Hogyan kezelitek a dackorszakot a kicsinél?
Érdekes, sokszor olvasom, hogy azt írják az anyukák, a dackorszak a legnehezebb, meg az a pokoli időszak, stb.
Viszont volt aki azt írta, hogy inkább a kamaszkor a legbrutálisabb.
Hát nem tudom.
Azt hallottam, hogy a hisztit nem ellenségeskedésnek kell venni, hanem annak is van értelme.
Ti hogy vészelitek át ezt az időszakot?
10# Nekem ilyenkor mindig az segít könnyedebben kezelni, hogy a hiszti közepén önkritikát gyakorlok. Elmondom magamban háromszor, hogy én is határozott, akaratos vagyok, az apja is. Én mellé lobbanékony is. Borítékolható, hogy ő nem egy sarokban csücsülő tujaféle lesz. Próbálj meg ilyenkor úgy viselkedni, ahogy te szereted ha viselkednek veled, amikor elszakad a cérna. Nálunk ez beválik, persze a határszabással egyetemben. Ha velem ilyenkor kiabálnak, én mégjobban robbanok. Na a dacos hiszti itt ugyanez. Így nyelek kettőt és csendben kivárok, közben terelgetek/kiveszem a kezéből/elmondom nyugodtan, hogy nem szabad, stb.
Próbáld ki, nekem segít, ha tudatosul, hogy valahol én is pont ugyanilyen vagyok. :D
Köszönöm a válaszokat!
#9, oké, de olyannak nem muszáj válaszolni, aki gyerektelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!