Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért jár néha úgy a 22...

Miért jár néha úgy a 22 hónapos gyerekem, mint egy balerina?

Figyelt kérdés

Furán, lábujjhegyen jár, de úgy, hogy a labujjai visszahajlanak a lábfeje alá. Nagyon fura nézni is, szinte nekem fáj.

Ritkán, de rendszeresen csinálja, pár naponta, hetente néhányszor látom.

2021. nov. 4. 12:33
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Úgy rémlik, hogy azt olvastam/hallottam, hogy az autistáknál ez egy jellemző dolog. Persze nem mondom, hogy az a gyerkőc. Lehet más miatt csinálja.
2021. nov. 4. 12:43
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Pontosan nem tudom, mi okozza (talán rövid ínszalagok), de ha tényleg ilyen gyakran csinálja, meg kellene mutatni ortopédusnak.
2021. nov. 4. 13:04
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Akkor gond, ha csak lábujjhegyen tud menni, ez a rövid ínszalag jele, persze ettől még a védőnőnek említsd meg.

Lehet, hogy látta egy mesében, és azt akarja utánozni.

2021. nov. 4. 13:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Általában normálisan jár, ha rászólok, akkor rááll a teljes talpára. Nem hiszem, hogy autista lenne.

Van, hogy lábujjhegyen jár, ezt láthatta másik gyerektől, de ez a visszaforduló lábujjhegyen járás, ez nagyon fura.

Hogy a fenébe nem fáj neki?

2021. nov. 4. 13:39
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Én elvinném az ortopédiára a helyedben. Se a védőnő, se a gyerekorvos ehhez nem ért.

A járás elég fontos ahhoz, hogy szakember lássa a gyereket.

2021. nov. 4. 13:48
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
Nem csak akkor gond, ha állandóan úgy megy. Mi rendszeresen kell, hogy ortopédiára járunk, és habár nem lábujjhegyen állás/járás miatt megyünk, mégis mindig rákérdez az orvos, nem csinálja-e.
2021. nov. 4. 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A lábujjhegyezés sajnos valóban utalhat problémára, gyerekorvosnak vagy védőnőnek szólj, több irányba is el lehet ezzel indulni, és könnyen lehet, hogy nincs nagy gond, lehet, hogy elég fél évig, egy évig korai fejlesztőbe járni, vagy más mozgásos terápiára, és meg is oldódik.

A behajlított lábujjra ráállás engem nem annyira lép lep meg, ezt én is csináltam kiskoromban, tényleg nem fájt, mai napig meg tudom csinálni, mondjuk most már kicsit fáj, de lássuk be, már nem annyi a súlyom, mint gyerekkoromban :)

2021. nov. 5. 09:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Ma voltunk gyógytornásznál, azt mondta, hogy visszamaradt csecsemőkori reflex.
2022. febr. 9. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!