Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A feleségem egy váratlan és...

A feleségem egy váratlan és komoly műtét miatt le fog esni a lábáról hetekre, és van egy 1,5 éves gyerekünk. Hogyan lehet megoldani egy ilyen feladatot?

Figyelt kérdés

Néhány napot megoldok szabadságból, de hetekről van szó. Két nagyszülő még él, egyik sem nyugdíjas sajnos. Egyelőre váltóforgóban vigyázunk a gyerekre, de így sincs lefedve az összes nap. Hosszú távon bébiszittert fizetni nincs lehetőségünk, táppénzre, fizetésnélküli szabira sem mehetek, mert így is alig jövünk ki a pénzből. Ti veletek történt már ilyen? Hogyan oldottátok meg? A Bölcsőde csak szeptemberben kezdődik...

35/F

2023. jún. 14. 19:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%

ha felvették a bölcsibe szeptembertől akkor kérvényezheted a korábbi kezdést

max nemet mondanak.. sok veszteni valód nincs

2023. jún. 14. 21:09
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Elmész táppénzre, más opció nincs. Ha nagyon nem jöttök ki a pénzből, akkor szülői segítség, inkább anyukádnak fizesd a hitelt, mint a banknak.

Ez pedig újfent tanulság: mindig kell lennie megtakarításnak. Ha holnap kirúgnak, mit csináltok? A legelső dolog, amit félre kell tenni, az fél évnyi megtakarítás, amit el is felejtesz, hozzá sem nyúlsz, pont az ilyen szituk miatt. Nincs erre jobb megoldás, de szerintem ezt te is tudod, hiszen határozottan leírtál minden létező egyéb opciót.

2023. jún. 14. 21:20
 13/28 anonim ***** válasza:
69%

Lehet mi nagyon rossz helyen élünk, de felénk sokan minimálbérből élnek. Vannak akiknel anya apa is minimálbérből el. Abból nem lehet fel évnyi penzt megtakarítani.

Nézzen utána mindenki hogy az aktív lakossag hány százaléka el átlag alatt, hányan minimalberből, stb.

170e ftbol hogy tenne mar félre? Amúgy meg ez az utólagos okoskodás nem valami hasznos.. ezt meg azt kellett volna.. sokra megy veletek.

2023. jún. 14. 21:28
 14/28 anonim ***** válasza:
91%
Fizetés nélküli szabadság...vagy ha jófej a házi orvos táppénz. Ha veled történt volna a feleséged is megoldaná gondolom...
2023. jún. 14. 21:29
 15/28 anonim ***** válasza:
88%
Mi home office-szal oldanánk meg, de ez rajtad nem segít.
2023. jún. 14. 21:32
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként opció az is, hogy átveszed a gyedet és otthon maradsz a gyerekkel.
2023. jún. 14. 21:32
 17/28 anonim ***** válasza:
76%
13! Éppenséggel veled sincsen előrébb. Minden létező opcióra leírta, hogy nem járható út. Mégis akkor mit kellene mondani? Adjak én neki pénzt? Vagy vigyázzak én a gyerekére? Nem utólagos okoskodás, ha felhívom a figyelmet arra, hogy megtakarítás igenis kell, különösen annak, aki gyereket nevel. Előttem is leírták, pár év és még csak nem is elszigetelt probléma lesz a gyerek felügyeletének a megoldása, jönnek az iskolai szünetek, ott mi lesz? Nincs szükség utána nézni annak, hogy mennyit keresnek az emberek Tápiómihályhónalja-Alsón, azért egy épkézláb 35 éves felnőtt férfitől elvárható, hogy tudjon már kenyeret tenni az asztalra, ha ez a környék elmaradottsága miatt nem lehetséges (nap mint nap járok ilyen helyeken, nekem nem kell bemutatni), akkor odébb kell állni és oda kell menni, ahol munka van. Még egy Aldis kasszás is híresen jobban keres 170 nettónál. Minekután az is világosan kiderült, hogy nincs magatehetetlen idős szülô, akit nem lehet egyedül hagyni, így még a maradásra sincsen jó indok. Nyilván ezen a helyzeten ez nem segít, de a jövőbeni hasonlókon lehet mégis. Egyébiránt meg leírtam; táppénz és kölcsön a szülőktől. Ennél jobb alternatíva nem létezik ebben a helyzetben.
2023. jún. 14. 21:40
 18/28 anonim ***** válasza:
83%

Nekem volt műtétem pár hónapos gyerekkel. Igaz,nem komoly. Egy napig kivoltam,de aztán fájdalomcsillapítókkal el tudtam látni a gyereket.

Ha nincs más,kérdezd meg a védőnőt,nem tud-e segíteni valaki. Bölcsis nénik,ovónénik szoktak felügyeletet vállalni munka mellett. Vagy valami jóindulatú család.

2023. jún. 14. 21:51
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Hány hétről van szó?

Hány napig kell a feleségednek feküdnie? Hány nap után kelhet fel, még ha nem is emelheti meg a gyereket?

Ha az apa + két nagyszülő kivesz személyenként 2-2 hét szabit, az már 6 hét. Igaz, akkor el kell fogadni, hogy esetleg nyári nyaralás nem lesz szabi hiányában.

Ill. 10-es és 11-es jó ötleteket írt, azoknak járj utána!

2023. jún. 14. 22:09
 20/28 anonim ***** válasza:
86%

A műtétet nem lehet elhalasztani szeptemberig?

Ha nen akkor marad a nagyszülők, rokonok, bébiszitter, szabi neked.

2023. jún. 14. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!