Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hónapos gyerekem nem mond...

22 hónapos gyerekem nem mond értelmes szavakat,tehát nem beszél,mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem mondja hogy anya se azt hogy apa

Egy ertelmes szót sem mond

Maga nyelvén beszél

Gagyog,hümmögve kommunikál

Mutogat

De nem mondja hogy kérem,add ide,igen,nem,kutya,macska stb

Remélem értitek

:(

2023. ápr. 12. 21:38
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
18%

Ez normális. Semmit sem kell tenned. Olvass neki sokat, beszélj hozzá. Egyébként lány v fiú? (csak mert a fiúk esetében ez kb. átlagos)

Ha végképp tenni szeretnél valamit akkor vidd el hallásvizsgalatra.

2023. ápr. 12. 21:41
 2/41 anonim ***** válasza:
24%
Semmit. A mi kisfiunk 2 évesen nem mondott semmit,aggódtun is. Utánna bölcsibe került, majd 3 hónap múlva roham tempóban kezdett beszélni. Az óvodában azt mondta a logopédus, hogy még 3 évestől sem elvárható a jó beszédkészség. De ha fejleszteni akarod más gyerekek társaságánál jobb nincs, egymást fejlesztik. Nekünk a bölcsőde csodát tett.
2023. ápr. 12. 21:43
 3/41 A kérdező kommentje:

Fiu

Biztos hogy hall

Ha kérek valamit megerti,az utasitast vegrehajtja

Ha mondom neki hozd ide a porszivot rogton hozza is

2023. ápr. 12. 21:43
 4/41 anonim ***** válasza:
88%
Le leszek pontozva tudom, de én nem várnék. Ha tényleg semmi, se állathang, se mama papa akkor mennék szakemberhez. Tudom, itt mindenkinek 3 évesen hirtelen mondatokban beszélt a gyereke, de nem ez az átlag. Legjobb esetben megnyugtat, hogy minden rendben. Nekem megérne ennyit. Jöhetnek a piros x-ek, ne kíméljetek 😜
2023. ápr. 12. 21:49
 5/41 anonim ***** válasza:
94%

Jó ok, te tudod. Mi végül elvittük, mert lehet hall, de lehet csökkent a hallása, stb.

Teljesen jó volt a hallása akkor.. aztán később még sajnos nem.

Az én fiamnak kicsi korában sokat volt felső légúti megbetegedése így neki 4 evesen kellett a fülébe ilyen tubus, mert kiderült, hogy nem hall mégse olyan jol, mint ahogy tűnt korábban.

2023. ápr. 12. 21:49
 6/41 anonim ***** válasza:
90%
Megnézetném a hallását ha az rendben akkor szakember, ez már megkésett beszédfejlődés.
2023. ápr. 12. 21:52
 7/41 anonim ***** válasza:
81%

2 évesen kell a státuszon 50 szó. Ez nem lesz meg 2 hónap alatt.

Megkésett a beszédfejlődése. Kérheted a gyerekorvost,adjon beutalót a fejlődésneurológushoz, kap tsmt tornát ingyen.

Vagy elviheted a Pedagógiai Szakszolgálathoz is felméretni.

Az én lányom már 20 hónaposan kapott mindenféle jó kis fejlesztést a gyerekrehabon. Zeneterápia, beszédindítás, tsmt. Mozgásterápiát meg ad a Szakszolgálat.

Nem azt mondom,hogy hatalmas a baj. De a korai fejlesztés a leghatékonyabb. És az csak 3 éves korig elérhető!!

2023. ápr. 12. 21:53
 8/41 anonim ***** válasza:
21%
most én megnéztem a 2 éves státuszt de én nem találtam benne ilyet, hogy 50 szó. rosszat nézek?
2023. ápr. 12. 21:58
 9/41 A kérdező kommentje:

Semmi beutalora nincs szukseg.

Akkor a statuszon aztmondom minden rendbe a beszeddel,picit lassabban de haladunk.

Minden gyerek mas tempoba fejlodik. Csak kivancsi voltam mas gyerekek ebbe a korban hol tartanak a beszedfejlodesbe.

2023. ápr. 12. 22:04
 10/41 anonim ***** válasza:
74%

Fiam 23-24hósan kezdett el szavakaz mondani, addig mutogatás meg a saját nyelvét használta. Aztán egyik napról a másikra egyre több szót mondd, most 25hónapos és kb 20 értelmes szót mondd, kb minden nap tanul valami újat. Én még várnék a helyedben. Státudzon a doki beírta a kiskönyvbe hogy elmaradt beszédfejlődés de mondta, hogy 2,5éves korig nincs teendő, rengeteget változik addig.

Barátnőmék kislánya 1hónappal fiatalabb, őt elvitte barátnőm tstm tornára, hasonlóan nem mondott semmit kb. Neki azt mondták az egyensúlya kicsit rosszabb, azt fejlesszék és akkor hátha a beszédfejlődés is beindul.

Ha nem hagy nyugodni a dolog, az beleférhet.

2023. ápr. 12. 22:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!