraesett, és igényli az önállóságot.
Már 6 éves nagycsoportos, elég jól számol is, a zöldségesnél, hentesnél, lakótelepi boltban simán megveszi amit kell (én kint várok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!