Miért jár néha úgy a 22 hónapos gyerekem, mint egy balerina?
Furán, lábujjhegyen jár, de úgy, hogy a labujjai visszahajlanak a lábfeje alá. Nagyon fura nézni is, szinte nekem fáj.
Ritkán, de rendszeresen csinálja, pár naponta, hetente néhányszor látom.
Akkor gond, ha csak lábujjhegyen tud menni, ez a rövid ínszalag jele, persze ettől még a védőnőnek említsd meg.
Lehet, hogy látta egy mesében, és azt akarja utánozni.
Általában normálisan jár, ha rászólok, akkor rááll a teljes talpára. Nem hiszem, hogy autista lenne.
Van, hogy lábujjhegyen jár, ezt láthatta másik gyerektől, de ez a visszaforduló lábujjhegyen járás, ez nagyon fura.
Hogy a fenébe nem fáj neki?
Én elvinném az ortopédiára a helyedben. Se a védőnő, se a gyerekorvos ehhez nem ért.
A járás elég fontos ahhoz, hogy szakember lássa a gyereket.
A lábujjhegyezés sajnos valóban utalhat problémára, gyerekorvosnak vagy védőnőnek szólj, több irányba is el lehet ezzel indulni, és könnyen lehet, hogy nincs nagy gond, lehet, hogy elég fél évig, egy évig korai fejlesztőbe járni, vagy más mozgásos terápiára, és meg is oldódik.
A behajlított lábujjra ráállás engem nem annyira lép lep meg, ezt én is csináltam kiskoromban, tényleg nem fájt, mai napig meg tudom csinálni, mondjuk most már kicsit fáj, de lássuk be, már nem annyi a súlyom, mint gyerekkoromban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!