Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hónapos gyerekem nem mond...

22 hónapos gyerekem nem mond értelmes szavakat,tehát nem beszél,mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem mondja hogy anya se azt hogy apa

Egy ertelmes szót sem mond

Maga nyelvén beszél

Gagyog,hümmögve kommunikál

Mutogat

De nem mondja hogy kérem,add ide,igen,nem,kutya,macska stb

Remélem értitek

:(

2023. ápr. 12. 21:38
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
85%

11!

Vannak olyan emberek,akik azt hiszik,hogyha elfedik,elkendőzik a problémákat, akkor azok majd maguktól megszűnnek.

2023. ápr. 12. 22:15
 12/41 anonim ***** válasza:
33%
Baratnom vezette be azt a szabaly a gyerekenel, hogy SENKI sem beszelhetett gyugyogve-gagyogva a babahoz es semminek se volt “beceneve”, pl a jatszoter nem jatszi, az innivalo nem iszi, stb. Sokat, rengeteget olvastak neki meset, gyerekverseket, hangoskonyv ment a kocsiban, stb. A kiscsaj 2 evesen sok szot hasznalt, 3 evesen siman lehetett erteni mit szeretne, ki tudta fejezni magat.
2023. ápr. 12. 22:17
 13/41 anonim ***** válasza:
88%
13-as, ez tök irreleváns, mi is ezt csináljuk, mégse beszél kb. semmit a 2 éves fiunk. Nem gondolom, hogy ez lenne a csodaszer.
2023. ápr. 12. 22:20
 14/41 anonim ***** válasza:
32%

12! de ez egyelőre nem egy probléma.. mivel fia van és a maga módján kommunikál és leírása alapján nincs szervi oka, akkor minek kell belemagyarazni, hogy problémája van?

Engem is ezzel cseszegettek mert a gyerekem 3 evesen kezdett el beszélni, de én sem tekintettem erre problemakent. Más miatt jártunk fejlesztésre és még a logopédus / gyógypedagógus / mozgasterapeuta sem tekintett erre problemakent. Nem nagyon értem, miért lenne probléma az ami nem az..?

2023. ápr. 12. 22:21
 15/41 anonim ***** válasza:
63%

15!

A szülő nem kompetens ezt eldönteni! Gondolom,nem gyógypedagógus.

Lehet,hogy nincs baj,de lehet,hogy van!

És ha nem viszi el szakemberhez,lemarad a gyermek a korai fejlesztésről. Azt utána már nem pótolja semmi!

Ha nincs baj,meg úgyis elküldik.

2023. ápr. 12. 22:41
 16/41 anonim ***** válasza:
34%

Azért szerintem nem fog belerokkanni, ha nem kap 22 hónaposan korai fejlesztést a nem létező megkésett beszedfejlődésére. Ha 2,5 évesen is meg ott tart, hogy egy mukkot sem mond meg megértem hogy elviszi, de nincs 2 éves és fiú.

Ellenben, újra leírom.. a szervi okokat zárassa ki.

2023. ápr. 12. 22:46
 17/41 anonim ***** válasza:
92%
13-as ebben semmi extra nincs, hogy 2 évesen szavakat mond és 3 évesen megérteti magát mondatokban... Ez normális és nem a gügyögés hiánya okozza.
2023. ápr. 12. 22:48
 18/41 anonim ***** válasza:
81%
Tudom, minden szülőnek a sajátja a szent, meg a legjobb, de butaság figyelmen kívül hagyni a problémákat. Ne akkor vidd el fejlesztésre, mikor már késő.
2023. ápr. 12. 22:51
 19/41 anonim ***** válasza:
78%

13-as, az én gyerekem mondatokat mond 18 hónapos kora óta, most két éves, de folyékonyan, érhetően beszél. Mi is sokat olvasunk, de használunk beceneveket, babanyelvet... biztos sokakat kiráz a hideg ezektől, persze nem gügyögve beszélünk a gyerekkel, de nem esik nehezemre palit mondani palacsinta helyett. Mégis tudja minek mi a rendes neve, nem a becézgetésen múlik a beszédindulás.

Kérdező! Ne dugd homokba a fejed! Kérj időpontot, beutalót, ahogy előttem tanácsolták, úgyis hetek-hónapok, mire bejutsz állami vizsgálatra. Ha addig meg beindul a fiad beszéde, bármikor le lehet mondani.

2023. ápr. 12. 22:51
 20/41 anonim ***** válasza:
73%
Az enyém most 2,5 éves és nem viszi túlzásba a beszédet, csak néhány szót mond. Vagy csak az első szótagját annak, amit megtanul, esetleg olyan mondatok, hogy "Anya, ágy, alszik" (Anya jöjjön aludni az ágyra). Két éves korában szinte semmit se mondott, és inkább elkezdett üvölteni, ha valamit akart, hogy miért nem vagyok gondolatolvasó.
2023. ápr. 13. 00:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!